Ege Postası
Geri

Manisa'da şehir dönüşümüyle atıl durumdaki arsalar değerlendirilecek

Manisa Belediyesi’nin şehir dönüşümü projesi kapsamında Turgut Özal Mahallesi’nde hayata geçireceği çalışmalara yönelik hak sahipleriyle görüş alışverişinde bulunuldu. Belediye, mahalledeki dönüşüm çalışmalarına yönelik olarak...
Manisa'da şehir dönüşümüyle atıl durumdaki arsalar değerlendirilecek
Haberler / Genel
25 Temmuz 2013 Perşembe 10:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Manisa Belediyesi’nin şehir dönüşümü projesi kapsamında Turgut Özal Mahallesi’nde hayata geçireceği çalışmalara yönelik hak sahipleriyle görüş alışverişinde bulunuldu. Belediye, mahalledeki dönüşüm çalışmalarına yönelik olarak parsellerde hissesi bulunan hak sahiplerini bilgilendirdi. Vatandaşlarla biraraya gelen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yıllardır atıl durumda olan arsalara değerlendirme imkanı tanındığını söyledi. Gelişen ve değişen Manisa’ya yakışır, konut ihtiyacına cevap verecek projeyi vatandaşların istekleri doğrultusunda şekillendirdiklerini belirten Ergün, kimseyi mağdur etmeden yeni bir yaşam alanı kazandıracaklarını kaydetti.

Başkan Ergün, “Bilindiği üzere mevcut bölgede yaşayan ya da arsa sahibi vatandaşlarımız, 30-40 senedir mevcut alanlarını değerlendirememenin sıkıntısını çekiyorlardı. Belediye meclisimizde, Turgut Özal Mahallesi’nde adalarla ilgili kentsel dönüşüm alanı kararı aldık. Değişen ve gelişen Manisa’nın ihtiyaçları noktasında, vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda dört beş aylık süre içerisinde ilgili müdürlüğümüz avan projeleri hazırladı. Sanayi depolama alanlarından konut üretilebilir, ihtiyaçlara karşılık verebilir, söz konusu yere yeni bir yaşam alanı kazandırma çalışmalarında olduğumuzu vatandaşlarımıza anlatmak istedik. Depreme dayanıklı, Çevre Bakanlığı’nın gerektirdiği kriterler doğrultusunda ısıtma yalıtımının olduğu, modern binaların yapılabileceği, sosyal alanlarla donatılmış kentsel dönüşüm proje hazırlıklarımız son noktaya yaklaştı.” dedi.

Projeyi mahalle sakinleriyle uzlaşma içinde hayata geçirmenin çabasında olduklarını belirten Ergün, hiç kimsenin mağduriyetinin söz konusu olmayacağını, projeye yönelik seçenekler de bulunduğunu söyledi. Hak sahiplerinin arsa metrekarelerine göre daire sahibi olacağını belirten Başkan Ergün, “Ada üzerindeki hak sahipleri, metrekare hesabına göre daire sahibi olacaktır. Ada üzerlerine yapılacak daire sayıları hemen hemen bellidir. Manisa Belediyesi olarak hedefimiz ilk etapta arsa sahipleriyle anlaşmak, ilk bloklardan hak sahiplerine daire vermektir. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda blokların yapılması da safha safha olacaktır. Bunun yanısıra daire talep etmeyenler de arsa bedellerini alabilecekler. Dairelerin metrekarelerinde de alternatifler mevcuttur.” diye konuştu.

Amaçlarının Ramazan Bayramı'ndan sonra sözleşme taslak örneklerinin hazırlanarak hak sahipleriyle noter huzurunda anlaşma yapma safhasına geçmek olduğunu dile getiren Cengiz Ergün, “İnşallah yeni yılın başında projeye başlayacağız. Arsa sahipleriyle noter huzurunda sözleşme yapılacak ancak tabii ki işi bozayım hesabında olanlara da yasa gereği süreç başlayacaktır. Meclis kararı olduğu için söz konusu alanda belediyenin direkt kamulaştırma yetkisi var. Mahkemeye gidebilirsiniz ama bu süreci durdurmuyor. İtiraz da edebilirler fakat arsaların bugünkü değerlerinden cüzi bir bedel hak ederler. Oysa gelişen bir bölgedeki bir daire, çok daha fazla bir miktara tekabül ediyor. Kaldı ki itiraz neticesindeki mahkeme, en az iki üç yıl sürer ama ben vatandaşlarımızın buna tenezzül edeceğini düşünmüyorum.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası