Ege Postası
Geri

Tacikistan’dan idam cezasının kaldırılması isteniyor

Tacikistan’da idam cezasının halen yürürlükte olması uluslararası toplumu kaygılandırıyor. İdam cezasının kaldırılmasına yönelik uluslararası komisyon üyeleri, Tacikistan’da temaslarda bulunuyor. Eski İsviçre Devlet Başkanı Ruth...
Tacikistan’dan idam cezasının kaldırılması isteniyor
Haberler / Dünya
16 Mayıs 2013 Perşembe 09:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tacikistan’da idam cezasının halen yürürlükte olması uluslararası toplumu kaygılandırıyor. İdam cezasının kaldırılmasına yönelik uluslararası komisyon üyeleri, Tacikistan’da temaslarda bulunuyor. Eski İsviçre Devlet Başkanı Ruth Dreifuss’un başkanlığındaki heyet, Duşanbe temaslarını sürdürüyor.

Uluslararası komisyon üyesi Dreifuss, Tacik Devlet Başkanı İmamali Rahman tarafından kabul edildi. Görüşmede, insan hakları ve idam cezasının tamamen kaldırılmasına yönelik konular değerlendirildi. 1998 ile 2003 yılları arasında çok sayıda kişinin idam cezası aldığı ülkede, 2004 yılında ceza infazları geçici olarak askıya alındı. Ülkede 2010 yılından bu yana idam cezasının kaldırılmasına yönelik çalışmalar yürütülüyor.

Devlet Başkanı Rahman, çalışma grubundan çıkacak karar doğrultusunda idam cezasının tamamen kaldırılmasına yönelik bir neticeye varacaklarını söyledi.
Ruth Dreifuss ise, Tacikistan’ın doğru yolda ilerlediğini ve bu ülkede idam cezasının tamamen kaldırılacağına inandığını belirtti. Dreifuss, uluslararası toplum olarak Tacikistan’ın yanında olduklarını ve bu süreçte gereken desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Son yıllarda çok sayıdaki ülkede idam cezasının kaldırılması yönünde önemli adımların atıldığı kaydedilirken, 190 ülkeden 110’nun idam cezasını kaldırdığı ifade edildi.
Orta Asya’da Tacikistan ile Kazakistan dışındaki ülkeler idam cezasını kaldırdı. Söz konusu iki ülkede idam cezasının halen yürürlükte olması uluslararası toplumu kaygılandırıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası