Ege Postası
Geri

Başkan Çelikcan, Suriyelilerin kaldığı çadırkenti ziyaret etti

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Suriyelilerin kaldığı çadırkenti ziyaret etti. Sığınmacılarla yakından ilgilenen Çelikcan, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.Başkan Mahmut Çelikcan merkez Sarıçam ilçesi Buruk Mahallesi kıyısında...
Başkan Çelikcan, Suriyelilerin kaldığı çadırkenti ziyaret etti
Haberler / Güncel
29 Ağustos 2013 Perşembe 14:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Suriyelilerin kaldığı çadırkenti ziyaret etti. Sığınmacılarla yakından ilgilenen Çelikcan, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Başkan Mahmut Çelikcan merkez Sarıçam ilçesi Buruk Mahallesi kıyısında AFAD tarafından kurulan çadır kenti ziyaret etti. Kampın idaresi ve yönetiminden sorumlu Adana Vali Yardımcısı Halis Aslan’la birlikte kampı gezen Çelikcan, kampta kalan kadın ve çocuklara yönelik eğitim sınıfları ve mesleki kurslar hakkında bilgi aldı.

Kampta kalan Suriyelilerin en iyi şekilde ağırlandığını dile getiren Adana Vali Yardımcısı Halis Aslan, "Kampta şuan itibari ile yaklaşık 11 bin 500 sığınmacı kalmakta. Bugüne kadar sadece 300 kişi ülkesine geri döndü. Haftada iki kez BM temsilciliği yetkilileri de kampımızı ziyaret etmekteler. Adana’mızın gerek bürokratları gerek işadamları ve STK’ları ve tüm vatandaşlarımızla çok iyi bir sınav verdik. Suriyeli kardeşlerimizi konaklama, eğitim, spor, sosyal ihtiyaçlar, iaşe ve kültürel anlamda en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Kampta kalanlar memnuniyetlerini açıkça ifade etmekteler. Bu vesileyle Kampımızı ziyaret eden Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’a da kampımızın kuruluş aşamasından bugüne kadar gösterdiği duyarlılık ve katkıları için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Suriye’de yaşanan hadiselerin üzüntü verici olduğunu söylen Mahmut Çelikcan, “Komşu ülke Suriye’de yaşanan çatışma ve savaş hali yüz binlerce insanın ölümüne milyonlarca insanın yurtlarından olmalarına neden oldu. Bizler aynı coğrafyanın insanlarıyız. Daha yüzyıl önce Suriye bizim ülke topraklarımız arasındaydı. Dilerim Suriye’de yaşanan kargaşa bir an evvel sona erer. Bu insanlar kendi topraklarında huzur içinde yaşarlar.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası