Ege Postası
Geri

Ödemiş'e su müjdesi: O sözleşme imzalandı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir’de tesis edilen İzmir Ödemiş Bademli Göleti ve Sulaması İkmali Yapım İşi’nin sözleşmesi imzalandı. Proje tamamlandığında brüt 10 bin 480 dekar zirai alan suya kavuşacak. Ödemiş'e su müjdesi
Ödemiş'e su müjdesi: O sözleşme imzalandı
Haberler / İzmir
18 Ağustos 2015 Salı 11:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İzmir Ödemiş Bademli Göleti ve Sulaması İkmali işi İzmir Ödemiş ilçesine 16,5 km uzaklıkta bulunan Küçükmenderes Nehri’nin yan kolu olan Pirinçci Çayı üzerinde yer alıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir için önemli bir projeyi daha hayata geçirdiklerini kaydederek “DSİ’ye verdiğim talimat doğrultusunda çalışmalar hızla devam ediyor. Bademli Göleti ve Sulaması Yapım İşini yüzde 90 seviyesinde tamamladık” dedi.

Brüt 10 Bin 480 Dekar Zirai Alan Suya Kavuşacak
İhalesi 17 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirilen İzmir Ödemiş Bademli Göleti ve Sulaması İkmali Yapım İşi tamamlandığında brüt 10 bin 480 dekar zirai alan basınçlı borulu şebeke sistemi ile sulanacak. Proje hayata geçtiğinde Bademli, Pirinçci, Kemenler ve Ovakent köylerinde ki zirai alanlar suya kavuşacak.



Ödemiş Bademli Göleti ve Sulaması İle Yıllık 10 Milyon TL Net Gelir Artışı Sağlanacak
 Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bademli Göleti ve Sulamasını hizmete alıp, bölgede sulu tarıma geçtiğimizde yörede 2. ürün tarımı artacak. Böylece entansif tarımın gelişmesinin yanı sıra mevcut ürünlerde de verim ve üretim artışı sağlayacağız.  Özellikle sebze, meyve, buğday ve zeytin başta olmak üzere ekonomik getirisi yüksek ürünlerle yılda toplam 10 milyon TL net gelir artışı elde etmeyi hedefliyoruz. Böylece kırsal kesimi ekonomik yönden refaha kavuşturacağız” diye konuştu.

 “İzmir İçin Ne Gerekiyorsa Yapacağız”
Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade ederek “İzmir için verdiğimiz sözlerin takipçisiyiz. Ege’nin incisi İzmirimiz için gereken ne varsa büyük bir gayret içinde gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası