Ege Postası
Geri

Kumluca Gıda İhtisas OSB, ihracatın gelişmesine katkı sağlayacak

Antalya İhracatçılar Birliği (AİB) Başkanı Mustafa Satıcı, kurulmakta olan Kumluca Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) ihracatın gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi.    Kumluca Gıda İhtisas OSB Müteşebbis...
Kumluca Gıda İhtisas OSB, ihracatın gelişmesine katkı sağlayacak
Haberler / Genel
25 Temmuz 2013 Perşembe 10:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya İhracatçılar Birliği (AİB) Başkanı Mustafa Satıcı, kurulmakta olan Kumluca Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) ihracatın gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi.

    Kumluca Gıda İhtisas OSB Müteşebbis Heyeti Toplantısı, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk başkanlığında AİB'de yapıldı. Toplantıda Kumluca Gıda İhtisas OSB Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu seçimleri de gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu üyeliklerine; Mehmet Çetintürk, Muhittin Onaran, Ertan Parçaoğlu, Muharrem Şahin ve İbrahim Uğur Çakır, Denetim Kurulu üyeliğine ise Murat Günay seçildi.

    AİB Başkanı Mustafa Satıcı, birlikleri üzerinden 2012 yılında yapılan ihracatta 478 milyon dolarlık hacim ile yaş meyve sebze sektörünün öncü olduğunu, aynı seyrin 2013 yılının ilk yarısında da devam ettiğini dile getirdi. Bölge ihracatının bel kemiğini oluşturan yaş meyve sebze sektörünün, dış pazarlardaki rekabet ve zaman zaman yaşanan olumsuzluklara rağmen istihdama ve ülkeye döviz girmesine katkı sağlamaya devam ettiğini belirten Satıcı, "Sektörün gelişimi ile paralel olarak kurulmakta olan Kumluca Gıda İhtisas OSB'de modern üretim ve paketleme tesislerinde, yaş meyve sebze boylama, narenciye işleme, standart dışı ürünlerin işlenmesi ve sanayi ürünü haline getirilmesi, mumlama, paketleme ve depolama işlemleri gerçekleştirilerek dış pazarların talep ettiği kalite ve standardın sağlanması, dolayısıyla yaş meyve sebze ihracatının geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca, bölgede faaliyet gösteren ihracatçı üyelerimiz de bahse konu Kumluca Gıda İhtisas OSB'de yer alacaklardır. Tüm bu gelişmeler neticesinde bölge firmaları ithalat pazarlarındaki süpermarket zincirlerine girme imkanı yakalayacaklar ve Kumluca bölgesi başta olmak üzere yaş meyve sebze ihracatında artış sağlanacaktır." açıklamasında bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası