Ege Postası
Geri

Hakim adayının tabutuna hakim cübbesi ve gelinlik konuldu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde tatildeyken konakladığı otel odasında ölü bulunan hakim adayı Didem Yaylalı'nın (26) cenazesi Bursa’da dua ve gözyaşları arasında toprağa verildi. Acılı baba Yaşar Yaylalı, "Bir vatan evladı böyle harcanamaz....
Hakim adayının tabutuna hakim cübbesi ve gelinlik konuldu
Haberler / Güncel
23 Ağustos 2013 Cuma 15:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Muğla'nın Fethiye ilçesinde tatildeyken konakladığı otel odasında ölü bulunan hakim adayı Didem Yaylalı'nın (26) cenazesi Bursa’da dua ve gözyaşları arasında toprağa verildi. Acılı baba Yaşar Yaylalı, "Bir vatan evladı böyle harcanamaz. Benim serçemi kargalar yedi." dedi. Hakim adayı Didem Yaylalı’nın tabutuna hiç giyemediği hakim cübbesi ve gelinlik konuldu.

12. dönem hakim adaylarından Didem Yaylalı, geçen Çarşamba günü, Muğla'nın Fethiye ilçesinde tatil yaptığı otelin odasında temizlik görevlisi tarafından hareketsiz olarak bulundu. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Yaylalı’nın hayatını kaybettiği belirlendi. Odasında anti-depresan ilaçlar bulunan Yaylalı’nın kesin ölüm sebebi otopsi sonrası netlik kazanacak. Polis kaynakları, 'antideprasanın alkolle birlikte alındığında kalp krizine neden olabileceği' bilgisini verdi. Otopsinin ardından Didem Yaylalı’nın cenazesi dün akşam saatlerinde Bursa’ya getirildi. Yaylalı'nın cenazesi öğle saatlerinde Hürriyet Merkez Camii'ne getirildi. Hakim adayının tabutunun üzerine hiç giyemediği hakim cübbesi ve gelinlik konuldu.

ACILI BABA: KURA GÜNÜNDE TOPRAĞA VERİYORUM, BİR AÇIKLAMA BİLE YAPMADILAR

Kızının yazılı ve sözlü sınavı başarıyla kazanmasına rağmen göreve başlatılmadığını öne süren Uludağ Orduevi’nde astsubay olarak görev yapan baba Yaşar Yaylalı, "Bir vatan evladı böyle harcanamaz. Benim serçemi kargalar yedi, kargalar yedi. Bu çocuk, 26 yaşında, 18 yıldır elinde kitap defter, sabahlara kadar kan çanağı için bu devlete hizmet için geldi, son aşamaya, ama bazı kafaları, zihniyetleri aşamıyor. 'Kafası farklı' diye beyni farklı, farklı düşünüyor, farklı giyiniyor diye insanları bir yere getiremiyorlar. Kendileri çok iyi, çok namuslu, Allah onları istediği gibi yapsın. Bunları o zatlar duysun. Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) Adalet Bakanlığı’ndan bir açıklama bekliyorum. Belki bu dünyada hesap sormaya gücüm yetmeyebilir. O makamları alt edemeyebilirim ama Allah nezdinde onlar hesap verecektir."

Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Didem Yaylalı'nın cenazesi Mutlular Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze namazı boyunca hemşire emeklisi anne Şamile Yaylalı ve abla Dilek Gonca gözyaşlarına boğuldu.

ATANAMAYINCA AVUKATLIK STAJINA BAŞLAMIŞ

Öte yandan 12. dönem hakim adayı Didem Yaylalı'nın Türkiye Adalet Akademisi'nde ilk 4 aylık teorik eğitim kısmından sonra Ankara Adliyesi'nde stajını tamamladığı ve son 4 aylık akademi eğitimine başladığı, atanmasına bir hafta kala önceden sunduğu bir sağlık raporunda doktorun imzası bulunmaması nedeniyle 'eksik imzalı belge sunduğu ve böylece idareye yalan beyanda bulunduğu iddiasıyla disiplin cezası aldığı öne sürüldü. HSYK'nın bu disiplin cezasını gerekçe göstererek Yaylalı'nın mesleğe alınmamasına karar verdiği iddia edildi. HSYK Genel Kurulu'na itiraz eden Yaylalı'nın, başvurusundan bir sonuç alamaması ve atanamaması üzerine avukatlık stajına başladığı bildirildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası