Ege Postası
Geri

CHP Çiğli'de yeni başkan Gümrükçü!

Çiğli CHP’de kongre heyecanı yaşandı. İki adaylı yarışta ipi göğüsleyen eski il yöneticisi Selim Utku Gümrükçü oldu. Çiğli'de uzun yıllar ilçe başkanlığı yapan Ali Rıza Koçer'in desteklediği Gümrükçü 180 oyla başkan seçildi. Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın açık destek verdiği Çiğli Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Gündüz ise 159 oy aldı. Gümrükçü, ilçe başkanı seçilmesinin ardından “ Kaybeden yok, kazanan çok” dedi.
CHP Çiğli'de yeni başkan Gümrükçü!
Haberler / Yerel Politika
6 Temmuz 2014 Pazar 18:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İlçe yönetiminde yaşanan istifalar nedeniyle olağanüstü kongre kararı alınan CHP Çiğli’de, delegeler Ağustos’taki cumhurbaşkanlığı seçimi ve bir yıl sonraki genel seçimlere örgütü taşıyacak ilçe başkanı ve yönetimini seçti.
 
YENİ BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ
 
Elit Düğün Salonu’nda gerçekleşen ve divan başkanlığını CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’in yaptığı  kongrede ipi göğüsleyen isim, eski il yöneticisi Selim Utku Gümrükçü oldu.Blok listeyle yapılan seçimde 354 delege oy kullanırken, Gümrükçü 180 oy aldı.Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın desteklediği Çiğli Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Gündüz ise 159 oy da kaldı.15 oy ise geçersiz sayıldı.


 
 KOÇER GÜLDÜ ARSLAN ÜZÜLDÜ
 
Gümrükçü’ye Çiğli'de uzun yıllar ilçe başkanlığı yapan  Ali Rıza Koçer, istifalar nedeniyle başkanlığı düşen Nihat Gültekin,  yerel seçimlerde Çiğli Belediye Başkan aday adayı olan Aziz Buğa ve il disiplin kurulu üyesi Birol Soylu gibi isimler tam destek verdi. Kongrede kaybeden isim olan Gündüz'e ise Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan açık destek vermişti.  Gündüz'e ayrıca il başkan yardımcısı Ali Karabay ve  il yöneticisi Niyazi Arslan'da destek veriyordu.
 
 Gümrükçü’nün ilçe asil yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu:  Fatma Akgül, Cengiz Arat, Hakan Ayaz, Doğan Beyazgül, Handan Bıçakçılar, Tüzün Çalt, Ali Gül, Hüseyin Güler, Sebahat İssi, Pınar Kaplan, Cem Karadağ, Ali Kolbaşı, Barbaros Kiriş, İbrahim Özdemir, Hasan Özcan ve Hasibe Şenkul
 

GÜMRÜKÇÜ: KAYBEDEN YOK KAZANAN ÇOK
 
Gümrükçü, ilçe başkanı olmasının ardından yaptığı konuşmada, “Bugün burada kaybeden yok. Kazanan çok. Faşizme karşı mücadele edeceğiz. Birlik mücadele yoldaşlık kazandı.Cumhuriyet kazandı. CHP kazandı.Herkese teşekkür ediyorum. Görev yaptığım süre içinde güzel hizmetler yapacağız. Delege arkadaşlarımız umuyorum yürüyeceğimiz yolda bize omuz vermeye devam edecek.Bizim dostluğumuz pazara kadar değil mezara kadar”dedi.

"KONGREDE TANSİYON YÜKSELDİ"HABER İÇİN TIKLAYINIZ
 
ZAMAN ZAMAN TANSİYON YÜKSELDİ

Kongrede zaman zaman tansiyon yükseldi. İl Disiplin Kurulu Üyesi Birol Soylu’nun salonun içinde bağırarak dile getirdiği iddia hareketlilik yaşanmasına neden oldu. Soylu, divan başkanı Alaattin Yüksel’in listelere müdahale ettiğini söyledi. Kongrede Hüseyin Gündüz ve Belediye Başkanı Hasan Arslan’a muhalif meclis üyelerinden Süleyman Karadağ arasında tartışma yaşandı.
 

ARSLAN:ÖRGÜT BELEDİYE KAPIŞMASINI TARİHE GÖMELİM
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan kongrede yaptığı konuşmada, Çiğli’de ilçe ve belediye arasındaki yıllar süren uyum problemine dikkat çekti. Arslan  şunları söyledi; “ 30 Mart’ta desten yazdınız. Hepinize teşekkür ediyorum. Belediye başkanınız olarak başını yere eğdirmeyeceğim.Sosyal belediyeciliği en iyi örneklerini vereceğiz. İcraatlarımız siyasi yönden destekleyecek bir ilçe örgütü olacak. Yeni başkan ve yönetim bizim icraatlarımız anlatacak.Siyasi destekçimiz olacak. Örgüt belediye kapışmasını tarihe gömmek istiyorum. Çiğli’de kim seçilirse seçilsin bu dediklerim gerçekleşecek. İki adayımız var. Ben de bir delegeyim. Benim de bir tercihim var. Benim desteklediğim aday (Hüseyin Gündüz) çıkmazsa diğer adayında başımın üstünde yeri var"
 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası