Ege Postası
Geri

Başkan Arslan’ın çöp isyanı!

Çiğli Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında Karşıyaka Yamanlar'da kurulması planlanan çöp tesisine ilişkin ÇED raporu tartışma konusu oldu. Son günlerde tartışma konusu olan ÇED tartışimalarına isyan eden Belediye Başkanı Hasan Arslan, Bakan Yıldırım’ın sözlerini hatırlatarak “, Binali Yıldırım’ın TEMA’daki yardım sözüne ne old? Siz niye bu konuda yardımcı olacağız diyorsunuz da sonra sahip çıkmıyorsunu? Binali Yıldırım’ın sözü geçmiyorsa, yardımcı olamayacaksa gidelim oradaki yetkililerle görüşelim, bizim sesimizi başbakana iletsinler.”diyerek yaşananlara isyan etti. "Yıldırım'ın sözü geçmiyorsa Başbakan'a gidelim"
Başkan Arslan’ın çöp isyanı!
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Nisan 2016 Pazartesi 21:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI- HABER MERKEZİ- Çiğli Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Hasan Arslan ile AK Partili meclis üyeleri arasından tartışmalar yaşanmasına sahne oldu. Son günlerde yaşanan ÇED tartışmaları nedeniyle hükümete yüklenen Başkan Arslan’a AK Parti grubundan itiraz geldi. O çöpler sızıntı sularını akıtıyor, çöp hastalık salıyor, sivrisinek sinek üretiyor ve tüm Çiğli’ye bu hastalık yayılıyor. Biz Çiğli’nin her yerine gidiyoruz. Biz Çiğlililer olarak buna layık mıyı? AK Parti’nin milletvekili daha orman bölge müdürü açıklamadan “olmaz kardeşim olmaz” diye beyanatlar veriyor. Diyerek açıklama yapan Arslan sözlerine söyle devam etti; “ Çiğli’mizin Harmandalı bölgesinde vahşice depolanan bir çöp depo alanı var. Bu çöp depo alanı miadını doldurdu 4-5 yıldır da fazlasıyla çöp depolanmaya devam ediyor. Harmandalı, Çiğli hep çöple anılıyor ve tüm İzmir gündeminde Çiğli’nin Harmandalı’sı var. Biz Çiğlililer olarak biz Harmandalılılar olarak 26 mahallemizle beraber bu işe çok üzülüyoruz. Düşünebiliyor musunuz 25 yılı aşkın bir süredir Çiğli İzmir’in çöplüğü olmuş. Geçici bir süreliğine kurulan o alan 25 yıldır çöplerle dolduruluyor.

Bundan 20-25 yıl önce bir çöp kayması sonucu çöplüğe yakın olan bir ahır çöplerin altında kaldı ve orada yaşayan hayvanlar telef oldu. O gün orada o hayvanların çobanı da ahırın içinde olabilirdi, ya da o gün orada bir insan da olabilirdi.


BİNALİ YILDIRIM NEDEN SAHİP ÇIKMIYOR!

O çöpler sızıntı sularını akıtıyor, çöp hastalık salıyor, sivrisinek sinek üretiyor ve tüm Çiğli’ye bu hastalık yayılıyor. Biz Çiğli’nin her yerine gidiyoruz. Biz Çiğlililer olarak buna layık mıyı? AK Parti’nin milletvekili daha orman bölge müdürü açıklamadan “olmaz kardeşim olmaz” diye beyanatlar veriyor. Buradaki bürokrat da vekil olmak istiyorsa onun dediğini yapıyor. Peki, Binali Yıldırım’ın TEMA’daki yardım sözüne ne old? Siz niye bu konuda yardımcı olacağız diyorsunuz da sonra sahip çıkmıyorsunu? Kendi milletvekilinize siz bizim Çiğli’mizden ne istiyorsunuz demiyorsunu? Ne bir ilçe başkanından ne de sizlerden bir tane demeç yok. Yamanlar bölgesinde tesisler yapılacak dediğimiz zaman orası ağaçlandırma bölgesidir, orası bize aittir yapılamaz diyorsunuz. Peki ben soruyorum, Artvin’de o maden ocağı için ormanlar yok oluyor neden sesiniz çıkmıyor'

NEREYE BAKTIYSAK OLMAZ DİYORSUNUZ
Burada hiç ağaç olmayan yeri ağaçlandıracaksınız, tesisleri engelleyeceksiniz. Ondan sonra Çiğli’yi kaderiyle baş başa bırakacaksınız. AK Partili arkadaşlar, ben sizlerden çok şey bekliyorum. Sizler de Çiğli’de yaşıyorsunuz. Ama Çiğli bizi ilgilendirmiyor, biz Çiğli’de yaşamıyoruz diyorsanız o ayrı bir konu. Ama İzmir’de yaşıyorsanız yine sizin sorununuz. Çünkü bu İzmir’in sorunu… Geçen gün çöp aktarma istasyonunun açılışına gittik Menderes’e. Aynen sonuçlar şu; Torbalı’dan, Gaziemir’den Menderes’ten gelecek çöpler burada toplanacak. Eskiden Torbalı’daki çöpler bizim Harmandalı’ya gelmezdi, şimdi Menderes'te toplanacak oradakiler de buraya gelecek. Böyle bir şey olabilir m? Biz ne zaman bu işten kurtulacağız. 

AMAÇ KOCAOĞLU BU İŞİ BECEREMİYOR DEDİRTMESE…
Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu Torbalı’da yer buldu. İstemeyiz dediler oradan ayrıldık. Buca’da yer bulundu orada da istemiyoruz denildi, Bornova’da da aynısı oldu. En son bütün mimar mühendis odaları Harmandalı çöplüğü için Yamanlar’da kıraç bir bölgede yer buldu yine olmaz dediler. Neymiş tahsisli yermiş orman yapılacakmış. Şimdi biz hepimiz Türkiye’de yaşıyoruz. Artık teknoloji değişti. İzolasyon yapılıyor ve yeraltı sularına zarar gelmiyor. Biz Avrupa’da gittik gördük, şehrin ortasında çöp tesisleri var. Çöp parayla satın alınıyor bertaraf tesislerinde işleniyor. Bu engel olmaların, karşı gelmelerin sebebi nedir anlayamıyorum.

BU İŞTEN NEMALANILMAZ
Eğer amaç Aziz Kocaoğlu bu işi yapamıyor dedirtmekse bu işten kimse nemalanmasın. İzmirli bu işin sorumlularını bildiği için her seçimde Cumhuriyet Halk Partisi’ne fazladan oy veriyor. Bu işten nemalanılmaz, siyasi işlere alet edilmez. Geçen gün Büyükşehir’de bu konu hakkında söz aldım. AK Partili Mesut arkadaşım “Sen bunu böyle söylüyorsun da neden bize söylemiyorsun yardımcı olalım” dedi. Burada Çiğlililerin huzurunda soruyorum. Bu işi engel olmak gerçekten işinize geliyorsa sizler de sesinizi çıkarmayın.

YILDIRIM’IN SÖZÜ GEÇMİYORSA BAŞBAKANLIK OFİSİNE GİDELİM
Ama unutmayın ki Harmandalı’da yaşayan Çiğli’de yaşayan insanlar hep Çiğlililer yani. Dışarıdan mülteci gelmiyor buraya. Bu konu tüm Çiğli’yi ilgilendiren bir konu. Ben herkesin huzurunda AK Partili meclis üyelerimizden bu konu hakkında destek bekliyorum. Biz Çiğlililer olarak hep bir arada, 26 muhtarımızı da alalım gidelim Başbakanlık ofisine. Binali Yıldırım’ın sözü geçmiyorsa, yardımcı olamayacaksa gidelim oradaki yetkililerle görüşelim, bizim sesimizi başbakana iletsinler. Çiğli Belediye başkanı olarak ben bu sorunu fazlasıyla hissediyorum. Eminim ki sizler de bu sorundan çok rahatsızsınız. Balkona çıkamıyor insanlar. Bizleri gören herkes bu tesis ne zaman kalkacak diye soruyor. Bizler bu durumlara layık değiliz. “dedi.



Bunun üzerine söz alan AK Parti grup sözcüsü Nedim Aslan söz aldı. Başkan Arslan’ın sözlerine Başkanım hararetli bir şekilde Çiğli’nin çöp sorunun savunuyorsunuz.20 yıldırı Çiğliyi siz savunuyorsunuz, İzmir’ siz yönetiyorsunuz yenimi aklınız başınıza geldi.” Diyerek karşılık veren AK Partili Aslan sözlerine söyle devam etti;” Bizim burada toplanmamızın amacı, Çiğli’nin yerel sorunlarını tartışmaya, yerel sorunlar çözmeye ve yerel çözümler üretmek için buradayız. Ama isterseniz ülke sorunlarını da konuşuruz, bundan bir sorun yok. Ancak; bakıyorum CHP’li bazı arkadaşlar stratejik dönemler hemen başka şeyleri gündeme getiriyor. Biz bu ülkenin tarihinde neler yaşandığınız çok iyi biliyoruz. Özgülüklerin, yasakların, dayatmaların nasıl olduğunu en az sizin kadar biliyoruz. O nedenle bunlarla ilgili konuşacaksak konuşalım, ama ben bunlarla ilgili konuşmayacağım.

20 YILDIR AKLINIZ YENİ Mİ BAŞINIZA GELDİ
Başkanım hararetli bir şekilde Çiğli’nin çöp sorunun savunuyorsunuz.20 yıldırı Çiğliyi siz savunuyorsunuz, İzmir’ siz yönetiyorsunuz yenimi aklınız başınıza geldi. Bir çöp kayması neticesinden mi böyle oldu. Yoksa tartışılacak komisyon seçimleri ve denetim komisyonu raporları nedeniylemi gündeme geliyor. Siz bunlarla ilgileneceğinize, olayı farklı siyasi olaylara çekeceğinize,  dönün Çiğli’ye bakın. Bir sorunu çözmek irade ister kararlılık ister, bu sorunları çözmek için bahanelerin arkasına sığınmayın. Bunu Türkiye’de örnekler i vardır.  İstanbul vardır, Eskişehir vardır, Ankara vardır. Baktığınız da görürsünüz bunları,  bu illerde bu sorunlar nasıl çözüldüyse burada da öyle çözeceksiniz. Yurt dışına gittiniz orada nasıl çözüldüğünü gördünüz gittiniz gezdiniz, peki ne yaptınız. Hangi noktada bizimden yardım istediniz de biz hayır dedik.  Biz buradan Çöpün buradan kaldırılmasını itiyoruz. Ancak siz bahanenin arkasına sığınıyorsunuz. Sıkıştığınız noktada meclis üyeleri nerede hükmet nerede AK Parti nerede diyorsunuz. Yapmayın böyle. Rapor nerede diyorsunuz, siz istenen belgeleri vermezseniz hükümet ne yapsın. Bu işlere ideolojik yaklaşmayın ”dedi.

KOMİSYONLARA MUHALİF İSİMLER
Oturumda yapılan seçimde Meclis Başkanvekili görevine Şeref Bektaş ve Semra Aksu; katip üyeliklere Meltem Ergün, Dilek Fırat; encümen üyelik görevine ise Haluk Özgür, Meltem Ergün, Tekin Sönmez seçildi.
Komisyon seçimlerinde CHP İl Yönetimi tarafından kesin ihraç talebiyle disipline gönderilen ancak tedbir kararı kaldırılan Başkan Arslan’a muhalif üyeler damga vurdu. Yapılan oylama sonucu; muhalif üyelerden Süleyman Karadağ Hukuk Komisyonu ve Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu’na, Yusuf Çoban İmar Komisyonu ve Sınır Tespit Komisyonu’na, Erkan Tuncer Yerel Gündem Komisyonu, Sağlık Komisyonu, Mahalle Bölünmesi Komisyonu, Turizm Tanıtım ve Kültür Komisyonu’na, Mustafa Avdan ise Çevre Komisyonu, Esnaf Komisyonu ve Engelliler Komisyonu’na oy birliği ile seçildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası