Ege Postası
Geri

Başkan Batur iddiasını koydu: Tecrübemi kente yansıtmak istiyorum

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığına ilişkin iddialı açıklamalarda bulundu. Batur açıklamasında, “Tecrübemiz var. Bu tecrübeyi kente yansıtmak istiyorum. İZBETON Genel Müdürlüğünden bu yana kentin her noktasında çalıştım. Bu emeğin karşılığında değerlendirilirsek memnun oluruz” diye konuştu.
Başkan Batur iddiasını koydu: Tecrübemi kente yansıtmak istiyorum
Haberler / Yerel Politika
8 Aralık 2023 Cuma 11:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, TR35 TV’de yayınlanan 8. Gün programında Gazeteci Mithat Umutoğulları’nın sorularını yanıtladı.

“KONAK’TA TARİH YAZDIK”

Gürçeşme, Gültepe ve Beştepeler planları hakkında önemli açıklamalarda bulunan Başkan Abdül Batur, “Gürçeşme planlarımızı onayladık. Konak aslında bu dönem planlama açısından tarih yazdı. Bunun anlamı ve önemi gelecek günlerde belli olacak. Bir altyapısı olmayan alana planlama çalışması yapılmadan hizmet götürmeye çalışıyorsunuz. Bizim Konak’a gelme amacımız kentsel dönüşüm ve planlamaydı. Gültepe planları 300 hektar, Beştepeler 200 hektar, Gürçeşme planları ise 100 hektar olmak üzere 600 hektar alanın planlamasını kendi ekibimizle yaptık. Geldiğimiz noktada Gürçeşme planları Büyükşehir’e gidecek. Onaylandıktan sonra askıya çıkacak ve parselasyon planları başlayacak. Parselasyon planları devam eden Gültepe planlarımız var. 4 ve 5 nolu bölgeler tamamlanmak üzere. Kadastronun biraz daha hızlı çalışmasını talep ediyoruz bir an evvel vatandaşla sözleşmeye başlamalıyız. 4 ve 5 nolu bölgede alan tespit etmeye ve kentsel dönüşüm çalışmalarına başlamalıyız” ifadelerine yer verdi.

“ANAYASA BİTTİ, KENTİN SİLÜETİ DEĞİŞİYOR”

Narlıdere modelini anlatan Batur, “Yerinde dönüşüm olacak, bina değişecek komşu değişmeyecek. Sosyal donatı ve yeşil alanlarıyla daha güzel bir yer olacak. Gültepe’de bazı caddeler var 2 otobüs aynı anda geçemiyor. Biz o yolları genişlettik. Yeşil alanı kişi başı 13 metrekareye kadar çıkardık. Sosyal donatı alanları, okul alanlarını arttırarak yaşam kalitesini arttırdık. Her 3 proje de insan heyecan veriyor. Kentin silüeti tamamen değişecek. Biz bölgemizin anayasasını bitirdik bu tarihi bir olay” ifadelerine yer verdi.

ŞEHİR PLANCILARINA ÇAĞRI: ESNEK BAKIN!

Gürçeşme planları  için 36 kamu kurumundan ve STK’dan görüş alındığını hatırlatan Batur, “ İtiraz ve değiştirme taleplerini aldık. Meslek örgütleriyle benim bir kavgam olamaz. ŞPO’nun biraz daha esnek bakması lazım. Biz boş bir arazide plan yapmıyoruz. Biz de kriterleri biliyoruz ama biz bina olan yerlere ve insanların haklarını teslim edecek şekilde yapmak zorundayız” diye konuştu.

KONAK’TA NELER YAPILDI?

Konak’a yapılan hizmetleri kısaca özetleyen Başkan Batur, “Kentsel dönüşüm yaptığımız alanları hareketlendirmek için sosyal tesisler yaptık. Gültepe’de Toros adıyla bir tesis alanı yaptık. İçinde düğün salonu, semt merkezi, spor kompleksi gibi alanlar yarattık. O bölgeye önceden tesislerimizi götürdük. Beştepeler’de de sosyal tesis alanları yaptık. Dar gelirli vatandaşlarımız yaşadığı için kadınların ev ekonomisine katkı sunması için neler yaparız diye düşündük. Semt merkezlerine dikiş makinaları aldık. Kadınlarımız meslek edinme kursuna başladı. Orada bir dershanemiz de var. Vatandaş geldiğinde pazardan alışveriş yapıyor, kadınlar yukarıda kurslarını alıyor, el becerilerini sergiliyor. Kreşlerimiz var. Geldiğimizden bu yana 6 kreş yaptık. Bu kreşlerde bir ücret alımıyor. Seçim beyannamemizin içinde bulunan vaatlerin yüzde 90’ınını gerçekleştirdik. Konak Belediyesi’nin hizmet binası için 2 defa ihaleye kimse girmedi. Son ihaleye katılan oldu ve temellerine başladık. 1.5 sene içinde tamamlanacak ve kente yakışan bir bina olacak” dedi.

SEL FELKAETİNDEN ETKİLENEN ESNAFA DESTEK

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen sel felaketini hatırlatan Batur, “Esnafımız çok zarar gördü. Doğal afetlerden siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum. İklim krizinin ne noktaya geldiğinin farkındayız. Bundan sonra tedbirlerimizi alacağız. Esnaflarımızla hemen bir araya geldik. 3 ay onlardan işgaliye almayacağımızı belirttik. Kentin ekonomisine katkı sunanlar esnaflarımızdır” ifadelerine yer verdi.

KEMERALTI’NIN KANAYAN YARASI

Kemeraltı’nın altyapı çalışmalarının bir süre daha devam edeceğini dile getiren Başkan Batur, “Kemeraltı’nın altyapısı yıllardan beri kanayan yaraydı. Aziz Başkan döneminde hazırlanan bir proje vardı. Kemeraltı çevresini dolaşan bir yağmur suyu kanalı yapıldı. Bu kanalın bir arıtması var. Bu alana arıtmanın diğer kısımlarından gelecek kılçıkların yapılması gerekiyor. Biraz daha düzenli yapılmaya çalışılıyor ama gece çalışılıyor. Şu an yapılan çalışma kalıcı bir çalışma. Esnaflarımız biraz daha sıkıntı yaşayacak ama en azından artık yağmur yağdığında dükkanların içine su gelmeyecek” diye konuştu.

“RUHSAT KONUSUNDA ESNAFIN YANINDAYIZ”

Esnafın geçici ruhsatlarının iptal edileceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Batur, “Kemeraltı bizim tarihi bölgemiz. Bütün binalar tescilli. Kuruldan onay almadan çivi bile çakamıyorsunuz. O zamanki yönetim geçici ruhsat vermiş.  Bir vatandaşın şikayetiyle sanki o ruhsatlarını durduracağız algısı oluşmuş. Öyle bir durum söz konusu değil. Biz yaptığımız işten eminiz. Bazen Belediye Başkanlığı risk ister. Biz esnafımızı mağdur etmeyiz, rahat olsunlar. Bu durumla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığından görüş istedik. Şimdi onu bekliyoruz. Bu durumun kalıcı bir şekilde çözülmesi için kanuni düzenleme şart. Vatandaşlar bu bölgenin tarihi bir bölge olduğunu biliyorlar. Ruhsat konusunda esnafımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.

YEŞİL FAKİRİ KONAK İÇİN ÇALIŞMA

Yeşil alanları 3 katına kadar arttırdığını belirten Batur, “Konak yeşil fakiri bir ilçe. Beştepeler’de bir tane ağaç yok. Biz yaptığımız planlamayla yeşil alan kazandırıyoruz. Biz göreve gelince Aydın Erten Rekreasyon alanını kazandırdık. Yaklaşık 40 dönümlük bir alana vatandaşların çok ilgisi var. Parklarımızın hepsini elden geçirdik. Şimdi yeni bir organizasyona başlayacağız. Uzaktan kumandalı sulama sistemine geçeceğiz” dedi.

“EMEKÇİLERİMİZ MAAŞLARINI GÜNÜNDE ALIR”

Personel maaşlarının zamanında ödendiğine dikkat çeken Başkan Batur, “Bütçeyi idare etmek lazım. Fazla eleman almak doğru bir şey değil. Konak Belediyesi bin 500 kişiyle de idare edilebilir. Tasarrufa önem veriyoruz. Çünkü zamanında maaşları ödemek bizim için önemli. Emekçilerimiz evlerine ekmek götürüyor. Bu süreçte bütün sendikalarla yaptığımız sözleşmelerde anlaşmazlığa düşmedik. Türkiye'deki enflasyonu görüyoruz, daha fazla yapma şansımız olsa yaparız ama dengeleri korumak gerekiyor” dedi.

TECRÜBEMİ KENTE YANSITMAK İSTİYORUM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sessiz sedasız adaylık başvuru yapan Batur, “Bu şovların bir artısı da yok. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız koltukta oturuyor ve kendisi CHP’li bir başkanımız. Onu kırmadan müracaatları yapmak gerekiyor. Ben bu şekilde yaptım. Daha sonra örgüte gittim ve açıkladım. Bugün ilçe örgütlerini ziyaret etmeye başlayacağız. Tecrübemiz var. Bu tecrübeyi kente yansıtmak istiyorum. İZBETON Genel Müdürlüğünden bu yana kentin her noktasında çalıştım. Bu emeğin karşılığında değerlendirilirsek memnun oluruz. Genel Merkez tarafından bir değerlendirme yapılacak. Çıkan karara saygı duyacağız. 9 aday var, hepsi birbirinden değerli. Tercihi Genel Merkez yapacaktır. Ben devletin kurumlarıyla çatışmaya girmedim. Yerel yönetici kamu kaynaklarından yararlanmayı bilmeli. Gerçek ihtiyaçları kurumlara götürürseniz hizmet alırsınız. Biz TCDD’den 2 tane yer aldık. 29 yıllığına Aydın Ertem rekreasyon alanını aldık. Devletin kurumlarına ihtiyacımız var. Bir yerel yönetici daha olumlu yaklaşmalı” ifadelerine yer verdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası