Ege Postası
Geri

Bankayı soyanı, 'kuru kafa' resmi ele verdi

İZMİR'in Bayraklı İlçesi'ndeki banka şubesinde, güvenlik görevlisini oyuncak tabancayla etkisiz hale getirdikten sonra belindeki gerçek tabancasını alıp soygun yapan Ü.N., polisin takibiyle yakalandı. Güvenlik kamerası kayıtlarından, koltuk döşemelerinde kuru kafa figürü bulunan çöl grisi rengindeki 460 otomobilin araştırılmasından sonra şüpheliye ulaşıldı. Ü.N.'nin, kuyumcuya ve tefeciye olan borçları için soygunu gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi.
Bankayı soyanı, 'kuru kafa' resmi ele verdi
Haberler / 3. Sayfa
18 Mart 2013 Pazartesi 18:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Geçen 6 Mart Çarşamba günü saat 10.00 sıralarında, Mustafa Kemal Caddesi üzerindeki banka şubesinde meydana gelen olayda, içeriye giren kimliği belirsiz soyguncu, oyuncak tabancayla etkisiz hale getirdiği güvenlik görevlisi N.N.'nin belindeki gerçek tabancayı aldıktan sonra 26 bin 700 TL parayı gasp ederek kaçtı. Kırmızı renkli eldiven kullanan soyguncunun yakalanması için, İzmir Emniyeti Gasp Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı.

'KURU KAFA' BELİRLEYİCİ OLDU


Olayın ardından çevdeki yaklaşık 450 işyerinin güvenlik kamerası kayıtlarına el koyan polis, ilk olarak aracın çöl grisi renginde Fiat Linea marka otomobil olduğunu belirledi. İzmir'de bu modeldeki yaklaşık 400 aracın tümünü tek tek belirleyen polis, kamera kayıtlarından birinde de, otomobilin koltuk döşemelerinde kuru kafa figürü olduğunu saptadı. Bu modeldeki araç sahipleriyle görüştüğü sırada, otomobilin, Çay Mahallesi semtinden bir çocuk annesi S.O.'ya ait olduğu belirlendi. Bilgisine başvurulan S.O.'nun otomobili sevgilisinin kullandığını söylemesi üzerine de bir süredir işsiz olan 27 yaşındaki Ü.N. gözaltına alındı.

Daha önce 17 bankaya kredi başvurusunda bulunan, ancak hiçbirisinden olumlu yanıt alamayan Ü.N.'nin bunun sonrasında banka soymaya karar verdiği ilk olarak Bornova İlçesi'ndeki banka şubesine gittiği, orada başarılı olamayınca da Bayraklı'daki bu bankayı soyduğu tespit edildi. Şüphelinin, bankadan aldığı paranın 8 bin TL'siyle kuyumcuya, 17 bin TL'siyle ise tefeciye olan borcunu ödediği ortaya çıktı. Güvenlik görevlisinin tabancasını soygunun ardından attığını ileri süren Ü.N.'nin olayda kullandığı otomobili de evin altındaki kapalı garajda sakladığı belirlendi. Ü.N.'nin sorgusunun devam ettiği, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

DÖŞEMELERİ DEĞİŞTİRMİŞ

İzmir Bayraklı'daki banka şubesinden 26 bin 700 TL parayı gasp ettikten sonra kaçan Ü.N.'nin olayda kullandığı gri renkli otomobili evin altındaki kapalı garajda bulundu. Ü.N.’nin 'kuru kafa'lı koltuk döşemelerini soygundan sonra değiştirdiği belirlendi. Polisler, Ü.N.'nin yakınları ve çevresindekilerden, olay tarihinde aracında 'kuru kafa'lı koltuk döşemeleri olduğunu belirledi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası