Ege Postası
Geri

"Rehberlerin en büyük sorunu kokartsız turist rehberleri"

Türkiye Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkan Yardımcısı Mehmet Ulusoy, "Bizim rehberler olarak en büyük sorunumuz kokartsız, yani çalışma kartına sahip olmayan kişilerin turist rehberliği yapması." dedi. Bursa Bölgesel Turist Rehberleri...
Haberler / Güncel
23 Ağustos 2013 Cuma 16:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkan Yardımcısı Mehmet Ulusoy, "Bizim rehberler olarak en büyük sorunumuz kokartsız, yani çalışma kartına sahip olmayan kişilerin turist rehberliği yapması." dedi.

Bursa Bölgesel Turist Rehberleri Odası (BURO) üyeleri, Türkiye Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkan Yardımcısı Mehmet Ulusoy tarafından verilen eğitimle rehber denetçisi olmaya hak kazandı. Eğitim öncesi oda hakkında katılımcılara bilgi veren BURO Başkanı Ersen Yelkenkaya, "Odamız 6326 sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanunu hükümlerine göre 2012 yılında kuruldu. Amacımız mesleğimizle ilgili sorunlara çözüm sağlamak ve rehberlik mesleğini daha iyi noktalara taşımaktır." dedi.

Ersen Yelkenkaya, düzenlenen eğitim ile 7 üyenin daha rehber denetçisi olarak bölgede rehberlik yapan kişileri denetleyeceğini anlattı. Daha sonra geçilen eğitimde rehber denetçiliği ile ilgili önemli bilgiler paylaşan, TUREB Başkan Yardımcısı Mehmet Ulusoy, "Bizim rehberler olarak en büyük sorunumuz kokartsız, yani çalışma kartına sahip olmayan kişilerin turist rehberliği yapması." diye konuştu.

Çanakkale’de ‘alan kılavuzluğu’ konusunda sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Mehmet Ulusoy, "Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’nün kendi bünyesinde yetiştirdiği kişilerin turist gruplarını gezdirmesi yasalara aykırı. Diğer yandan Bursa’da ise belediyelerin yetiştirmiş olduğu kişiler de aynı şekilde turist gruplarını gezdiriyor. 6326 Sayılı yasa ve yönetmeliğe göre Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın vermiş olduğu çalışma kartlarına sahip olmayan kişilerin bu mesleği yapmaları yasal bir durum olamaz. Bu noktada da siz rehber denetçilerine önemli görevler düşüyor." şeklinde konuştu.

Yasa ve yönetmeliklerin açık olduğunun altını çizen Ulusoy, "Mesleğimiz, sadece Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ya da mesleki okul mezunlarının hak ettikleri kokart (çalışma kartı) ile yapılabilecek bir meslektir. Kamu yararına hizmet eden bir meslek olduğumuzdan beri 11 Eylül 2013’e kadar tüm rehberlerin ikamet ettikleri bölgelerdeki odalara kayıt olmaları gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası