Ege Postası
Geri

İzmirli sahillere akın etti: Meydan turistlere kaldı

Artan yaz sıcakları ile birlikte İzmirliler soluğu plajlarda ve kıyı beldelerinde alırken, kent merkezi ise turistlere kaldı. Yurt dışından kruvaziyer gemilerle kente akın eden yabancı ziyaretçilerin getirdiği yoğunluk sayesinde esnaf da bayram etti. İzmirli sahillere akın etti
İzmirli sahillere akın etti: Meydan turistlere kaldı
Haberler / İzmir
19 Ağustos 2015 Çarşamba 09:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yaz mevsiminin sona ermesine sayılı haftalar kala İzmir’de boşalan meydanları yabancı turistler doldurdu. Son günlerde üst üste gelen tur gemileri kent merkezinde adeta şenlik havası estirdi.

MEYDAN TURİSTLERTE KALDI

Ağustos ayı ile birlikte kentte yaşayan vatandaşların büyük bölümü sahil beldelerine akın ederken, boşluğu ise yurt dışından turla İzmir’i ziyarete gelen turistler doldurdu. Alsancak Limanı’ndan gemiden inen binlerce turist günü birlik ziyaret kapsamında kent merkezindeki Konak, Kemeraltı, Alsancak gibi bölgelere çıkarma yaparken, yaşanan bu yoğunluk durgun geçen sezonda kan ağlayan esnafta ise doping etkisi yarattı.



FOTOĞRAF ÇEKMEK İÇİN BİRBİRLERİYLE YARIŞTILAR

Avrupa ve çeşitli dünya ülkelerinden gelen yabancı ziyaretçilerin gözdesi ise yine Konak Meydanı oldu. Tarihi Saat Kulesi’ni mesken tutan turistler fotoğraf çekilmek için adeta birbirleri ile yarışırken, son dönemde yaygınlaşan selfie (özçekim) modasına uyan yabancı misafirler ilginç manzaraları da beraberinde getirdi. Çoğunlukla kamu kurumları ve resmi dairelerin yer aldığı Konak’ta meydan İzmirlilerin yokluğunda turistlere kaldı. İlk kez ziyarete geldikleri İzmir’in simge mekanı Saat Kulesi önünde gezilerini ölümsüzleştirmek isteyen turistler fotoğraf çekmek için adeta birbirleri ile yarıştı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası