Ege Postası
Geri

Mısır ve Suriye'deki katliamlarda öldürülenler için gıyabi cenaze namazı

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde vatandaşlar, Cuma namazının ardından Suriye ve Mısır’daki katliamlarda öldürülenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı cenaze namazında saf tutan Belediye Başkanı...
Mısır ve Suriye'deki katliamlarda öldürülenler için gıyabi cenaze namazı
Haberler / Güncel
23 Ağustos 2013 Cuma 16:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ankara'nın Pursaklar ilçesinde vatandaşlar, Cuma namazının ardından Suriye ve Mısır’daki katliamlarda öldürülenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı cenaze namazında saf tutan Belediye Başkanı Selçuk Çetin, 'Rabia' işareti yaparak Mısır’a desteğini gösterdi.

        Cuma namazı çıkışı Pursaklar Belediyesi Tevfik İleri Pazar Alanı ve Kültür Merkezi önünde toplanan binlerce kişi, Mısır ve Suriye’deki katliamlar sonucu hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılarak topluca dua etti. Cenaze namazına Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, İlçe Müftüsü Cemal Çıkrık, AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Sinan Ünver ve çok sayıda isim katıldı.

        Gıyabi cenaze namazı öncesi konuşma yapan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Mısır ve Suriye’de insanlığın katledildiğini ve Türkiye dışındaki ülkelerin buna sessiz kaldığını söyledi. Başkan Çetin, "Kardeşlerimiz katlediliyor, öldürülüyor. Ne Amerika ne AB buna ses çıkartıyor." diyerek Batılı ülkeleri eleştirdi.

        "Bir insanın öldürülmesi tüm insanlığın öldürülmesi gibidir:" diyen Çetin, "Türkiye ve Afrika Birliği’nin dışında kimse bu katliam ses çıkartmıyor. Ne Amerika ne AB ne de diğerleri buna ses çıkartıyor. Ne katliama katliam diyebiliyor ne zulme zulüm diyebiliyorlar. Unutmayalım ki en büyük güç, Mü’minin duasıdır. Firavun’un mezar taşı olmadığı gibi inşallah Sisi’nin de Esed’in de mezar taşı olmayacaktır." dedi.

        Gıyabi cenaze namazının ardından Mısır ve Suriye’de zulme uğrayanlar için İlçe Müftüsü Cemal Çıkrık tarafından yapılan toplu duaya hem alan toplanan cemaat hem de evlerinin pencerelerinden el açan kadınlar 'Amin' dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası