Ege Postası
Geri

Basın mensuplarına, Hitit Kalesi'nde iftar

24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Nevşehir Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti üyesi basın mensupları merkeze bağlı turistik Uçhisar beldesinde bulunan 179 metre yükseltisi ile dünyanın ilk gökdeleni olarak da isimlendirilen tarihi Hitit Kalesi'nde...
Basın mensuplarına, Hitit Kalesi'nde iftar
Haberler / Genel
25 Temmuz 2013 Perşembe 11:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Nevşehir Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti üyesi basın mensupları merkeze bağlı turistik Uçhisar beldesinde bulunan 179 metre yükseltisi ile dünyanın ilk gökdeleni olarak da isimlendirilen tarihi Hitit Kalesi'nde iftar yaptı. Uçhisar belde Belediye Başkanı Osman Süslü'nün davetlisi olan basın mensupları zirvede bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Uçhisar belde Belediye Başkanı Osman Süslü, Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti üyesi basın mensuplarına özel Basın Bayramı dolayısıyla tarihi Kale’nin içerisinde yer alan mağara odalarda iftar yemeği düzenledi. Yemeğe Nevşehir Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca ile birlikte Yönetim Kurulu üyeleri ve cemiyet üyesi basın mensupları katıldı. Başkan ve basın mensupları iftar sonrası Kale’nin özel aydınlatma ve tel örgü ile çevrilme çalışması tamamlanan 216 merdivenle çıkılan zirvesine çıkarak muhteşem Kapadokya manzarasını seyretti. Kale’nin zirvesinde, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, 1948 yılında tarihi kalede son yaşayan ailenin belde merkezine taşınmasının ardından 65 yıl sonra düzenledikleri iftar yemeğinin Basın Bayramı'na denk getirdiklerini belirterek, tüm basın mensuplarının bayramlarını kutladı.

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, M.Ö. 3000’li yıllarda Hititler döneminde önemli savunma ve barınma merkezi olarak değerlendirilen tarihi kalenin 179 metrelik yükseltisi ile dünyanın doğal gökdeleni olarak da isimlendirildiğini ifade etti.

Tarihi kalede kişi yerleşimleri için oturma ve yatak odaları, erzak depoları, kiler, samanlık, mutfak gibi bir dizi sosyal yaşam alanlarının yumuşak tüf kayaların oyulması ile oluşturulduğunu anlatan Süslü, 1948 yılına kadar da insanların kalenin çeşitli katlarında yaşamlarını sürdürdüklerini belirtti.

GAZETECİLERE OTOBÜS VE OTOPARK ÜCRETSİZ

Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca'da, Belediye Başkanı Süslü'ye davetinden dolayı teşekkür etti. Cemiyet olarak basın mensuplarının sıkıntı ve isteklerini çözüme kavuşturmak amacıyla çalıştıklarını belirten Koca, "Basın mensupları arkadaşlarımız haber amaçlı olarak ilimizin özellikle turistik açıdan önemli ilçe ve beldelerine ulaşımda ve araba ile gittiklerinde ise otoparklarda sıkıntı yaşadıklarını belirttiler. Bunun üzerine yaptığımız çalışmalarla Nevşehir merkezde Başkan Hasan Ünver’in önerisi ile Belediye Meclisi’nin aldığı kararla otobüsler ve otoparklar ücretsiz hale getirildi. Bunun sonrasında ilçe ve belde belediye başkanlarımızla irtibata geçtik. İlk olarak sağolsun, kendisine çok teşekkür ediyoruz. Uçhisar Belde Belediye Başkanımız Osman Süslü’nün önerisi ile Belediye Meclisi aynı kararı aldı. Basın Bayramı dolayısıyla Cemiyetimizi ziyarete gelen Ürgüp ilçe Belediye Başkanımız Fahri Yıldız’a da aynı konuyu illettik. Memnuniyetle karşıladı ve gerekeni en kısa sürede yapacağını ifade etti. Aynı duyarlılıkları diğer belediye başkanlarımızdan da bekliyoruz." dedi.

İftar yemeği sonrasında Belediye Başkanı Osman Süslü ile birlikte basın mensupları tarihi kaleyi gezdi, yapılan çalışmaları incelediler ve birlikte fotoğraf çektirdiler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası