Ege Postası
Geri

TOKİ inşaata başladı ancak kayıtlar netleşmedi

'Kentsel Dönüşüm' çerçevesinde Kılavuz Mahallesi’nde yapılacak olan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlarında çalışmalar başladı. Özbelsan tesislerinin yerine yapılacak toplam 900 adet TOKİ konutunun yapımına başlandı. Başvuruların...
TOKİ inşaata başladı ancak kayıtlar netleşmedi
Haberler / Genel
25 Temmuz 2013 Perşembe 11:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Kentsel Dönüşüm' çerçevesinde Kılavuz Mahallesi’nde yapılacak olan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlarında çalışmalar başladı. Özbelsan tesislerinin yerine yapılacak toplam 900 adet TOKİ konutunun yapımına başlandı. Başvuruların alımının ne zaman başlayacağına belediye ile TOKİ arasında yapılacak görüşmelerden sonra karar verilecek.

Sivas Belediyesi, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Kılavuz Mahallesi’nde bulunan Özbelsan tesislerini boşaltarak, arsayı, konut yapılması için bir protokolle TOKİ’ye devretti. TOKİ’nin açtığı ihale sonucu iş, müteahhit firma KOMYAPI’da kaldı. Firma, 1 ay önce başladığı çalışmalarda kısa sürede mesafe alırken, konutlardan bir kısmının iskeleti yükselmeye başladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, firmanın bir aydır çalışmaları sürdürdüğünü belirterek, kapsamlı bir temel atma töreninin gerçekleştirileceğini söyledi. TOKi ile belediye olarak bir protokol imzaladıklarını anlatan Muaz Uzun, 12 katlı 440 daire ve 11 katlı 460 daire olacak şekilde toplam 900 daire yapılacağını kaydetti. Uzun, toplam 900 dairenin 250’sinin belediye, kalan 650’sinin ise TOKİ’ye ait olacağını dile getirdi. Uzun, TOKİ’nin yaptığı ihale sonrası, müteahhit firmanın ruhsat alarak işe başladığını ve bir aydır çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. TOKİ kayıtları ile ilgili henüz net bir şeyin olmadığının altını çizen Belediye Başkan Yardımcısı Uzun, şöyle dedi:

“TOKİ ile belediye hisselerinin belirlenmesi ve hangi dairelerin kime ait olacağının netleşmesi gerekir. Bu paylaşımın ardından 2+1 ve 3+1 dairelerin maddi karşılığı tespit edilecek. Dairelerin satışının nasıl olacağı ile ilgili kamuoyu detaylı bir şekilde belirlenecek. Belediye’nin payına düşenlerin kaydını biz alacağız, TOKİ de kendi payına düşen dairelerin kaydını alacak.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası