Ege Postası
Geri

Bosphorus Awards Ödülleri sahiplerini buldu

Türk-Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK)nın düzenlediği Bosphorus Awards Ödül Töreni Eyüp Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Bosphorus Awards Ödülleri, Almanya’ya Türk göçünün 52. yılı nedeniyle...
Bosphorus Awards Ödülleri sahiplerini buldu
Haberler / Güncel
29 Ağustos 2013 Perşembe 14:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türk-Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK)nın düzenlediği Bosphorus Awards Ödül Töreni Eyüp Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Bosphorus Awards Ödülleri, Almanya’ya Türk göçünün 52. yılı nedeniyle Almanya’da yaşayan 8 başarılı kişiye verildi.

Almanya'ya Türklerin göç edişinin 52. yılında düzenlenen Bosphorus Awards Ödül Töreni’ne, Eyüp Belediyesi ev sahipliği yaptı. Ödül gecesine Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’nun yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Muhammet Bilal Macit, Türkiye- Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, oyuncu Wilma Elles ve iş adamı Kerem Göğüş ile birçok iş adamı, gazeteci ve ünlü isim katıldı.

Ödül töreni öncesi gündüz gerçekleştirilen konferanslarda TAVAK ile Konrad Adenauer Vakfı ortaklaşa yuvarlak masa toplantısı düzenledi. Prof. Dr. Necdet Basa, Colin Dürkop ve Dr. Ulaş Sunata’nın yönetiminde düzenlenen konferansta ağırlıklı olarak Almanya’dan Türkiye’ye dönüş yapan Türkler ile Türkiye’de yaşayan Almanların 2 ülke arasındaki ilişkilerde nasıl bir rol oynadıkları ve oynayabilecekleri ayrıca, göç veren ülke konumunda olan Türkiye’nin 1980’li yılların sonundan itibaren yasal ve kaçak göç ve işçi göçü almaya başlamasının sosyal ve ekonomik sonuçları değerlendirildi.

Bu yıl, Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff ile Başbakan Yardımcısı ve Yurtdışında Yaşayan Türklerden Sorumlu Bakan Bekir Bozdağ da Bosphorous Awards Ödülü’ne layık görüldü. Gecede Prof. Dr. Faruk Şen, İsmail Kavuncu’ya teşekkür plaketi verdi. Başkan İsmail Kavuncu, Şen’e Eyüp Sultan minyatürlü çini hediye etti. Kavuncu, özel jüri başarı ödülüne layık görülen Almanya’da Pari Sosyal Kurumu’nda yönetici olarak çalışan Türklerin ve göçmenlerin uyum konusunda yaptığı çalışmalar konusunda ödüle layık görülen Dietmar Zöller’e Eyüp Sultan figürlü şilt verdi. Latif Çelik, İsmail Erel, Kerem Çalışkan, Yavuz Donat, Şeref Özata, Ahmet Salıncaklı, Hanefi Yeter, Şeref Traş ve Şinasi Dikmen gecede özel jüri başarı ödülü aldı.

"Müslümanlar Almanya’nın ayrılmaz bir parçasıdır." diyen Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulf , Kuzey Ren Vestfalya Uyum ve Çalışma Bakanı Guntram Schneider, 1.Bosphorus Awards Ödülü’ne layık görülen Baden Wurttemberg eyaletinin Uyum Bakanı Bilkay Öney, Futbolcu Nuri Şahin ve ünlü oyuncu Meryem Uzerli ödülünü Almanya’da düzenlenecek gecede alacak.

Avukat Mehmet Daimagüler, Müfit Tarhan, Cihat Yanık, Cihan Sendan, Ressam Mehmet Güler, gecede 1.Bosphorus Awards Ödülü’nü aldı. Gecede Alman oyuncu Wilma Elles’e de Türk-Alman ilişkilerini geliştirici çalışmalarından dolayı özel ödül verildi. Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, "Almanya’da yaşayan Türklerin başarılarının gözler önüne serildiği bu güzel organizasyonun İstanbul’un gözbebeği Eyüp’te yapılmasının kendileri için çok büyük mutluluk olduğunu." kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası