Ege Postası
Geri

Bakan Müezzinoğlu, Buca'da vatandaşların nabzını tuttu

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Buca esnafını ziyaretinde objektiflere ilginç anlar takıldı. Beraberinde AK Partililer, korumalar ve basın mensuplarıyla birlikte dolaşan Bakan Müezzinoğlu okey oynayan yaşlıların masasında beklediği ilgiyi bulamadı. Berberi ziyaretinde “Sağlık Bakanı’ndan ne istersiniz” diyen Bakan “Sağlığınız” yanıtını aldı.
Bakan Müezzinoğlu, Buca'da vatandaşların nabzını tuttu
Haberler / Politika
12 Nisan 2013 Cuma 16:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çözüm sürecine ikna etmek için geldiği İzmir’de cuma namazının ardından Buca’da esnaf ziyaretinde bulundu. Hatırını sorduğu emekli yaşlı bir kadın, Bakan Müezzinoğlu'na hastaneye gittiğinde yapılan sağlık kesintilerinin fazla olmasından yakındı. Müezzinoğlu, “Sistemi dengede tutmak için bunu yapmak zorundayız ama en fazla 20 lira kesiyoruz” dedi. Bakan Müezzinoğlu, kendisini tanımayan bir gence kartını verdi. Berbere giren Bakan, “Sağlık Bakanı’ndan ne istersiniz” dediğinde “Sağlığınız” yanıtını aldı.
Yolda yürüyen Sağlık Bakanı’nı gören bir genç, “Ne oluyor, bakanlıktan TC’yi kaldırdınız, Ziraat Bankası’ndan da TC kalktı” diyerek, tepki gösterdi. Müezzinoğlu, “Ben olduğum sürece bunların olması mümkün değil” dedi. 

''HEDEFTEKİ BAKAN'DAN T.C. SAVUNMASI'' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Hemşirelik eğitimi alan genç bir kadın Müezzinoğlu’ndan atama istedi. Tezgahtarlık yapan bir kadın, hastane randevu sisteminden randevu alamadığını belirterek, şikayetçi oldu. Bakan, esnaf gezerken iki koruma onu olası yumurta saldırısına karşı şemsiye ile korudu. Bakan Müezzinoğlu Ege Kars, Ardahan, Iğdır Federasyonu’nu ziyaret etti.



KİMSE HEKİMİN KILINA DOKUNMASIN
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yarın Ege Bölgesi’nden sorumlu akil insanların gideceği Anadolu Birliği Derneği’ne de gitti. Müezzinoğlu, şunları söyledi:
“Atatürk’e kimse 'Selanik’ten çıkıp niye geldin’ demedi. O bu milletin en önemli değeri olan ay- yıldızlı bayrağın altında yaşamayı bize nasip etti. Bazı kültürlerimiz, yiyeceklerimiz ayrı olabilir ama değerlerimiz aynı. Ben Batı Trakyalı, Balkanlı olmaktan, Karadenizli de Karadenizli olmaktan gurur duyuyor. Ama biz hep birlikte bu ülkede yaşıyoruz.”
Bakan ziyarette, ciddi sorunlar yaşanan çocuk onkolojisi ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Gelen sorular üzerine İzmir’de ilik bankasının kurulması için başlatılan çalışmayı desteklediğini ifade eden Müezzinoğlu, “Hükümet olarak en duyarlı olduğumuz konuların başında sağlık geliyor. Kansere yönelik çalışmaları kampanyaları destekliyoruz. Bu zamana kadar yurt dışında incelediğim tek merkez çocuk onkoloji merkezleridir. Yine önümüzdeki günlerde ABD’ye gideceğim. Yasal düzenlemeler ile sistemi daha rahat çalışır hale getireceğiz” dedi. 
Kanser ve onkoloji tedavi merkezlerindeki doktor ve yatak kapasitesi eksikliği ile ilgili de Müezzinoğlu, “Bazı şeyler para ile olmuyor. Yetişmiş insan çok önemli. O yüzden doktorların ve sağlık görevlilerinin önünün açılması lazım. Kimse hekimimin kılına dokunmasın” ifadelerini kullandı.
Müezzinoğlu, Ege Üniversitesi bünyesindeki Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi’ndeki yatak ve doktor sorunu ile ilgili çalışmalar yapacaklarını, hemen her şeyin ayaküstü yapılamadığı için zaman gerekli olduğunu sözlerine ekledi. (DHA)


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası