Ege Postası
Geri

Balçova'da STK'lardan ortak ses

Balçova'da faaliyet gösteren 21 STK'nın temsilcisi ortak bir metnin altına imza atarak Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'ya destek verdi. Açıklamada yapılanların kara propaganda olduğuna vurgu yaparak, yapılan açıklamaların hem Başkan Çalkaya'ya hem de STK'lara hakaret olduğuna dikkat çekildi
Balçova'da STK'lardan ortak ses
Haberler / Yerel Yönetimler
9 Ocak 2014 Perşembe 13:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR- Balçova'da yerel seçimler öncesi STK temsilcileri bir araya gelerek ilçe siyaseti üzerine çarpıcı bir mesaj kaleme aldı. 21 STK temsilcisinin katıldığı belirtilen toplantı ve sonrasında kaleme alınan bildiri yazılı bir açıklamayla duyuruldu. Açıklamada şu görüşlere yer verildi.
Son günlerde sosyal medyada Balçova’daki STK’lar üzerinden yapılan siyasi çıkar oyunlarına karşı yaptığımız basın açıklamasını siz değerli basın mensuplarına arz ederiz.

BASINA VE KAMUOYUNA

Bizler Balçova’da faaliyet göstermekte olan 21 Sivil Toplum Örgütü’nün (Balçova’da toplam 22 örgüt var) Başkan ve Yöneticileri olarak aşağıdaki açıklamayı; Balçova’da yürütülmekte olan kara propagandanın önüne geçmek amacıyla kaleme almış bulunuyoruz.
Balçova, toplumsal dinamiklerinin birlikteliği, huzur ve kardeşlik ortamı, kamu kurum kuruluşları- vatandaş ilişkileri açısından İzmir’in her zaman örnek olarak gösterilen ilçelerinden birisidir.
Bizlerin amacı aynı fikir, düşünce ve hemşerilik bağı taşıyan insanların dayanışma kültürü içerisinde bir araya gelmelerini sağlamaktır. Bu amacımızı uygularken hiç kimseyi, hiçbir siyasi partiyi ve hiçbir kuruluşu ötekileştirmez, ön yargılarla mahkum etmeyiz.
Zaman zaman araya nifak tohumları ekilmeye çalışanlar olsa da Balçova’da yaşayan insanlar bugüne kadar hiçbir siyasal ve ekonomik çıkar uğruna bu birlikteliklerini ve ilçedeki huzur ortamını bozacak bir girişimde bulunmamış, İlçemizin ve ilçemizde yaşayanların menfaatleri dışında hiçbir amaca körü körüne hizmet etmemiştir.
Ancak yaklaşan yerel seçimler öncesi bazı çıkar odakları; tüm sivil toplum örgütlerini belirli bir siyasi çizgiye çekmeye çalışarak bizlerin kişisel ve örgütsel bağımsızlığımıza tecavüz etmektedirler.
Son günlerde bu çıkar odaklarının yazılı ve sosyal medyada Mevcut Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Ali Çalkaya’ya karşı sivil toplum örgütlerinin isimlerini kullanarak başlattığı kara propaganda, bardağı taşıran son damla olmuştur. Balçova Halkı’na eşitlikçi bir düşünceyle hizmet eden bir Belediye Başkanı’nı bizler üzerinden karalamaya çalışmak Belediye Başkanımızdan önce bize yapılmış bir HAKARETTİR.
Bizler yukarı da bahsettiğimiz nedenlerden dolayı temsil ettiğimiz hemşehrilerimizin özellikle siyasi tercihlerini pranga altına alacak, onların fikirlerini kapsayacak bir açıklama yapmadık.
Türkiye Cumhuriyeti’ndeki her birey gibi Balçova’da yaşayan dernek üyelerimiz de siyasi düşüncelerini bağımsız bir şekilde ifade etmek özgürlüğüne sahiptir.
Yaşanan bu olayları kınıyor, Tüm Balçova ve İzmir Halkı’nı saygıyla selamlıyoruz


KATILAN STK’LAR

Atatürkçü Düşünce Derneği (Başkan ve Yönetim)
Eğit-Der (Başkan ve üyeler)
Balçova Esnaf Odası (Başkan ve Üyeler)
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (Başkan ve yönetim)
Urfalılar Derneği (Yönetim Kurulu Üyeleri)
Erzurumlular Derneği (Başkan ve Yönetim)
Tunceliler Derneği (Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üyeler)
Karaözlüler Derneği (Yönetim Kurulu)
Bingöllüler Derneği (Başkan ve Yönetim)
Alevi Bektaşi Derneği (Başkan ve Yönetim)
Niğdeliler Derneği (Başkan ve Yönetim)
Balçova Sanayi Sitesi Koop. (Başkan ve Yönetim)
EFEM Gençlik Spor Kulübü (Başkan ve Yönetim)
Balçova Termal Kültür Dayanışma Derneği (Başkan)
Balkan Göçmenleri Derneği (Yönetim Kurulu)
Balçova Şoförler Odası (Başkan)
Besnililer Derneği (Yönetim Kurulu)
Adilcevazlılar Derneği (Başkan)
Avcılar Derneği (Başkan)
Balçova Esnaf ve Kefalet Koop. (Başkan ve Yönetim)

KATILMAYAN STK’LAR
İnciraltını Güzelleştirme Derneği KATILMADI
Kağızmanlılar Derneği KATILMADI
Müteahhitler Derneği KATILMADI

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası