Ege Postası
Geri

Balıklıova köylüleri evlerinin yıkılmasına direniyor

URLA Belediyesi'nin Balıklıova Mahallesi'nde 25 yıl önce kiraladıkları arsalara yaptıkları evleri hakkında Urla Belediyesi'nin Kıyı Kanunu'na aykırı ve ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkım ve boşaltma kararı verdiği 74 evin sahibinin mücadelesine destek geldi. İzmir Konfederasyonu Başkanı Turgay Baransel "Köy sakinlerine işgalci denilemez. Bu 74 ailenin işgalci olarak gösterilmesi kabul edilemez" dedi. Balıklıova köylüleri evlerinin yıkılmasına direniyor
Balıklıova köylüleri evlerinin yıkılmasına direniyor
Haberler / İzmir
19 Ağustos 2015 Çarşamba 17:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Özel İdare’nin kapatılmasıyla birlikte, İzmir Valiliği bünyesinde kurulan Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu tarafından Urla Belediyesi’ne devredilen Balıklıova Mahallesi’ndeki 74 ev için Urla Belediye Encümen Üyeleri, evlerin Kıyı Kanunu’na uygun olmadığı ve inşaat ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle boşaltılarak yıkılmasına karar verdi. 25 yılı aşkın süreder kira ödeyen 74 evin sahibi bu kararla 'fuzuli şagil' yani işgalci konumunda düştü. Balıklıova mahallesi sakinlerinin belediye kararına karşı başlattıkları mücadeleye 24 federasyon ve 127 derneği çatısı altında bulunduran İzmir Konfederasyonu sahip çıktı. Düzenlenen basın toplantısında CHP Urla İlçe eski Başkanı Av.Yusuf Baratalı da başlattıkları hukuki mücadele hakkında bilgi verdi. 

Balıklıova'da basın toplantısı düzenleyen mahalle sakinlerine İzmir Konfederasyonu Genel Başkanı Turgay Baransel, İzmir Esnaf ve İş Dünyası Federasyonu Genel Başkanı Ümit Kaya, Anadolu Birliği Federasyonu Genel Başkanı Erhan Kahraman, Vanlılar Federasyonu Genel Başkanı İshak Beyazıt, İzmir Demokratik Dernekler Federasyon Başkanı Yalçın Kocabıyık ile CHP Konak Belediye Meclis eski Üyesi Ahmet Doğan'ın da aralarında bulunduğu kişi ve sivil toplum kurumu temsilcileri de destek verdi. Konfederasyon Genel Başkanı Turgay Baransel, “Sivil Toplum Kuruluşları olarak sizlerin yanınızdayız. Yasal haklarını kullanan 74 ailenin işgalci olarak gösterilmesi kabul edilemez. Nereye başvuracağını bilemeyen ve yalnız bırakılmış ailelerin yanında olacağız" dedi.



Evlerini yıkımla karşı karşıya kalan 74 evin sahipleri ise boşaltma kararına karşı hukuki mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini, yıkıma izin vermeyeceklerini söyedi. Mücadele veren 74 ev sahibine ise bini aşkın köylü imzlaarıyla destek verdi. Belediye kararının hukuki olmadığını kaydeden Balıklıova 164 nolu parsel sakinlerinin avukatlığını üstlenen CHP Urla İlçe eski Başkanı Avukat Yusuf Baratalı ise "Müvekillerimin önemli bir kısmı dava konusu taşınmaz üzerinde bulunan bungalovları daimi ikametgah olarak kullanmaktadır. Dava konusu işlemin uygulanması halinde bu kişiler gidecek başkaca yerleri bulunmadığından sokakta kalma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Balıklıova Köyü Muhtarlığı'nca imzalanmış bulunan kira kontratları kanunun aradığı unsurları taşıdığından geçerlidir. Davalı idare Borçlar Kanunu gereği bu kontratın tarafı olmuştur ve eğer bir tahliye işlemi gerçekleşecekse bu işlem Borçlar Kanunu hükümlerine uygun olarak yapılmalıdır" dedi. Baratalı, yürütmeyi durdurma için açtıkları ilk davanan mahkeme tarafından reddedildiğini belirterek haklı olduklarını gösteren belgelerlerle İzmir 1. İdare Mahkemesi'ne yeniden başvurduklarını söyledi. Baratalı, muhtarlık ile imzalanan kira kontratlarının dikkate alınmasını istediklerini belirtti. 



İzmir Demokratik Dernekler Federasyon Başkanı Yalçın Kocabıyık ise Kıyı-Kenar Yasası'nı gerekçe gösteren Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'ın haklı olmadığını, bu yasanın henüz çözülemeyen bir ülke sorunu olduğunu söyledi. Kocabıyık, "Başkanın kendisine encümenin bu kararı alamayacağını söyledik. Kaymaklık'ın yıkılması konusunda yazısı olduğu yanıtı verdi. Bunlar yıkılacaksa, Özbek'te denizin içindeki evlerin ve vilların da yıkılması gerektiğini, kendisinin de evi olduğunu söyledik. Bize kendisini değil annesine ait olduğunu dile getirdi" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası