Ege Postası
Geri

Bakan Yardımcısı Arıcı: Side Antik Kent, kültür turizminde öncü

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Antalya Side Antik Kent'in kültür turizminin yaygınlaşmasında öncü bir tarihi ören yeri olduğunu bildirdi. Arıcı, yaptığı açıklamada, Efes'ten sonra ikinci kazı çalışması...
Bakan Yardımcısı Arıcı: Side Antik Kent, kültür turizminde öncü
Haberler / Genel
14 Temmuz 2013 Pazar 17:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Antalya Side Antik Kent'in kültür turizminin yaygınlaşmasında öncü bir tarihi ören yeri olduğunu bildirdi. Arıcı, yaptığı açıklamada, Efes'ten sonra ikinci kazı çalışması yapılan Side Antik Kent'in arkeolojik varlıklarını gün yüzüne çıkartılması ve bunun dünyada tanınması için çalışma yaptıklarını söyledi.

Side Antik Kent'te tarihi eserlerin yeniden ayağa kaldırılması ve korunmasına özel önem verdiklerini belirten Arıcı, Efes'ten sonra Türkiye'de ikinci kazı çalışması yapılan Side'de 66 yıl önce Arif Müfid Mansel'la başlayan kazı çalışmalarının günümüzde Anadolu Üniversitesi ile sürdürülmesini anlamlı bulduklarını kaydetti.

Side'yi deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra en önemli özelliğinin tarih, kültür ve arkeolojik zenginliği olduğunu aktaran Arıcı, "Side Antik Kent, başta Antalya olmak üzere ülkemizde kültür turizminin yaygınlaşamsında örnek bir tarihi ören yeri. Bölgeye 3 milyon 600 bin turist geliyor. Bu rakamı kültür ve arkeoloji turizmi ile kademeli olarak 5 milyona çıkarmak istiyoruz. İtalya Roma'da bulunmaya Roma dönemi eserleri Side Antik Kent'te var. Apollon Tapınağı, Tüke, Athena Tapınağı, Men Tapınağı, Piskoposluk Sarayı, Devlet Agorası, Side Antik Tiyatro ve Anıtsal Çeşme ayakta kalan önemli eserler. Anadolu Üniversitesi, Side Belediyesi'nin tarihi eserleri gün yüzüne çıkarma çalışmasını destekliyoruz." dedi.

Side Antik Kent'ten sonra bölgede en uzun süreli kazı çalışması yapılan tarihi ören yerinin UNESCO koruması aldında olan Likya Birliği'nin başşehri olan Xanthos Antik Kent olduğunu belirten Arıcı, Antalya'nın dünyada kültür turizminde söz sahibi olmasında Termessos, Olimpos, Myra, Perge, Selge, Seleukeia, Letoon, Patara Meclisi, Side Antik Kent, Aspendos Antik Tiyatro ve Apollon Tapınağı'nın zenginlik olduğunu kaydetti. Arıcı, 2023 Türkiye Vizyonu kapsamında Türkiye'ye gelen turist sayısının 50 milyon, turizm gelirlerininde 50 milyar dolar olması için çalışma yaptıklarını kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası