Ege Postası
Geri

Çiçek: Kırmızı ışıkta mazot yakıyoruz, Türkiye’nin mesafe alması lazım

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Brüksel’de AB’nin Türkiye’nin üyelik sürecini eleştirdi. Çiçek, ‘‘Biz kırmızı ışıkta mazot yakıyoruz. Motor çalışıyor, araba çalışıyor ama mesafe alamıyoruz. Türkiye’nin artık bir mesafe alması...
Çiçek: Kırmızı ışıkta mazot yakıyoruz, Türkiye’nin mesafe alması lazım
Haberler / Dünya
16 Mayıs 2013 Perşembe 10:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Brüksel’de AB’nin Türkiye’nin üyelik sürecini eleştirdi. Çiçek, ‘‘Biz kırmızı ışıkta mazot yakıyoruz. Motor çalışıyor, araba çalışıyor ama mesafe alamıyoruz. Türkiye’nin artık bir mesafe alması lazım.’’ değerlendirmesinde bulundu.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Brüksel’de bulunan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz’la bir araya geldi. Heyetler arası görüşmeden sonra kameraların karşısına geçen Schulz ve Çiçek, toplantının karşılıklı nezaket ve açıklık ilkesi çerçevesinde çok verimli geçtiğini kaydetti. AP Başkanı Schulz, Türk heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, TBMM Başkanı Çiçek’ten Avrupa’ya sitem geldi. Türkiye’nin AB’ye üyelik için ilk başvurusunun üzerinden 50 yıl geçtiğini aktaran Çiçek, ‘‘Bu bu 50 yıl süre içinde AB üyeliği konusunda söyleyeceklerimizi söyledik. Aslında konuşulacak teferruatta çok fazla zaman gerek yok. Bizim taleplerimiz belli. AB’nin bize bakışı belli. Komisyonları canlandıralım, başka türlü çalışmalar yapalım gibi. Ama Türkiye’ye karşı AB’den daha tertipli tavır bekliyoruz. Kendisine de ifade ettim. Biraz karikatürize bir durum olarak, Türkiye AB ilişkileri: Biz kırmızı ışıkta mazot yakıyoruz. Motor çalışıyor, araba çalışıyor ama mesafe alamıyoruz. Türkiye’nin artık bir mesafe alması lazım. Bizden seneler sonra müracaat eden ülkeler bize göre kriterleri bile tam olarak yerine getirmediği halde AB’nin üyesidir. Türkiye’nin bir 50 yıl daha bekletilmesi çok doğru değildir.’’ sözlerine yer verdi.

"VİZE KONUSUNDA SUDAN BAHANELERLE ENGELLENİYORUZ"

Görüşmede ayrıca Kıbrıs ve vize konularının ele alındığını ifade eden Çiçek, ‘‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin burada temsil edilmesi gerekiyor, parlamentoda. Avrupa Konseyi’nde temsil ediliyor. İki Avrupa kurumunda iki farklı tutum çok adil de değil, hoş bir durum da değil.’’ dedi. Çiçek, vize konusunda ise şu sözlere yer verdi: "Vize konusu bizim önem verdiğimiz bir başka konudur. Çünkü Türkiye Gümrük Birliği’ne tam üye, AB ile müzakere yapıyor. Bu statüde olmayan başka ülkelere tanınan kolaylığı... Sudan bahanelerle önümüze çıkarılması ve engellenmesi bu da hakkaniyete çok uygun bir durum değil."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası