Ege Postası
Geri

Cemil Çiçek, EUREKA Konferansı’nın açılışına katıldı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye’nin dönem başkanlığını yürüttüğü EUREKA’nın 18. Parlamentolararası Konferansı’nın açılış oturumuna katıldı.Programda konuşan Çiçek, “Bilim ve teknolojide ilerleme kaydedilmesi, birçok...
Cemil Çiçek, EUREKA Konferansı’nın açılışına katıldı
Haberler / Dünya
16 Mayıs 2013 Perşembe 11:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye’nin dönem başkanlığını yürüttüğü EUREKA’nın 18. Parlamentolararası Konferansı’nın açılış oturumuna katıldı.

Programda konuşan Çiçek, “Bilim ve teknolojide ilerleme kaydedilmesi, birçok Avrupa ülkesini bugün içinde bulunduğu ekonomik durgunluğu aşabilmek ve kıtamızın uluslar arası alandaki rekabet gücünü artırmak açısından da önem taşımaktadır.” dedi.

Pazar odaklı, kısa sürede ticarileşebilecek ürün ve süreçlerin geliştirilmesine yönelik Ar-Ge projelerinin desteklendiği uluslararası işbirliği platformu EUREKA Programı, teknoloji şirketlerinin kurdukları kümeler ile ilgili sektördeki şirketleri bir araya getirerek, uzun vadeli stratejik işbirliklerinin desteklenmesini sağlıyor.

27 yıllık geçmişe sahip program kapsamında bugüne kadar 4 bini aşkın proje ile 30 Milyar Avro’ya yakın Ar-Ge hacmi oluşturuldu. 42 ülkenin önemli sanayi kuruluşlarının yer aldığı programda, KOBİ’lerin de katılım oranı önemli ölçüde artış göstererek toplam katılımın yüzde 50’sine ulaştı.

EUREKA’nın Temmuz 2012–Haziran 2013 tarihleri arasındaki dönem başkanlığını Türkiye üstleniyor. Bu süreçte, 42 ülkenin üye olduğu EUREKA Programı’nın Ar-Ge gündemi Türkiye Başkanlığında belirleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası