Ege Postası
Geri

Binlerce kişi, Mısır ve Suriye'deki katliamları protesto etti

Fatih Camii'nde Cuma namazından çıkan vatandaşlar, Mısır ve Suriye'de sivil halka yönelik katliamları protesto etti. Fatih Camii'nden İstanbul Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüyen binlerce kişi, 'Suriye'de Mısır'da direnişe...
Binlerce kişi, Mısır ve Suriye'deki katliamları protesto etti
Haberler / Güncel
23 Ağustos 2013 Cuma 15:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fatih Camii'nde Cuma namazından çıkan vatandaşlar, Mısır ve Suriye'de sivil halka yönelik katliamları protesto etti. Fatih Camii'nden İstanbul Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüyen binlerce kişi, 'Suriye'de Mısır'da direnişe bin selam' yazılı pankartlar taşıdı.

Özgür-Der öncülüğünde bir araya gelen ve bazı sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği gösteri için, bunlarce kişi Cuma namazı sonrası Fatih Camii'nde buluştu. Cami avlusunda toplanan kalabalık Fevzi Paşa Caddesi üzerinden yürümeye başladı. 'Katil İran, katil Suud', 'İhvan'a selam direnişe devam', 'Suriye halkı yalnız değildir' şeklinde sloganlar atan grup, 'Suriye'de Mısır'da direnişe bin selam' yazılı pankartlar taşıdı. Kadınların da ön safta yer aldığı gösteride Fevzi Paşa Caddesi boyunca yürüyen grup, Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı.

Özgür-Der Başkan Yardımcısı Kenan Alpay, kalabalığa hitap ederek Mısır ve Suriye'de yaşanan olaylardan duyulan rahatsızlığı dile getirdi. Konuşmasında İslami değerleri hedef alan Suriye ve Mısır'daki saldırıları lanetlediklerini söyledi. "İslam coğrafyasının kaderi kan gölü olmak, Müslüman halkların kaderi de kan gölünde boğulmak değildir." diyen Alpay, Müslüman halkların ve İslam coğrafyasının despotik iktidarlara boyun eğmek zorunda olmadığını kaydetti. Alpay, Suriye'de gerçekleşen kimyasal saldırı ile ilgili olarak da "Bir ülkeyi ceset tarlasına dönüştüren katil Esed rejimi şimdi de Şam'da kimyasal silahlarla bin 300'den fazla kardeşimizi acımasızca katletti. Hiç bir şüphe olmaksızın Baas cuntasının insanlığa karşı giriştiği yeni bir suça işaret ediyor." dedi.

Konuşma sırasında sık sık tekbir getiren göstericiler Mısır ve Suriye bayrakları da taşıdı. Konuşmanın ardından göstericiler olaysız şekilde dağıldı.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası