Ege Postası
Geri

Başkan Atila’dan maden işçisi Köken’e plaket

Soma’daki maden faciasından kurtulan ve pek çok arkadaşını kurtaran maden işçisi Sefa Köken Bornova Belediyesi’nin konuğu oldu. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Amfi Tiyatro’sunda düzenlenen Halk Arenası programına da izleyici olarak katılan Köken’i, programın moderatörü duayen gazeteci Uğur Dündar sürpriz bir şekilde sahneye çağırmıştı. Köken ile bir süre sohbet eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ona hem Halk Arenası programı anısına hem de Soma faciası ve sonrasında gösterdiği fedakarlık nedeniyle bir plaket sundu.
Başkan Atila’dan maden işçisi Köken’e plaket
Haberler / Yerel Yönetimler
28 Mayıs 2014 Çarşamba 10:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Soma’daki maden faciasından kurtulan maden işçisi Sefa Köken’ı ağırladı. Köken, yanan madenden pek çok arkadaşını çıkarmanın yanı sıra televizyonlarda yaptığı açıklamalarla Soma’da yaşanan gerçeklerin aydınlanmasına büyük katkıda bulundu. Köken, 22 Mayıs’ta Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi’nin katkılarıyla Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’daki Amfi Tiyatro’da düzenlenen Halk Arenası programına da katıldı. Programın moderatörü duayen gazeteci Uğur Dündar tarafından sahneye davet edilen Köken, orada da yaşadıklarını açık yüreklilikle anlattı.
 
Cesur madenciyle bir süre sohbet eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ona hem Halk Arenası programı anısına hem de Soma faciası ve sonrasında gösterdiği cesur tavırlar nedeniyle bir plaket sundu. Köken’ın Halk Arenası programına çıkışının tüm seyirciler gibi kendileri için de sürpriz olduğunu ifade eden Başkan Atila, “Aslında kendisine bu plaketi sahnede vermek isterdik. Ancak sahneye çıkışı hepimize sürpriz olduğu için orada veremedik. Kendisini belediyemizde ağırlayarak plaketini sunduk. Cesareti ve açık sözlülüğü nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
 
10 yıllık maden işçisi olduğunu ve bugüne kadar çok üzücü olaylarla karşılaştığını ifade eden Köken de, “Biz o madende bir gün kaza olacağını görüyor ve bunu amirlerimize söylüyorduk. Ama tedbir alınmadı. Bedeli çok ağır oldu. Gerçekten çok zor günler yaşadık. Bu zor günlerde biz maden işçilerine ve ailelerimize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası