Ege Postası
Geri

Japonya, Kuzey Kore ile görüşmeye hazır

Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin üstdüzey danışmanı İsao İijima'nın Kuzey Kore'yi ziyareti ettiği bir sırada Başbakan Abe, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile görüşebileceğini söyledi. Başbakan Abe mecliste yaptığı açıklamada, "Japonların...
Japonya, Kuzey Kore ile görüşmeye hazır
Haberler / Dünya
16 Mayıs 2013 Perşembe 10:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin üstdüzey danışmanı İsao İijima'nın Kuzey Kore'yi ziyareti ettiği bir sırada Başbakan Abe, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile görüşebileceğini söyledi.

Başbakan Abe mecliste yaptığı açıklamada, "Japonların kaçırılmasına ilişkin sorun, bir zirve ile çözüme kavuşacaksa bu yönde müzakere yapmayı gündemimize almamız lazım." dedi. Buna karşın Abe, danışmanı İijima'nın Kuzey Kore ziyaretine ilişkin bilgi vermekten kaçındı. Kuzey Kore'nin resmi haber ajansı, İsao İijima'nın üst düzey yönetici Kim Yong-il ile görüştüğünü bildirmişti. Ajans, iki isim arasında neler görüşüldüğünü ise belirtmedi. İijima, Japonya'nın eski başbakanlarından Junichiro Koizumi'nin 2002 yılında Pyongyang'a yaptığı ziyareti organize eden isim olarak biliniyordu. Koizumi'nin bu ziyareti sırasında Kuzey Kore yönetimi, bazı Japon vatandaşlarını 1970 ve 80'lerde kaçırdığını kabul etmişti. Bunun ardından bazı Japonların ülkelerine dönmesine izin verilmişti. Komünist yönetim, diğer Japonların ise hayatını kaybettiğini savunmuştu. Japonya ise bu vatandaşlarının hala hayatta olduğunu savunuyor.

Hükümet sözcüsü Yoshihide Suga da İsao İijima'nın ziyaretine ilişkin bilgi vermekten kaçındı. Kuzey Kore'den yükselen askeri tehdidi ve adam kaçırma sorununu çözmek istediklerini belirten Suga, "Japonya'nın Kuzey Kore politikası net. Diyalog ve baskı ile çeşitli sorunları çözmek istiyoruz." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası