Ege Postası
Geri

TİKA’nın Kabil Askeri Lisesi’ne yardımları devam ediyor

Türkiye İşbirliği ve Kalkınma Ajansı’nın (TİKA) koordinesinde 2008 yılında başlatılan Kabil Askeri Lisesi’nin inşaatı devam ediyor. Askeri lisede yeni binaların inşaatı devam ederken, TİKA aynı zamanda lise çevresindeki yollar ve köprülerin...
TİKA’nın Kabil Askeri Lisesi’ne yardımları devam ediyor
Haberler / Dünya
16 Mayıs 2013 Perşembe 11:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye İşbirliği ve Kalkınma Ajansı’nın (TİKA) koordinesinde 2008 yılında başlatılan Kabil Askeri Lisesi’nin inşaatı devam ediyor. Askeri lisede yeni binaların inşaatı devam ederken, TİKA aynı zamanda lise çevresindeki yollar ve köprülerin yapımı ile Kabil’in çehresinin değişmesine yardım ediyor.

TİKA'nın Kabil Koordinatörü Bekir Demir, Kabil Askeri Lisesi Müdürü General Abdullah ile yapılan çalışmalar hakkında basına bilgi verdi. Kabil Askeri Lisesi’nin inşaatı ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Demir, “Bir taraftan askeri lisenin inşaatı yapılırken, diğer taraftan da hemen lise etrafındaki körüler ve yolları yapıyoruz. Yaptıklarımızla hem Kabil’in çehresinin değiştirmesine katkıda bunuyoruz, hem de askeri lisenin etrafındaki alanların alt yapısının düzeltilmesi için alt yapı çalışmalarına ağırlık veriyoruz.” dedi.

Talep üzerine lisenin çevre duvarlarına muhalif güçlerin saldırılarına engel olması için 1,5 kilometrelik güvenlik telleri inşaatını bitirip teslim ettiklerini belirten Demir, “Önümüzdeki günlerde buradaki yemekhane, konferans salonu ve muhafız binasının temel atma töreni yapılırken, bir taraftan da diğer yolların temellerini atarak aynı anda iki tarafta inşaata başlamış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Kabil Askeri Lisesi Müdürü General Abdullah da Afganistan'da görev yapan Türklere iyi niyetleri ve yardımları için teşekkür ederek, “Mevlana ve Osmanlı döneminden bu yana Afgan –Türk dostluğu devam ediyor ve şimdi ise askeri lisemizde 13 Türk kardeşlerimiz her alanda bizimle çalışıyor.” dedi.

Kabil Askeri Lisesi’nde yatakhane, eğitim derslikleri, konferans salonu ve sosyal tesisler yer alırken, proje çerçevesinde bölgedeki 27 bina yıkıldı, 17 bina yeniden yapıldı ve 6 bina da tadilattan geçirildi.

1933 yılında kurulan Kabil Askeri Lisesi’nde 1940-1949 yılları arasında Türk danışmanlar görev yapmıştı. Lisede bin 460 öğrenci eğitim alıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası