Ege Postası
Geri

Barcelona Üniversitesi'nde Türk günü etkinliği düzenlendi

İspanya’da Türk kültürünün tanıtılması için çalışmalar yapan Casa Turca (Türk Evi) derneği, Barcelona Üniversitesi’nde ‘II. Türk Günü' etkinliğini düzenledi.Üniversitenin Paraninfo del Edificio Histórico adlı tarihi salonunda...
Barcelona Üniversitesi'nde Türk günü etkinliği düzenlendi
Haberler / Dünya
16 Mayıs 2013 Perşembe 13:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İspanya’da Türk kültürünün tanıtılması için çalışmalar yapan Casa Turca (Türk Evi) derneği, Barcelona Üniversitesi’nde ‘II. Türk Günü' etkinliğini düzenledi.

Üniversitenin Paraninfo del Edificio Histórico adlı tarihi salonunda yapılan organizasyonda, Türkiye konulu konferans, müzik konseri, dans gösterisi, ebru ve kaligrafi sergisi yer aldı.

Casa Turca Barcelona Şubesi Başkanı Sabri Naşit Battlo’nun yaptığı hoşgeldiniz konuşmasının ardından, Türkiye’nin Barcelona Başkonsolosu Emir Salim Yüksel davetten dolayı teşekkürlerini iletti.

Barcelona Sufi Enstitüsü Direktörü Halil Barcena, geleneksel Türk sanatı ve mimarisi üzerine bir konferans verdi. Ardından, İspanya'nın önde gelen düşünce kuruluşlarından CIDOB'da Akdeniz ve Orta Doğu üzerine araştırma yapan Eduard Soler Lecha da “Türkiye’nin Batı dünyasındaki etkisi ve rolü” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

Konferans kısmından sonra Halil Barcena'nın başkanlık ettiği Usaq grubu Türk tasavvuf müziği icra etti. Etkinlik yöresel dans gösterisi ile devam ederken, katılımcılardan birine Türk Hava Yolları’nın sponsorluğunda Türkiye bileti hediye edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası