Ege Postası
Geri

Bartın’dan Gürcistan’a çelik minare gönderiyor

Bartın’ın yarım asırlık köklü işletmelerinden Demirciler Çelik Konstrüksiyon firması Gürcistan’a minare gönderiyor. Türkiye’nin 70 iline minare yapan firma, 1966 yılından beri yaklaşık 4 bin minare üretti. Bartın Aktif İşadamları...
Bartın’dan Gürcistan’a çelik minare gönderiyor
Haberler / Ekonomi
8 Temmuz 2013 Pazartesi 16:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bartın’ın yarım asırlık köklü işletmelerinden Demirciler Çelik Konstrüksiyon firması Gürcistan’a minare gönderiyor. Türkiye’nin 70 iline minare yapan firma, 1966 yılından beri yaklaşık 4 bin minare üretti.

Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) haftalık gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısını, Demirciler Çelik Konstrüksiyon Fabrikası'nın ev sahipliğinde gerçekleştirdi. BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt ve Başkan Yardımcısı Aydemir Toksöz beraberliğindeki heyet, Demirciler Çelik Konstrüksiyon Fabrikası'nı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Demirciler Çelik Konstrüksiyon Genel Müdürü Hüseyin Demirci, fabrikalarının çalışmaları hakkında BAKİAD yönetimine bilgilendirmelerde bulundu.

Firmalarının, 1966 yılında dedeleri Halit Demirci önderliğinde kurulduğunu ifade eden Demirciler Çelik Konstrüksiyon Genel Müdürü Hüseyin Demirci; fabrikalarında ağırlıklı olarak çelik minare sistemleri, çelik kubbe imalat ve kaplamaları, prefabrik konutlar, kalorifer kazanları yanı sıra çelik çatı, yangın merdivenleri konularında da hizmet verdiklerini açıkladı.

TÜRKİYE’NİN HER YERİNE VE AVRUPA’YA MİNARE ÜRETİYOR

Çelik konstrüksiyon minarelerin doğal afetlere karşı mukavemetli olduğunu, özellikle deprem bölgelerine bir çok minare yaptıklarını dile getiren Hüseyin Demirci, “Bir betonarme minare fiyatına üç dört tane çelik minare yapılabilir, betonarme minare imalatı günlerce devam eder ve maliyeti çok yüksektir. Biz çelik minareyi 1-2 günde imalatını yapıp, bir günde yerine montajını yapabiliyoruz. Şimdiye kadar ülkemizin 70 iline minare yaptık. Almanya ve Gürcistan’a da minare ihracatı gerçekleştirdik. Londra’ya ve birkaç ülke ile de çelik minare ve kubbe yapımı için de görüşmelerimiz devam etmektedir. Yapımı tamamlanmış bir minaremizi de yarın Gürcistan’a göndereceğiz. Atılım Sanayi Sitesi'nde 4 bin metrekarelik alanda 42 istihdamımızla ilimize, ülkemize yararlı çalışmalar yapmak için çalışıyoruz. Yarım asırlık firmamız şimdiye kadar yaklaşık 4 bin civarında minare yapımı gerçekleştirmiştir.” şeklinde konuştu.

BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt ise yarım asırdan beri Bartın’a ve ülke ekonomisine hizmet eden Demirciler Çelik Konstrüksiyon firmasıyla gurur duyduklarını dile getirdi. Dikyurt, “Ülkemizin her tarafına ve Avrupa ülkelerine Bartın’dan minare gibi ürünlerin pazarlanması gurur vericidir. Dış pazarlara açılma adına BAKİAD olarak her zaman firmamızın ve üyemizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Üretim, istihdam, katma değer sağlayan, ihracat yapan iş adamlarımıza müteşekkiriz.” dedi.

Toplantı sonunda, BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt ve Başkan Yardımcısı Aydemir Toksöz, Demirciler Çelik Konstrüksiyon Genel Müdürü Hüseyin Demirci’ye, üzerinde Ayete-l Kürsi yazılı tablo hediye etti.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası