Ege Postası
Geri

Bergamalılar, Mısır ve Suriye’deki katliama tepki için tek yürek oldu

İzmir’in Bergama ilçesinde, İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK), Mısır ve Suriye’deki katliamlara tepki için Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Bergama İlim ve Hayırlar Vakfı, Diyanet-Sen Bergama Şubesi başta olmak üzere...
Bergamalılar, Mısır ve Suriye’deki katliama tepki için tek yürek oldu
Haberler / Güncel
23 Ağustos 2013 Cuma 16:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’in Bergama ilçesinde, İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK), Mısır ve Suriye’deki katliamlara tepki için Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı.

Bergama İlim ve Hayırlar Vakfı, Diyanet-Sen Bergama Şubesi başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluş temsilcileri, Cumhuriyet Meydanı’nda, dünyada yaşanan katliamlara tepki için biraraya geldi. Ellerinde 'Müslüman’ın derdiyle dertlenmeyen bizden değildir', 'Zulme karşı bütün ümmet tek yürek', 'Bütün çocukları öldürseniz de bir Musa sağ kalacak' şeklinde yazılı pankartlarla meydana gelen vatandaşlar sloganlarıyla katliama tepki gösterdiler. İSTOK adına basın bildirisini okuyan Nail Çelik, sivil toplum kuruluşları olarak Mısır’da seçimsiz sistemi dayatanları lanetlediklerini, seçilmiş Mursi’ye de görevin tekrar tevdi edilmesini istediklerini söyledi.

Çelik, “İki yıl önce zalim Hüsnü Mübarek rejimine karşı ayaklanarak halk devrimini gerçekleştiren Mısır halkı, bir yıl önce yapılan serbest seçimlerle Muhammet Mursi’yi cumhurbaşkanı olarak seçmişti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin üzerinden bir yıl gibi kısa bir süre geçmişken 03.07.2013 tarihinde gerçekleştirilen askeri darbe ile halk iradesi yok sayılmış ve devrim öncesi karanlığa geri dönülmüştür. Mısır cumhurbaşkanının bir yıl içerisinde hataları olabilir. Bunun düzeltilmesi yöntemi darbe, hapis veya idam değildir. Demokrasilerde hesap halka verilir, halk, yanlış yaptığına inandığı idareciyi seçimde değiştirir. Nitekim darbe destekçisi batılı ülkeler kendi ülkelerinde bu yöntemi kullanmakta ancak İslam ülkelerine zulüm yöntemlerini, darbeyi uygun görmektedirler.” diye konuştu.

Türkiye’de de silahlı güçlerin yardımı ile iktidar değişimi yapmak için ellerini ovuşturanlara seslendiğini ifade eden Çelik, “Sakın böyle bir hayale kendinizi kaptırmayın. Devir 1960, 1980, 1997 değildir ve bu dönemlerin yeniden yaşanmasını istemek, halkın iradesine en büyük saygısızlıktır. Türkiye halkı da iradesine sahip çıkacak dirayette olup darbe heveslilerine geçit vermeyecektir.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası