Ege Postası
Geri

Başarılı Öğrenciler Menderes’te

Uluslararası Öğrenciler Akademisi’ni başarıyla tamamlayan 58 ülkeden 117 öğrenci için Menderes’te Perşembe günü (Bugün) özel bir gece düzenlenecek. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, özel gecede Türk kültürünü yakından tanıma fırsatını yakalayan öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyacağını ifade etti.
Başarılı Öğrenciler Menderes’te
Haberler / Yerel Yönetimler
18 Haziran 2014 Çarşamba 10:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesi tarafından gerçekleştirilen “ Uluslararası Öğrenciler Akademisi”ni başarıyla tamamlayan öğrenciler için Menderes Belediyesi tarafından özel bir gece düzenlenecek. Etkinlik kapsamında Türkiye’de lisans ve lisansüstü eğitimlerini tamamlayan 58 ülkeden 117 burslu öğrenci için sertifika töreni düzenlenirken, gala yemeği de gerçekleşecek.

Menderes’i tanıyacaklar
Düzenlenecek etkinlikle ilgili bilgi veren Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ Başbakanlığımız bünyesinde ülkemizde burslu okuyan yabancı öğrenciler arasından başarılı olan isimleri ilçemizde ağırlamanın büyük mutluluğunu yaşayacağız.  Ev sahipliğimizde gerçekleşecek etkinlikte öğrenciler sertifikalarına kavuşurken, gala yemeğinde bir araya gelerek onlara Menderes’i de tanıtma fırsatını yakalamış olacağız” dedi.

Uluslararası Öğrenciler Akademisi Nedir '
Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafında Türkiye’de burslu okuyan öğrencileri kapsayan proje,  Türkiye Yazarlar Birliğiyle birlikte düzenlendi. Türk kültürü ve medeniyeti ile Türkiye’nin küresel vizyonu hakkında bilgilendirmeleri ve öğrencilerin mezuniyet sonrasında kendilerinden beklenilen sosyal sorumluluk bilinciyle donatılmasını amaçlayan proje, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Sakarya, Eskişehir, Konya, Edirne, Kocaeli, Trabzon ve Kayseri’de gerçekleşti. İzmir ayağı 19 Mart-15 Haziran tarihleri arasındaki projede öğrenciler sosyal, kültürel ve uluslararası ilişkiler alanında eğitime tabii tutuldu. Eğitimleri başarıyla tamamlayan 117 öğrenci sertifika almaya hak kazandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası