Ege Postası
Geri

Eski il başkan yardımcısı Akdemir, Aslanoğlu'nu hedef aldı: Tüzüğü öğretirken keşke kendisi de açıp tüzüğe baksaydı

CHP İzmir İl Örgütü'nün önceki gün gerçekleştirdiği İl Danışma Kurulu'nun yankıları sürüyor. Danışma kuruluna kısıtlı katılım olması eleştirilirken, Geçmiş Dönem CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Şener Akdemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nu hedef aldı. Akdemir, "Yasin Ergül, Sana tüzüğü öğreten Sayın İl Başkanımız, tüzüğü öğretirken keşke kendisi de açıp tüzüğe baksaydı, ki görürdü, danışma kurulları tüzük hükmüne göre 3 ayda 1 yapılır. Kendisinin döneminde ilk defa danışma kurulu yapıldı. Dün, divandaki arkadaşlarmızdan WhatsAap yoluyla söz istememe rağmen, 3 yıl boyunca yöneticilik yaptığım il yönetiminin danışma kurulunda söz hakkı alamadım.Bir zamanlar CHP'den utandığını beyan etmiş biri olarak, partinin üyesi dahi olmayanları il başkan yardımcısı yapan Şenol Aslanoğlu'nun danışma kuruluna tüzüğün emrettiği tüm kişileri çağırdığı da gerçeği yansıtmadığı bilinmelidir. " dedi.
Eski il başkan yardımcısı Akdemir, Aslanoğlu'nu hedef aldı: Tüzüğü öğretirken keşke kendisi de açıp tüzüğe baksaydı
Haberler / Yerel Politika
5 Temmuz 2024 Cuma 22:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Danışma Kurulu 3 Temmuz Çarşamba günü Tepekule Kongre Merkezi'nde toplanmıştı. Toplantıya İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP YDK Üyesi Özkan Tice, CHP İzmir milletvekilleri Mahir Polat ve Yüksel Taşkın, önceki dönem İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, il yöneticileri, il disiplin kurulu üyeleri, ilçe başkanları katılmıştı.

Katılımın sınırlı tutulmasının yanı sıra konuşmacılara söz verilmediği eleşrileri yapılırken, Geçmiş Dönem CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Şener Akdemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'na tepki gösterdi.

Şener Akdemir'in paylaşımı şu şekilde;

"Yasin Ergül,

Sana tüzüğü öğreten Sayın İl Başkanımız, tüzüğü öğretirken keşke kendisi de açıp tüzüğe baksaydı, ki görürdü, danışma kurulları tüzük hükmüne göre 3 ayda 1 yapılır. Kendisinin döneminde ilk defa danışma kurulu yapıldı. 

2020-2023 dönemi il yönetimine etmedik laf bırakmayanlar, haksızca görevden alanlar, bilsin ki; bizim dönemimizde il danışma kurulu tarihi ve gündemi hem sosyal medya hesaplarından, hem basın yoluyla, hem SMS, WhatsAap, telegram hesaplarından tüm örgüte duyuruldu, hafta sonu yapıldı, büyük salonda yapıldı. Tüzükte yazılı danışma kurulu üyelerinden sonra üyelerimize de söz verildi.

SÖZ HAKKI ALAMADIM

Dün, divandaki arkadaşlarmızdan WhatsAap yoluyla söz istememe rağmen, 3 yıl boyunca yöneticilik yaptığım il yönetiminin danışma kurulunda söz hakkı alamadım.

GERÇEĞİ YANSITMADIĞI BİLİNMELİDİR

Bir zamanlar CHP'den utandığını beyan etmiş biri olarak, partinin üyesi dahi olmayanları il başkan yardımcısı yapan Şenol Aslanoğlu'nun danışma kuruluna tüzüğün emrettiği tüm kişileri çağırdığı da gerçeği yansıtmadığı bilinmelidir. 22. Dönem (2002-2007) İzmir Milletvekili olan babamı ne SMS yoluyla ne de arayarak İl Danışma Kurulu'na çağıran olmamıştır.

Dün, söz istediğimde hem tüzük ve danışma kurulunda yaşanan bu adaletsizlikleri ve en önemlisi sığınmacı ve kaçaklar konusunda konuşmaya niyetim vardı. Sığınmacı ve kaçaklarla ilgili konuşmayı elzem görüyordum. Çünkü, ben bir kız babasıyım ve kızımın bir Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olarak, ne ABD, ne AB ne de başka bir ülkenin vatandaşlığına ihtiyaç duymayacağı bir şekilde, bu ülkede güven içinde yaşamasını istiyorum. 

İstedikleri her an birbirine danışıcabilecek Milletvekilleri, YDK üyeleri, İl, ilçe başkanları, belediye başkanları ve BŞB meclis üyeleri biz olmadan da toplanır. Tüzük, esnetilebilir ancak üyelerin menfaat ve özgürlüklerini genişettiği ölçüde.

DİSİPLİNE VERİLİR PARTİMDEN ATILIRSAM DA...

Adetim olmayan bir şekilde sosyal medyadan yazdığım için çok üzgünüm. Tüm örgütümüzden özür diliyorum. Lâkin, kongrede konuşma yapmak için delege olmanın, danışma kurulunda konuşma yapmak için, eski ya da mevcut, milletvekili, il başkanı vs. olmanın şart olduğu bir düzende partime istediğim katkıyı nasıl sunabilirim?

Tüm bu söylediklerim için disipline verilip partimden atılırsam da var olsun 6 Ok, var olsun CHP... "

ERGÜL DE ELEŞTİRMİŞTİ

CHP Eski İl Başkan Yardımcısı Yasin Ergül de danışma kurulunun ardından katılım kısıtlaması getirilmesine tepki göstermişti...

Ergül sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tepksini şu sözlerle ortaya koymuştu;

"Haftaiçi mesai saatinde, kapı kapı çalışan kadınların, sokak sokak koşturan gençlerin, ilçe yöneticilerinin, meclis üyelerinin, geçmiş dönemlerde verdiği emeklerle partiyi bugünlere getiren birçok emektarın davet dahi edilmediği, sandık sorumlularının, bilişim sorumlularının, mahalle temsilcilerinin haberdar bile edilmediği “il danışma kurulu”gerçekleştirildi. 

180.000 üyesi olan CHP İzmir Örgütüne, yaklaşık 200 kişiyle danışma kurulu yaptıranlara teşekkür ederiz!"

 

CHP İzmir dertleşti: Tugay'dan Aslanoğlu'na minnet, Kılıçdaroğlu'na teşekkür
 

 

CHP İzmir'de danışma kurulu zirvesi: Neler konuşuldu?
 

 

Danışma Kurulu'na Polat damga vurdu: Mahir'i anladım da Yüksel'den ne istediniz?

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası