Ege Postası
Geri

Kansızlık, kilo sorununa neden oluyor

Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, kansızlığın birçok hastalığa neden olabileceği gibi kilo problemlerini de beraberinde getirdiğini söyledi. Tutar, “Havadan alınan oksijen verimli kullanılmadığı için diyet yapılsa bile yağ yakımında zorluklar...
Kansızlık, kilo sorununa neden oluyor
Haberler / Güncel
23 Ağustos 2013 Cuma 15:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, kansızlığın birçok hastalığa neden olabileceği gibi kilo problemlerini de beraberinde getirdiğini söyledi. Tutar, “Havadan alınan oksijen verimli kullanılmadığı için diyet yapılsa bile yağ yakımında zorluklar meydana gelmektedir.” dedi.

Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, her on kişiden beşinin kansızlık sorunu yaşadığını söyledi. Kansızlıkla ilgili bilgi veren Tutar, “Kansızlık sıkıntısı çeken vejetaryen bireylerde en sık görülen belirtiler yorgunluk, halsizlik, uyku hali, zor nefes alma ve tırnaklarda beyazlıkların oluşmasıdır. Genellikle vejetaryenlerde görülmese de kansızlık sıkıntısı olan bireylerde sıklıkla kilo sıkıntısı da görülmektedir. Anemi olan kişilerde havadan alınan oksijen verimli kullanılmadığı için diyet yapılsa bile yağ yakımında zorluklar meydana gelmektedir. Özellikle diyet yapan anemi hastalarının bir diyetisyen yardımı ile zayıflamaları gereklidir.” ifadelerini kullandı.

Kadınların yaşamları boyunca yüksek oranda kan kaybettiğini belirten Tutar, “Gebe kalmada risk, adet düzensizliği ve kalp rahatsızlıkları meydana gelebilir. Özellikle gebelik döneminde kan değerlerinin sürekli takip edilmesi kan değerindeki düşmeleri engellemede önemlidir.” şeklinde konuştu.

Kansızlık sorunu yaşayanlara tavsiyelerde bulunan Tutar, şunları söyledi; “Demir içeriği yüksek olan yumurta, tam tahıl ürünleri, yağlı tohumlar ve koyu yeşil yapraklı sebzelerin günlük beslenme programının içerisinde bulunması önemlidir. Ayrıca yemeklerin hemen ardından içilen çayın demir emilimini azalttığı unutulmamalı ve yemeklerden en az 1 saat sonra açık şekilde içilmelidir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası