Ege Postası
Geri

Irkçı parti hazineden para almaya devam edecek

Alman Federal Anayasa Mahkemesi, ırkçı parti NPD’nin talebini haklı buldu ve Meclis'in bu partiye ödeme yapmaya devam etmesine karar verdi. Böylece NPD 15 Mayıs ve 15 Ağustos’ta devletten alacağı 600 bin Euro’yu aşkın yardımı ‘şimdilik’...
Irkçı parti hazineden para almaya devam edecek
Haberler / Dünya
16 Mayıs 2013 Perşembe 12:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Alman Federal Anayasa Mahkemesi, ırkçı parti NPD’nin talebini haklı buldu ve Meclis'in bu partiye ödeme yapmaya devam etmesine karar verdi. Böylece NPD 15 Mayıs ve 15 Ağustos’ta devletten alacağı 600 bin Euro’yu aşkın yardımı ‘şimdilik’ kurtarmış oldu.

Alman Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert’in ırkçı parti NPD’nin 2007 hesaplarında açık bulmasıyla başlayan süreçte NPD toplamda 2,5 milyon Euro cezaya çarptırılmıştı. Leipzig’deki Federal İdari Mahkeme cezayı onasa da NPD’nin savunma sırasında hesapların bir kısmını açıklayabilmesi üzerine cezası 1,27 milyon Euro’ya indirilmişti.

Irkçı parti NPD idari mahkemenin kararı üzerine Karlsruhe’deki Federal Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuş ve mahkeme nihai kararını verene kadar devlet yardımının devam etmesini talep etmişti. Talebi haklı bulan mahkeme, NPD’nin talebini reddetmek için yeterli gerekçenin olmadığını açıkladı. Mahkeme, ödemelerin kesilmesi durumunda NPD’nin federal seçim sürecindeki kampanyasını yürütmede zorluk çekeceğinin de göz önünde bulundurulduğunu ifade etti. En azından eylül ayındaki genel seçimlere kadar ödemelerin devam etmesine karar veren mahkeme, bu süre içerisinde de temel şikayetin inceleneceğini ve cezanın miktarı hakkında karar verileceğini belirtti.

Aşağı Saksonya seçimlerinde yüzde 1’in altında oy alarak büyük bir yenilgiye uğrayan NPD’yi bekleyen bir diğer tehlike de Eyalet Temsilciler Meclisi’nin, (Bundesrat) partinin kapatılması için Anayasa Mahkemesi’ne yapmayı planladığı başvuru.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası