Ege Postası
Geri

CHP’li Sertel’den ithal adaylara ‘bavul’ göndermesi: İzmir bavuluya gelene teslim edilemez!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve Önceki dönem İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Buğra Gökçe’yi ‘bavul’ üzerinden eleştirdi. Sertel açıklamasında, “Büyükşehir Belediye Başkanı kentin emanet edildiği kişidir. Büyükşehir Belediye Başkanı İzmir’i çok iyi bilmelidir. Muhtar olmak için bile 1 yıl o mahallede ikamet etmek zorundadır. Ben bavulumu aldım geldim olmaz. Mahalleyi temsil etmek için 1 yıl arıyorsunuz ama kenti bavulla gelen insana nasıl teslim ediyorsunuz?” diye sordu.
CHP’li Sertel’den ithal adaylara ‘bavul’ göndermesi: İzmir bavuluya gelene teslim edilemez!
Haberler / Yerel Politika
7 Aralık 2023 Perşembe 11:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve Önceki dönem İzmir Milletvekili Atila Sertel TR35 TV’de yayınlanan Gündeme Dair programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İZMİR SORUN YUMAĞI

İzmir’in sorunlarına dikkat çeken Atila Sertel, “İzmir’in sorunlarının başında trafik geliyor. İzmir’de onlarca kat binaların olduğu yerleşim alanları yapıldı. Buraların altyapısı, yolları var mı, yağmur suyu ayrılıyor mu diye bakmadılar. Altyapı bitmeden üste yapılar yapılmaya başlandı. İzmir’de ki trafik yoğunluğu devam ederken alternatif yol çalışmaları yapılmadı. Bir planlama eksikliği söz konusu. İzmir’de altyapı sorunu çözülemedi. Yağmur yağdığında sel meydana geliyor. Daha fazla yeşil Alana ihtiyacımız var. Bayraklı’da deprem sonrası mağdur olan insanların sorunları bekliyor. Depremde zarar gören insanların mecliste ve kentte sesi oldum. Orada evi yıkılan vatandaş müteahhite sağlanacak 2 kat ile evini yeniden yapabilirdi. Buna itiraz eden oda başkanları oldu. 50 metre ilerisinde 40 kat bina var, depremzedelere 2 katı çok gören bir anlayış var. 50 Kat kime, niye, niçin veriliyor da, 2 kat garibana neden verilmiyor? Depremzedeler unutuldu ve mağdur edildi. İzmir’de derelerin ıslah edilmesi gerekiyor. Arıtma tesislerini çoğaltmak lazım. İzmir’e çöp fabrikası yapılması gerekiyor. İzmir’in çöpünü nereye taşıyacağımız bile meçhul. İzmir’in kreş, huzurevi, yaşlı bakım merkezi gibi bir çok sorunu var” ifadelerine yer verdi.

“ÖN SEÇİM TARİHİ BEKLİYORUZ”

Ön seçime ilişkin açıklamalarda bulunan Atila Sertel, “Ben Genel Başkanımız Özgür Özel’e kurultayda verdiği sözü tuttuğu ve tutacağı için teşekkür ediyorum. MYK ve PM’ye CHP içinde demokrasiyi uyguladıkları ve uygulayacakları için teşekkür ederim. Biz ön seçim tarihini bekliyoruz” dedi.

“2 TANE DAYIM VAR”

Adaylığını açıkladıktan sonra ilçeleri ziyaret eden Sertel, “Bütün ilçeleri gezeceğim. Bana dediler ki, ‘herkes Ankara’ya, İstanbul’a gidiyor?’ siz neden İzmir’de çalışıyorsunuz. Benim 2 dayım var, biri üyelerimiz diğeri halkımız. Biz torpil istememeliyiz. İnsan kayırma bize yakışmaz. Siyasetçiler insanların tercihleriyle b ir noktaya gelir, bürokratlar da atanarak gelir. Bir belediye başkanı atanarak gelmemli. Belediye başkanının yarısı hizmet ise yarısı siyasettir. Merkezi hükümet İzmir’den 10 alıp 1 verirken siz halka sesinizi yükseltmek zorundasınız. Kocaoğlu metroları yaparken Ankara 1 kuruş vermedi. Narlıdere metrosunun bütün finansını belediye sağladı. Bütün raylı sistemler için hükümet 1 kuruş vermedi. Belediye bütçesinden yapıldığı için belediye zorlanıyor. Belediye başkanı olarak talep etmek, vermiyorlarsa sesinizi yükseltmek zorundasınız. AKP İzmir’e hizmet etmiyor, İzmir’i yok sayıyor” dedi.

“BAVUL” GÖNDERMESİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan  Aday Adayı Buğra Gökçe’yi ‘bavul’ üzerinden eleştiren Atila Sertel, “Büyükşehir Belediye Başkanı kentin emanet edildiği kişidir. Büyükşehir Belediye Başkanı İzmir’i çok iyi bilmelidir. Muhtar olmak için bile 1 yıl o mahallede ikamet etmek zorundadır. Ben bavulumu aldım geldim olmaz. Mahalleyi temsil etmek için 1 yıl arıyorsunuz ama kenti bavulla gelen insana nasıl teslim ediyorsunuz. İzmir bürokrata teslim olmayacak. Siyaseti kenara koyarak bürokrattan mı beslenmek lazım? “ ifadelerine yer verdi.

“KİM AMBARGO KOYDU?”

Sertel açıklamasının devamında, “ Üstten büyük televizyonlar bağlanarak onların adı ekranlarda veriliyor ve diğer adaylar yok sayılıyor. 9 tane aday adayından 2’sini söyleyip diğerlerini yok saymak doğru değil. Kim başvurduysa hepsini söyleyeceksin. Bu nasıl bir torpildir? RTÜK o kanallara ceza yazdığında biz haykırdık ama şimdi yokuz? Neden yokuz, kim engelliyor, kim ambargo koyuyor?” dedi.

“ÖZEL’İ ANKETLER SEÇMEDİ”

Anketlerin doğruluğunu tartışan Sertel, “Koysunlar sandığı halk belirlesin. Ben İzmirlilere güveniyorum. Biz de çok para, rant yok. Benim rantçılarla fotoğrafım yok, halkla çok. Rantın tepelerinde patronlarla yemek yerken fotoğrafım yok. Beni onlar beğenmeyebilir ama halk beğeniyor. Genel Başkanımız, ‘rantın değil halkın adamlarını seçeceğiz’ dedi. Genel Başkan değil üyemiz seçsin. Genel Başkanı üye seçti, devrimi üyemiz yaptı. Özgür Özel’i üyeler seçti. Özel’i anketler seçmedi. Anketlerin hangi yöntemlerle yapıldığını bilmiyoruz. Birileri söylüyor, ‘parayı veren anketi çalar’ Bu büyük haksızlık” diye konuştu.

“ÖN SEÇİM OLURSA SOYER’E OY VERECEĞİM”

Tunç Soyer’e de haksızlık yapıldığını ileri süren Sertel, “ Sel baskını sonrası Alsancak’ta anket yapılır mı? Anketçiyi döverler. Bu anketi nerede yaptığınıza bağlı. Bir parti kendi belediye başkanını ankete sokup, ‘seni başarısız bulduk’ diye lanse edebilir mi? O başkan 5 yıl emek harcamış. Onu değerlendirmek üyelerin hakkıdır. Belki üyelerimiz başarılı buluyor Soyer’i. Başkan Tunç Soyer’de ön seçim istedi. Ön seçim olursa ben göstere göstere Tunç Bey’e oy vereceğim. Başkalarının oyunu da kendime isteyeceğim” ifadelerini kullandı.

İTHAL VEKİLLERE ÇAĞRI: İZMİR’DEN EV KİRALAYIN!’

İzmirlilerin ithal adaya sıcak bakmadığını dile getiren Atila Sertel, “İzmir’de ikameti olmayan vekillere çağrımdır, İzmir’den ev kiralasınlar. İzmir’in vekili İzmir’de yaşar. İzmir çok önemli bir kenttir. Biz genel seçimde 2 puan düştük.      Halk tanımadığı adaya oy vermedi. Siz ithal adayları diretirseniz oy kaybedersiniz. Yerelde ithal aday oy kaybettirir. İzmir’de siyaset yapan insanların hakkına girmesinler. Uyarıyorum, İzmir’i İzmirlilere bakın, İzmir’e aday tayin olmaz. İzmir adaletin, demokrasinin, Atatürkçülüğün, kadın haklarının, Kuvay-i Milliyecilerin kentidir. AKP zulmüne karşı mücadele vermek zorundayız. Ön seçimle adayın belirleneceğini biliyorum, o sebeple üyelerimize koştum” dedi.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası