Ege Postası
Geri

Kuzey Kore ile Japonya arasında üst düzey görüşme

Kuzey Kore İşçi Partisi Dışişleri Genel Sekreteri Kim Yeong-il ile Japonya Hükümeti Özel Temsilcisi İsao İijima bir görüşme gerçekleştirdi.Kuzey Kore ile Japonya arasında tekrar bahar havası esmeye başladı. Kuzey Kore Merkez Haber Ajansı’nın...
Kuzey Kore ile Japonya arasında üst düzey görüşme
Haberler / Dünya
16 Mayıs 2013 Perşembe 10:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kuzey Kore İşçi Partisi Dışişleri Genel Sekreteri Kim Yeong-il ile Japonya Hükümeti Özel Temsilcisi İsao İijima bir görüşme gerçekleştirdi.

Kuzey Kore ile Japonya arasında tekrar bahar havası esmeye başladı. Kuzey Kore Merkez Haber Ajansı’nın geçtiği habere göre, İşçi Partisi Dışişleri Genel Sekreteri Kim Yeong-il ile Japonya Hükümeti Özel Temsilcisi İsao İijima bir görüşme gerçekleştirdi. İijima, 2002 yılında gerçekleşen, Başbakan Junichiro Koizumi ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-il zirvesinde Koizumi’ye eşlik etmişti. Görüşmenin içeriği hakkında bilgi verilmezken, kaçırılan Japon vatandaşlar ile ilgili görüşüldüğü tahmin ediliyor.

İijima, aynı zaman Japonya-Kuzey Kore Dostluk Derneği’nden üst düzey yönetici olarak görev yapıyor. Japonya Başkanı Şinzo Abe’nin üst düzey danışmanı olan İijima’nın Kuzey Kore ziyareti ile iki ülke arasındaki ilişkilerin tekrar bir bahar havasına gireceği ön görülüyor. Başbakan Abe ise gerekirse Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile görüşebileceğini söylemişti.

Kuzey Kore’nin Güney Kore’nin diyalog çağrılarını reddettiği bir sırada, Japonya ile diyalog kurması Güney Kore medyasında geniş yer aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası