Ege Postası
Geri

Başkan Kocaoğlu'ndan ulaşım tepkisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeklerinin ilkinde kentteki muhtarlar ile buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni ulaşım sistemini getirile eleştirilere tepki gösterdi. Belediyenin haksız eleştirilere uğradığını savunan Kocaoğlu, "Doğmamış çocuğa zıbın biçiliyor. Daha proje ortaya çıkmadan yapılan haksız eleştirileri iade ediyorum" dedi ve trafik sorunun çözümünde belediye olarak üstlerine düşen görevi yaptıklarını, ilerleyen süreçte de emniyete büyük görevler düştüğünü kaydetti.
Başkan Kocaoğlu'ndan ulaşım tepkisi
Haberler / Yerel Politika
8 Temmuz 2014 Salı 09:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen iftar yemeğinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve kent genelindeki muhtarların yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray ve CHP İzmir milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve il yöneticileri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, belediye bürokratları katılım gösterdi.

"ELEŞTİRİLERİN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR"
İftar yemeği öncesinde basın mensuplarının yeni ulaşım düzenlemesi ile ilgili sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoağlu, "Alışkanlıkları değiştirmeye yönelik olduğundan halkın mutlaka tepkisi olacaktır. Yeni düzenlemenin başlamasından sonra gelen bütün eleştirilerin ve önerilerin başımızın üstünde yeri var. Bütün ekiplerimiz alarm konumunda. Nerede problem varsa koşturup gidermeye çalışıyoruz. Ama proje daha uygulanmadan 10 gün önce projenin aleyhinde değerlendirme yapan kişi, kurum ve basın organlarını da adil olmaya davet ediyoruz. Daha proje ortaya çıkmadan yaptıkları haksız eleştirileri de kendilerine iade ediyorum" diye konuştu.

"ACEMİLİK DÖNEMİ"
Hayata geçen yeni düzenlemenin işine geç kalan ve vakitle yarışan vatandaşlara ilaç olduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu şöyle konuştu: "Araç sayısı düştü, trafik rahatladı. Dolayısıyla taşıma sistemi de hız kazandı. Biz eksiklerimizi, hatalarımızı, daha önce masa üzerinde öngöremediğimiz konuları hallederek oturtacağız. Dünyanın neresine giderseniz gidin, büyük kentlerde aktarma var. Metroda, otobüste var. Şair Eşref Bulvarı’nda 10 otobüs oldu mu trafik kilitleniyordu. Şimdi ise trafik akıyor ve gidiyor. Vatandaşlarımıza tercih imkanları sunduk. 90 dakika uygulamasından zaten fazla para almıyoruz. Yolda yürüyen, araba kullanan vatandaşlarımızın kullandığı akaryakıttan tasarruf ediliyor. Okulların kapanması nedeniyle acemilik dönemini bitireceğiz. Zamanlamasının doğru olduğuna inanıyoruz."

ULAŞIMDA ZAM YOK
Başkan Kocaoğlu, ulaşımda eleştiri alan düzenlemenin yanı sıra metro ile ilgili eleştirilere de yanıt vermeyi ihmal etmedi ve Üçkuyular metrosunun açılışı için "Pek yakında bu sinemada” dedi. Başkan Kocaoğlu, ayrıca yakın süreçte ulaşıma yeni bir zam söz konusu olmadığının altını çizerek, "Yeni sistemde "Engelliler mağdur oldu" deniliyor. Zaten şu anda engellilerimize verimli hizmet veremiyoruz. Şehir içinde engelli vatandaşlarımızı taşıyacak. 7-8 kişilik özel minibüsler hareket edecek. Engelli ulaşım servisi kurup belediye otobüslerinden engellileri çekeceğiz" dedi.



KORDON İÇİN EMNİYETE ÇAĞRI YAPTI
Başkan Kocaoğlu, yeni uygulama ile birlikte kent genelinde trafiği rahatlattıklarını ve şimdiden sonra ise parklanma konusunda emniyete büyük görev düştüğünü belirterek, "Biz görevimizi yaptık. Kordon’u tek yön yaptık. Sistemi kurduk, trafiği rahatlattık. Bizim ceza yazma yetkimiz yok. Bundan sonra görev emniyetindir. Onların da canla başla çalışacağına inanıyorum. Eğer çalışırlarsa uzun süre trafik sorunu olmaz. Ayrıca otobüs seferlerinde sorun vardı. Aynı otobüsün peş peşe geldiği yönünde şikayet vardı. Akıllı duraklarda bile dakika veremiyorduk. Otobüsün sefer anında zamanı ayarlanmıyordu. Bu sistemin ilk haftalık verilere göre konuşuyorum oturduğunda güzel olacak” ifadelerini kullandı.

"ÇOCUK DOĞMADAN ZIBIN BİÇİLDİ"
İftar programında muhtarlara seslenen Başkan Kocaoğlu, yalan söylemlere ve belediyeyi karalamaya çalışan söylemlere kulak asılmamasını isterken, "Biz yeni ulaşım sistemini duyurur duyurmaz bazı değerli basın mensupları köşelerinde ve siyasiler arasında korkunç bir propaganda yapıldı. Çocuk doğmadan zıbın biçildi. Tabi ki üzüldük ama işimize bakıyoruz. 10 yıldır hiçbir vatandaşımızın aleyhine karar almadık. Böyle bir lüksümüz yok. Ulaşım fiyatlarını düşürmek, konforlu, hızlı bir şekilde işlerine, alışverişlerine, akrabalarına gitsin istiyoruz. Birinci hedefimiz trafik sıkışıklığını önlemek ve yolları rahatlatmaktır. Kısa sürede vatandaşlarımızı yerlere götüreceğiz. İlk haftanın verileriyle bunları başardık. Yeni doğan çocukta olduğu gibi birçok sıkıntı olacaktır. ESHOT ve ulaşım birimimiz koordineli bir şekilde sahada ufak bir hatayı bile değerlendiriyor. Geri dönüş alarak sistemi eksiksiz uygulamak için çabalıyoruz. Bu sistemin mükemmelleşmesini sağlayacağız. Ana hedeflerimizden bir tanesi de raylı sistemin payını arttırmaktır. Bir haftalık yaptığımız uygulama içinde lastik tekerlekli payı yüzde 69’dan yüzde 65’e çıkarttık. Raylı sistemin payı da yüzde 30’a çıktı. Ayrıca vapurlar çalışmalarını sürdürüyor. Her ay bir gemi gelecek. Arabalı vapurumuz 2015 ve 2016 yılında devreye girecek. Otobüslerimizin  tamamını yeniledik. Eğer bir aksilik olmazsa deneme seferlerine başladığımız Üçkuyular’a da metromuzu ulaştıracağız. En genç Ağustos Ayı’nda da Menderes’ten Torbalı’ya İZBAN uzayacak. Karşıyaka ve Konak Tramvayı da inşaatlara başlıyor. Tam 11 kilometre devraldığımız raylı sistem üç yıl sonra 153 kilometreye çıkacak. Yine raylı sistemde Narlıdere metrosunun temelini atacağız. Şirinyer-Tınaztepe Tramvayı’nın da proje çalışmalarına başlıyoruz. Doğu ve Batı’da raylı sistem gelişecek. Aktarma, ve uygulanan sistem Türkiye’de başka yerde yok. Biz aktarma sisteminin eksiklerini gidereceğiz. Muhtarlarımız menfi propagandaya fırsat vermeden destek vermelidir. Bizi sizlere daha iyi hizmet etme yolunda yapılan projeyi hayata geçirmede yardımcı olmanızı istiyorum. Biz İzmir’i sizlerle birlikte katılımcı yönetim anlayışı ile yönetmek istiyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası