Ege Postası
Geri

Keçiören’de Sudan ve Tunus gecesi

Ankara Keçiören Belediyesi, 5 .Uluslararası Ramazan etkinliklerinin 16. gecesinde Sudan ve Tunus’u birlikte ağırladı.         Sudan-Tunus Gecesi’ne Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Hartum Belediye...
Keçiören’de Sudan ve Tunus gecesi
Haberler / Genel
25 Temmuz 2013 Perşembe 11:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ankara Keçiören Belediyesi, 5 .Uluslararası Ramazan etkinliklerinin 16. gecesinde Sudan ve Tunus’u birlikte ağırladı.

        Sudan-Tunus Gecesi’ne Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Hartum Belediye Başkanı Ömer Ahmet İbrahim Nimir, Gorajde Belediye Başkanı Ömer, Tunus Büyükelçiliği Müsteşarı Neyla Chala Ep Chebaane, Irak Büyükelçisi Abdul Amir Kamil Abi Tabıkh, Senegal Büyükelçisi Issakha Mbacke, Kenya Büyükelçisi, Sudan Büyükelçisi Maslahatgüzarı Osman Muhammed El Fahri ve Gorazde Müftüsü katıldı.
Protokol heyeti, Kalaba Spor Tesisleri etkinlik alanındaki Sudan Kültür Evi ile Tunus Kültür Evi’nin açılışını gerçekleştirdi.

        "GÖNÜL SINIRLARIMIZIN İÇİNDESİNİZ"

        Belediye Başkanı Mustafa Ak, “5. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde sınırları aşan kardeşliğin güzel bir örneğini görüyoruz bu gece. Sudan ve Tunus’tan misafirlerimiz var, biz de onların misafiriyiz. Sınırlarımızın çok çok ötesinde, ama gönül sınırlarımızın içerisinde olan iki ülkeyi ağırlıyoruz.” dedi. Ak, Afrika, Kuzey Afrika, Afrika ve balkanlardan gelenlerin Ankara’nın yükselen incisi Keçiören’de buluşup birbirlerini tanıdıklarını ifade etti.

        "KEÇİÖREN İLE İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ"

        Hartum Belediye Başkanı Nimir, Başkan Ak’ı ve Keçiörenlileri selamlayarak başladığı konuşmasında “Bu güzel Ramazan ayında iki milletin kaynaşması ve sorunlarını paylaşması bizi çok mutlu etti. Sudan ve Türk halkının geçmişe dayanan ilişkileri var. Bugün de ilişkilerimiz her geçen gün gelişiyor. Bunun için Türk hükümetine, Başbakana ve Türk milletine teşekkür ediyorum. Demokratik ve insan haklarına saygılı olan Türkiye ile ilişkilerimizin gelişmesi için elimizden geleni yapacağız.” mesajını verdi.

        Türkiye’nin ekonomik açıdan güçlü bir ülke olduğunu ve Sudan’ın geleceği için Türkiye ile ilişkilere önem verdiklerini belirten Nimir, “Gelişmiş ve sistemi oturmuş bir Keçiören ile işbirliği bizim için çok önemlidir. Burada öğrendiklerimizi Sudan’daki Hartum Belediyesi’nde uygulamaya çalışacağız. Bizlere Türk misafirperverliği gösterdiğiniz için başta Mustafa Ak’a ve hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

        Konuşmaların ardından Başkan Ak Nimir’e ve Tunus Büyükelçiliği Müsteşarı Chebaane’a birer vazo hediye etti. Müsteşar, Başkan Ak’a Tunus hurması, Nimir de işlemeli baston verdi, üzerinde ayet yazılı deve kuşu yumurtası ve tespih takdim etti. Heyet gecenin anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası