Ege Postası
Geri

Bakan Eroğlu; 'Esnafı en iyi anlayanlardan biri benim...'

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu İzmir’deki yoğun programını Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret ederek sürdürdü. Bakan Eroğlu'ndan yoğun mesai
Bakan Eroğlu; 'Esnafı en iyi anlayanlardan biri benim...'
Haberler / Seçim
2 Haziran 2015 Salı 09:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Oda başkanı ve üyeler tarafından karşılanan Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu konuşmasına oda üyelerinin kandilini tebrik ederek başladı.

"EROĞLU: İZMİR'E HİZMET İÇİN ÇALIŞACAĞIZ" Haberi okumak için tıklayınız...


Kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, esnafı en iyi anlayanlardan birinin de kendisi olduğunu kaydetti. Oda başkanı ve üyeler tarafından kendisine iletilen bir takım taleplerle alakalı notlar alan ve bu talepleri ilgili bakanlarla görüşeceğini söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu hükümet olarak esnafın yanında yer aldıklarını esnafların problemlerini çözmek için bir takım çalışmalar yaptıklarını ve bunlara devam edeceklerini ifade etti.
AVM’lerle alakalı bir dizi düzenleme yaptıklarını esnafları korumak ve kollamak için AVM’lerde özellikle yok olmaya yüz tutmuş mesleklerin icra edilmesi için kira indirimi başta olmak üzere destekleme çalışmalarını kanuni olarak tamamladıklarını söyledi.

İzmir’le alakalı değerlendirmelerde bulunan Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, şehrin çok muazzam bir turizm potansiyeli olduğunu ancak bu  potansiyele karşılık gelen turist sayısının düşük olduğunu yılda 10 milyon turistin İzmir’e gelmesini hedeflediklerini açıkladı.

“Bizim Aşkımız Hizmet Etme Aşkı”
Ülkenin dört bir yanına hizmet götürdüklerini dile getiren Prof Dr. Veysel Eroğlu şunları söyledi; “Bizim aşkımız hizmet etme aşkıdır. Biz hizmet etmek için varız. İzmir’de de hizmet etmek için varız. İzmir’de serbest turizm ve ticaret bölgesi kuracağız. Başbakanımızın ifadesiyle Ufuk Şehri İzmir’i ticarette, turizmde ve gıda üretim konusunda lider şehir yapacağız. Özellikle esnaflarımızın istek ve taleplerini göz önüne alarak yaşadıkları problemleri çözeceğiz. İstihdam alanları yaratacağız diye konuştu.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin ardından Konak’ta faaliyet gösteren esnafları ziyaret eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, alışveriş yapan vatandaşlarla da sohbet etti.

EROĞLU'NDAN VAKIF ZİYARETLERİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Birlik Vakfı İzmir Şubesi ile Konyalılar Vakfı’nı ziyaret etti.

Birlik Vakfı ziyaretinde Sivil Toplum Kuruluşlarının önemine değinen Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Birlik Vakfı’nın öncü ve güçlü bir kuruluş olduğunu söyledi. Vakfın büyük faaliyetler yaptığını kaydeden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu daha önce İstanbul ve Ankara’da vakıf tarafından düzenlenen çeşitli toplantı ve buluşmalara katıldığını belirtti.

Vakfın ileri tarihlerde İzmir’de düzenleyeceği etkinliklere de katılacağını açıklayan Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu üyelerle bir süre sohbet ettikten sonra Konyalılar Vakfı’na geçti.
Konyalılar Vakfında üyelere hitap eden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu ilk olarak salonda bulunanların Berat Kandilini tebrik etti. 

KOP Yeniden ele Alındı
Prof. Dr. Veysel Eroğlu insanların en hayırlısının insanlara faydalı olandır prensibini benimsediğini ve hep bu düşünceyle hareket ettiğini kaydederek şunları söyledi” Çok sevdiğim rahmetli Prof. Dr. Yılmaz Muslu Konya’yı ve Beyşehir’i bana emanet etti bende emaneti aldım. Konya için gereken ne varsa yapıyoruz. Unutulan Konya Ovası Projesi’ni yeniden ele aldık (KOP) Konya’nın 110 yıllık rüyası Mavi Tünel başta olmak üzere dev projeler can buluyor Konya’mızda.Yılda 4 milyon ton su boşa akıyordu bu sular artık ovalarımıza akacak. 1 milyon 100 bin dekar arazi sulanacak” diye konuştu.

Bakanlığı tarafından Konya’ya yapılan yatırımlara ilişkin bilgi veren Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu barajların, göletlerin ve sulama tesislerini inşa ettiklerini bunun yanı sıra yanı sıra ormancılık faaliyetlerinde de destan yazdıklarını ifade etti. Ceviz, badem ve trüf mantarı gibi gelir getirici türlerin aralarında bulunduğu 23 eylem planı hazırladıklarını anlatan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu planların uygulanmasıyla kırsal kesimin daha da çok kalkınacağına işaret etti.


Ege Bölgesi’ne 25 Milyar TL Yatırım Planlandı
İzmir’e yapılan çalışmalarla alakalı da bir değerlendirmede bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “ GAP vardı KOP vardı şimdi de Ege bölgesi için EGEGEP adında bir proje hazırladık 25 milyar TL’lik yatırım planladık. İzmir için büyük düşünüyoruz. Orman Genel Müdürlüğümüz buraya yönelik 27 adet eylem planı hazırladı. Terapi ormanları, çocuk ormanları kuracağız. Deliceleri aşılayıp kura usulüyle köylülerimize veriyoruz. Yeni istihdam alanları yaratıyoruz. Toplumumuzun bütün kesimlerini düşünüyoruz” diye konuştu.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu İzmir için kültür, sanat, spor ve sanayi başta olmak üzere her alanda büyük bir eylem planı hazırlandığını ve bugüne kadar 30 milyar TL’lik bir yatırımın bu şehre kazandırıldığını söyledi.

“İzmir’de Turizm 12 Aya Yayılacak”
Organik tarımda ve şifali bitkiler hususunda İzmir’i şaha kaldıracaklarını belirten Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “Özellikle şifali bitkiler ve bal üretimi konusunda isteyen iş adamlarımıza destek vereceğiz marka ballar üreteceğiz. Turizmi de serbest ticaret ve turizm merkezi kurarak 12 aya yaymayı ve yılda 10 milyon turistin gelmesini hedefliyoruz.  İleri teknoloji ve ileri sanayi içinde İzmir’i bir üs haline getireceğiz. 5. Bölge teşviklerini uygulayacağız”
Konuşmasının ardından Konyalılarla birlikte Konya Etli Ekmeği yiyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu bu buluşmada emeği geçenlere teşekkür etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası