Ege Postası
Geri

CHP İzmir dertleşti: Tugay'dan Aslanoğlu'na minnet, Kılıçdaroğlu'na teşekkür

CHP İzmir İl Danışma Kurulu'nda CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aslanoğlu açıklamasında, ". Bu zaferin bir çok sahiplenicisi olacaktır. Demirel diyor ki galibiyetin sahibi çoktur, mağlubiyetin sahibi yoktur. Ama biliyoruz ki seçimleri örgütler kazanır" dedi. Cemil Tugay ise konuşmasında Aslanoğlu'na minnettar olduğunu ve Kılıçdaroğlu'na teşekkür borçlu olduğunu dile getirdi.
CHP İzmir dertleşti: Tugay'dan Aslanoğlu'na minnet, Kılıçdaroğlu'na teşekkür
Haberler / Yerel Politika
3 Temmuz 2024 Çarşamba 18:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Danışma Kurulu bugün Tepekule Kongre Merkezi'nde toplandı. Toplantıya İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP önceki dönem Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, ilçe belediye belediye başkanları, il yöneticileri, il disiplin kurulu üyeleri, ilçe başkanları  katılım sağladı.

"BU TOPRAKLAR ÇOK ACI GÖRDÜ"

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, " Bu Pazar İzmir'in bir çok noktasında yangınlar oldu. Yüreğimiz yandı. Yangın çıkan tüm ilçelerimideki hemşehrilerimize geçmiş olsun diliyorum. Pazar günü Torbalı'da bir tüp patlamasında 5 canımızı kaybettik. Vefat edenler bir daha geri gelmeyecek. Yakınlarına başsağlığı diliyorum, yaralılarımıza  acil şifalar diliyorum. Bir daha bu olaylar yaşanmasın diye tedbir alması gereken herkesin, merkezi hükümetin tedbir alması gerekiyor. Dün yaklaşık 20 küsür yıl önce yaşadığımız büyük bir katliamın yıldönümüyle. İzmir'de bir çok yerde bir kez daha Madımak'ı andık. Bir insanlık suçunu andık. Bu tür derin katliamları, bu tür derin üzüntüleri bu topraklarda bir daha olmaması için mücadele etmeye devam edeceğiz. 2 gün sonra da Başbağlarda... Bu topraklar çok acı gördü. Bu acıların bir daha yaşanmamasını diliyoruz" ifadelerine yer verdi.

GALİBİYETİN SAHİBİ ÇOK MAĞLUBİYETİN SAHİBİ YOK OLUR

Yerel seçim galibiyetine ilişkin açıklamalarda bulunan Aslanoğlu, "Danışma kurulu dertleştiğimiz yerler. Birbirimize seçim dönemini ve bundan sonra yapılacak işlerle ilgili önerileri anlatacağız. Neleri yapsaydık daha iyi sonuç elde ederdik önerilerini paylaşacağız. Tüm yol arkadaşlarımızı konuşmaya davet ediyorum. Geçen yıl Aralık ayının sonunda Ocak ayının ortasında atama olarak göreve başladık. Göreve başlamamızın hemen ardından deprem oldu ve yaraları sarmaya uğraştık. İzmir'de tüm örgüt seferber oldu ve hepimiz başta belediye başkanlarımız olmak üzere deprem bölgesinde uzun süre çalıştılar. Büyük depremin yaralarını sarmadan bir gün masa devrildi. Sonra tekrar kuruldu. Cumhurbaşkanı adayımız belli oldu. 14-28 Mayıs'ta İzmir'de 1 milyon 20 bin oy farkı atmamıza rağmen maalesef SKM'lerden boynu bükük ayrıldık. İzmir'de hep çok iyi sonuçlar aldık. Güzelbahçe'de, Narlıdere'de, Karşıyaka'da oy rekorları kırdık ama boynumuz bükük ayrıldık. Ardından kongrelerimiz ve kurultayımız oldu. Hemene ardından yerel yönetim için adaylaruımız belirlendi. Sahaya indik. O günlerde spor toto gibi herkes ne kadar ilçe kaybedeceğimizi anlatıyordu. 12-16 ilçe kaybederler diyerek televizyon televizyon dolaşıyorlardı. Sonuç ne oldu? Sonuç İzmir'de 31 Belediyeden 29'unu kazandık. AKP 1, MHP 1 belediye kazandı. Aliağa'da da parti olarak birinci parti çıktık. İlk kez seçim koordinasyon  merkezlerinden gurur ile ayrıldık. Türkiye'nin birinci partisi olduk. Ben İl başkanı olarak İzmir'e kadar Adıyaman'a Denizli'ye sevindim. Bu müthiş bir zafer. Bu zaferin bir çok sahiplenici olacaktır. Demirel diyor ki galibiyetin sahibi çoktur, mağlubiyetin sahibi yoktur. Ama biliyoruz ki seçimleri örgütler kazanır. Bu seçim zaferi müthiş bir liderlik örneğidir. Doğru mottolarla çıkan genel başkanımızın başarısı çok büyüktür" ifadelerini kullandı.

"PARÇALANIRSAK İKTİDAR AVCUMUZDAN KAYAR"

CHP'li Aslanoğlu açıklamasının devamında, "Seçim zaferinin bir galibi varsa bugünkü yönetimlerle açıklanamaz. Seçimin kahramanı varsa parti baraj altında kaldığında partiyi açanlardır. O dönem görev yapan ilçe ve il başkanlarınındır. 90'lı yıllarda bu partiyi var edenlerindir. Geçmiş dönemde görev yapanların emeğini göreceğiz. Bu zaferin en büyük mimarlarından biri de İzmirlilerdir. Seçim geceleri tüm Türkiye sarıya boyandığında İzmir'i kırmızı tutan İzmirliler kaleyi korudu. Bu gideceğimzi yolun sadece yarısı biz iktidar olacağız. Bizi iktidardan alıkoyabilecek tek güç CHP'liler. Biz bölünürsek, parçalanırsak o zaman maalesef iktidar bir kez daha avcunumuzun içinden kayar gider. Bütün ilçelerde diyorum ki; aile olmalıyız. Aile olmak demek birbirini dışarıda eleştirmemek demek. Biz bunu başarırsak, bir arada olmaya devam edersek sandık ne zaman kurulursa kurulsun CHP ilk genel seçimlerde iktidar olacaktır" dedi.

"TARİH 'KRİZİN ÇIKMAMASI İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPTI' DİYE YAZACAK"

Yerel seçim döneminde CHP'de kriz çıkmasını bekleyenlere gönderme yapan Aslanoğlu, "1999'da baraj altında kaldığımızdan bu yana, ben 10'uncu il başkanıyım. Bazı il başkanlarımız seçim görmediler. Alaattin abi 2 seçim gördü. Deniz Başkan hem yerel hem genel seçim gördü. Biz yaklaşık 1 yılda hem yerel hem genel seçim ve ilk kez cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimini gördük. Hiçbir günün boşa gitmediğini hatırlayalım. Görev sürem bittiğinde de Deniz ev Alaattin başkandan sonra en uzun süre görev yapmış il başkanı olacağım. Bana bu gurur yaşatan partime şükran borçluyum. İl Başkanı olduğumda dedim ki il başkanı çok çalışmalı ve ailenin abisi olduğunu, herkesi kucaklaması gerektiğini düşündüm. Ben gerçekten çok çalıştım. Sabah 7'den gecelere kadar çalıştım. Kurultayımızdan hemen sonra herkes birbirimize düşmemize bekliyordu. Yarışmalı bir kongrenin sonrasında kırılanı, döküleni gördük. 20 tane belediye başkanlarımızı değiştirdik. Onları seven derken bir sürü kırılma vardı. Herkes bu partiden bir kriz bekliyordu. Hatta benim bir kriz çıkartmamı bekliyordu. Tarih benimle ilgili bir şey yazacaksa kriz çıkmasın diye elinden geleni yaptı diye yazacak" dedi.

Aslanoğlu danışma kurulu toplantısının ardından sosyal medyadan mesaj paylaşarak şunları söyledi;

"Danışarak, paylaşarak ve her geçen gün ailemizi büyüterek iktidara yürümeye devam ediyoruz! İl danışma kurulumuzu danışma kurulu üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. İktidara giden yolda kıymetli görüşlerini bizimle paylaşan danışma kurulu üyelerimizin her birine çok teşekkür eder, danışma kurulumuzdan çıkan önerilerin partimize hayırlı olmasını temenni ederim."

PARTİ İÇİ YARIŞLARA GÖNDERME

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise konuşmasında, "Geçmişe dair bir çok şey konuşabiliriz. Şu an için normal tarihi bilinen ama erken de yapılabilecek olan genel seçimde iktidar olmanın yollarını konuşmalıyız. Öz eleştiri yapabiliriz ancak bunları yaparken olumlu sonuca götürmeyi hedefleyerek yapmamızda yarar görüyorum. Çok uzun zamandır ilk defa ilktidara bu kadar yakınız. Yapmamız gereken şey yapmamız gereken neyse onu yapmak. Parti içi yarışlarda zafer kazanmış algısını bırakmamız lazım. O seçimlerden sonuç ne olursa olsun seçimlerden birlikte çıkmamız gerekiyor. Mücadelemizi dışarıya doğru yapmalıyız. Bunu bırakmamız lazım ifadelerine yer verdi.

"ASLANOĞLU'NA MİNNETTARIM"

İl Başkanı Şenol Aslanoğlu için dikkat çekici ifadeler kullanan Tugay, "Geçen gün bir gazeteci bana il başkanını değiştirmeyi düşünüyor musunuz? dedi. Bu nasıl bir soru anlamadım ama il başkanını değiştirme yetkim yok. İl başkanları il kongrelerinde seçilir bir hatası varsa bunu değerlendirecek Genel Merkez'dir. Benim görevim belediye başkanlığı yapmak. Ben il başkanımızdan memnunum ve devam etmesinden mutluluk duyarım. Seçimle başkanlığa gelmiş biridir. Gerek kampanya döneminde gerekse sonrasında yardımcı ve yanımızda oldu. Kendisine minnettarım. Parti içindeki yarışlara dahil olma gibi bir durumum yok. Lütfen bunu kenara not edin" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NA TEŞEKKÜR BORÇLUYUZ

Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür borçlu olduğunu aktaran Tugay, "Ben de bir parti üyesiyim. Kendi terchim var ancak o tercih asla belediyenin kapısından içeri girmez. Belediyede kimsenin siyaset yapmasına izin vermem ben de yapmayacağım. İşin bir tarafında elbette siyaset var. Ancak bu siyaset sadece CHP'lilere hitap etmez. Birilerinin gönlünü kazancaksak hizmetlerle yapacağız. Bu şehrin her insanıyla el sıkışabilen biri olmam lazım. Bunu yapmamın tek nedeni partimizin iktidar olmasını istemem. Başka insanları partimize güvenilir hale getirmezsek, kendi kendimize kurallar koyarsak bu işin sonunda sadece bugüne kadar ki seçmen kitlemizle kalırız  ve iktidar olmak için bize yetmez. Benim bildiğim CHP, demokrasi, laiklik, halkın egemenliği için mücadele eden siyasi harekettir. Burada herhangi bir vatandaşı düşman görmek olamaz. Söylemlerimize başkalarını ötekileştirmek olamaz. Cumhuriyet ilkeleri ve ideallerinin ötesinde önce biz bir kaç adım geriye gidip birilerinin elinden tutup bir kaç adım ilerisinde nelerin daha iyi olabileceğini hatırlatacağız. Başka insanlar bizden uzak olduğu zaman biz iktidar olamayız. Bu nedenle genel başkanın, genel merkezin özellikle değişimden sonra başlattığı Türkiye İttifakı adını verdiği bu çabayı yürekten destekliyorum. Hakkını asla yemek istemem bir önceki genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da bunun farkına varmış biridir, ona da teşekkür borçluyuz" dedi.

"GEÇMİŞİN ÜZERİNE SÜNGER"

Tugay açıklamasının devamında, "Benim de insan olduğumu, hatalar yapabileceğimi ve üzerimde ağır bir yük olduğunu ve yükü kaldırabilmek için sizlere ihtiyacım var. 3 aydan kısa bir süre içerisinde olabildiğinde belediyede idare yapı kurmaya ve bütçe disiplini sağlamaya çalışırken parti örgütümüzle de iletişim kurmaya çalıştım. Eksik kaldığımız yoldaşlarım vardır onlara sadece kriz yönetimi gerçekleştirdiğim bu dönemde zaman bulamadığımı ve bunun kayıtlı olmadığını söylemek isterim. Karşıyaka'da başkanlık yaparken örgütümüzle ilişkim ortadadır. Sadece Karşıyaka'da değil tüm İzmir'de kime ne faydam olacaksa elimden geleni yapmaya çalıştım. İlçe belediye başkanıyken yaptım Büyükşehir'de de yaparım. Ben geçmişin üzerine bir sünger çektim. Sadece iktidar olmak için çalışan yol arkadaşları istiyorum" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası