Ege Postası
Geri

Başdaş'ın muhalefetine İlgazi'den gönderme: Geçen dönem daha uyumluydu

CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş'ın bu dönem daha sert muhalefet yaptığını belirterek, "Geçtiğimiz dönem daha uyumluydular ancak bu dönem biraz daha sert muhalefet yapma gereği hissediyorlar. Anlayamadığım bir şekilde sertleşti. Konak’ın sorun ve sıkıntılarını hep birlikte çözmeye çalışıyoruz, bunu geçtiğimiz dönem birlik beraberlik içinde yaptık. Bu dönem de o birlik ve beraberliği sürdürmeyi biz CHP grubu olarak istiyoruz" dedi
Başdaş'ın muhalefetine İlgazi'den gönderme: Geçen dönem daha uyumluydu
Haberler / Yerel Politika
6 Temmuz 2024 Cumartesi 09:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/ EGEPOSTASI- CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi kent gündemine ve siysete ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

EXPO 'MÜJDESİ'

 İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Tunç Soyer, Botanik EXPO’nun Yeşildere bölgesinde yapılacağını 'müjde' adı altında duyurmuştu.  Bölgede yaşayan vatandaşların evlerinin kamulaştırılması kararının ardından işleme  başlandı ancak bütçe yetersizliğinden dolayı  kamulaştırma 2023 yılında durdurmuştu. Yeşildere'de ikamet eden vatandaşların büyük bir çoğunluğu EXPO'ya itiraz ederek mahkeme yoluna gitti. 

 YA ERTELENECEK YA YERİ DEĞİŞECEK DEMİŞTİ 

Davalar sürerken vatandaşlar  İzBB Başkanı Cemil Tugay'a “Evlerimizi almayın” çağrısında bulundu.  Tugay bu çağrıya sessiz kalmayarak, “Ya tarihi erteleyeceğiz ya yerini değiştireceğiz ya da belki Botanik EXPO değil de Kültürpark'ta peyzaj türünde bir fuar yapacağız” demiş ve Yeşildere için 1,5 milyarlık bütçe gerektiğini ifade etmişti.

2027'YE ERTELENDİ 

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini üstlendiği EXPO’nun 2027 yılında yapılması için yetkili organizasyon AIPH (Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği) ile görüş birliğine varıldı.

"VATANDAŞLARIN TALEPLERİ DAHA ÖNEMLİ"

 EXPO 2026'ya ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP'li Ozan Ali İlgazi, "Geçmiş dönem Belediye Başkanımız EXPO alanı ile ilgili ideali vardı. Hatta bu konu ile ilgili çalışmaları başlattı. Ancak daha sonra görev değişikliği söz konusu oldu. Tunç başkanımız da önemli işlere imza attı. Ancak Cemil Başkan göreve gelir gelmez yapılan yatırımlar ve projelerin bire bir muhatap olduğu yöre halkı ile fikir alışverişi oldu. O bölgede yaşayan vatandaşların fikir ve düşünceleri önemli. Aynı zamanda ülkenin bulunmuş olduğu ekonomik zorluklar çok fazla. Ekonomik krizden en çok etkilenen kurumlardan biri de belediyeler. Belediyelerde bütçelerine göre hareket ediyorlar. Geçmişte proje olarak ortaya konulan bir çok dosya kaldırılabilir. EXPO da bunlardan biri. Bölge halkının talepleri ve ekonomik kriz bir çok şeyi engelliyor. Cemil Tugay göreve geldikten sonra kamuya çok yük getirecek projelerden vazgeçmek zorunda olduğunu söyledi. EXPO için, 'hadi yapalım' demek çok yanlış. Dünya çapında bir organizasyonun hakkını vermek gerekiyor. İzmir'e kalıcı bir eser bırakmak gerekiyor. Cemil Başkan, 'nasıl daha iyi yapabiliriz' dediği için ya kaldırıp başka yere götürecekler ya da şartlar olgunlaşırsa ona göre değerlendirirler" dedi. 

KARAOSMANOĞLU'NA UYGUR YANITI: BİZİ TERCİH ETMİŞLERDİR

Deva Partisi önceki dönem İl Başkanı Serap Karaosmanoğlu'nun CHP'ye geçen Konak Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Uygur'a tepki göstermesine ilişkin açıklamalarda bulunan Ozan Ali İlgazi, " Ali Rıza Başkan sevdiğim saydığım bir başkandır. Kendisi DEVA Partisi'nde siyaset yaparken de kendisiyle sık görüşüyorduk. Kendisi donanımı ve niteliği ile örnek gösterilecek insanlardan bir tanesi. Ali Rıza Başkan  sorumluluk örneği gösterip, 'ülkesi için, İzmir için, Konak için neler yapılabilir' diye kendince sorgulayıp burada mücadele edilmesi gerektiğini düşünmüştür. DEVA'nın da kendine göre güzel çalışmaları vardır. Onlara da başarılar diliyorum. Şartlar el vermemiştir ve Ali Rıza Başkan bizi tercih etmiştir" ifadelerine yer verdi. 

KAPIMIZ HERKESE AÇIK 

CHP'nin bir çekim merkezi haline geldiğini aktaran CHP Konak İlçe Başkanı İlgazi, "Başka partilerden de gelen olacak. CHP şu an bir çekim merkezi. Bu mücadelede herkese kapımız açık. Ülkenin durumu ortada. CHP Türkiye İttifakı ile şu anda birinci parti. Bizim partimizin kapısı herkese açık. Sadece DEVA değil, Gelecek Partisi, MHP, AK Parti'de ki arkadaşlarımıza da açık. Kapımız her gelene sonuna kadar açık. Biz herkesi bekliyoruz" diye konuştu. 

İZMİR'DE BAŞKA DENİZLİ'DE BAŞKA...

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın Konak ve Gül Sokak mesaisini değerlendiren ve Denizli hatırlatması yapan İlgazi, " İzmir'in bir karakteri, kültürü var. İzmir herkesin hoşgörü içerisinde yaşadığı bir şehir. Siyasi partiler seçimi kazanmak için çalışır ancak burada önemli olan ne kadar samimi ve içten olduğunuz. Sizin bugün İzmir'de dolaştığınız mekanlar özellikle seçilmiş mekanlar. İzmir'de bu mekanlarda özgürlüklerden bahsederken, İzmir il sınırları içerisinden çıktığınızda geldiğiniz mekanların ortadan kalkması için her şeyi yapıyorsunuz. Belediyeye bile müdahalede bulunuyorsunuz. Bu ne kadar samimi bu vekilin vicdanına kalmış bir şey. Vatandaşlar bu tezatlıkları, çelişkileri gördükleri için birinci parti olduk. Biz bugün halkımızın tercihiyiz. Çünkü biz halkımıza verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Biz İzmir'de başka, Hakkari'de başka, Denizli'de başka davranmıyoruz. Biz insan odaklıyız. İnsan için yapılması gereken ne varsa yapıyoruz ve mücadelemiz de bu yönde devam edecek" dedi. 

TOPARLANMA SÜRECİ 

CHP Konak meclis çalışmalarını değerlendiren İlgazi, " Çok ciddi bir değişim sürecinden geçtik. Genel Başkanımız değişimin öncülüğünü yapacak kentin İzmir olduğunu her zaman şile getirdi.  9 kadın belediye başkan adayımız vardı, 8'i görevde ve hepsi bu işi layıkıyla yapıyor. Ekonomik şartlar ve geçmiş dönemin şartları gibi bir çok noktada yeniden derlenip toparlanma süreci. Konak meclisinde çalışmalar eşgüdüm içerisinde gidiyor. Meclis üyesi arkadaşlarımız da başkanlarımıza gerekli desteği veriyorlar. Değişim süreci o kadar hızlı ve etkili oldu. İnanıyorum ilerleyen günlerde daha güzel işlere imza atacaklar" ifadelerine yer verdi. 

BAŞDAŞ SERT MUHALEFET YAPMA GEREĞİ HİSSEDİYOR

AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş’ın eleştirileri ve tutumunun sorulması üzerine konuşan İlgazi, “Sait  Başkanla geçmişimiz var, kendisini insan olarak severim. Bir siyasi partinin ilçe başkanı, söylemesi gerekenleri söylüyor. Geçtiğimiz dönem daha uyumluydular ancak bu dönem biraz daha sert muhalefet yapma gereği hissediyorlar. Anlayamadığım bir şekilde sertleşti. Konak’ın sorun ve sıkıntılarını hep birlikte çözmeye çalışıyoruz, bunu geçtiğimiz dönem birlik beraberlik içinde yaptık. Bu dönem de o birlik ve beraberliği sürdürmeyi biz CHP grubu olarak istiyoruz. Eleştiriler baktığınızda doğalgaz, kentsel dönüşüm sorunları başlıca sorunlar. Kendileri insanlarımızın hak ve hukukunu savunduklarını iddia ediyorlar ama bakıyorsunuz elektriğe yüzde 38 zam geliyor, ÖTV’ye, mazota zam geliyor. Temel ihtiyaçların KDV’sini artırmadıklarını söylüyorlar ama perde arkasında o kadar güzel artıyorlar ki olan vatandaşa oluyor. Siz bugün eleştiriyorsunuz bir şeyleri ama kendi yaptıklarınız ortada. İzmir, Türkiye’den bağımsız değil ki, Türkiye’de ne yaşanıyorsa İzmir’de de aynısı yaşanıyor. Gevrek kaç para oldu, ekmek kaç para oldu gidip baksınlar. Vatandaşımız huzursuz, mutsuz. Bunun sebebi de CHP değil. ‘Kur korumalı mevduat, Nas, en iyi bilirim’ diyenler. İnsanlar 2 gün sonrasını öngöremiyor” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası