Ege Postası
Geri

Çiğli’de Gümrükçü sesleri

Çiğli’nin Genç İlçe Başkan Adayı Selim Utku Gümrükçü düzenlediği basın açıklaması ile adaylığını resmen ilan etti. Pazar günü yapılacak ilçe kongresinde aday olacağını belirten Gümrükçü'nün basın açıklamasını yaptığı CHP Çiğli İlçe Binasında toplanan kalabalık dikkat çekti.
Çiğli’de Gümrükçü sesleri
Haberler / Yerel Politika
5 Temmuz 2014 Cumartesi 13:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Çiğli İlçe Başkanlığında Gümrükçü tarafından yapılan adaylık açıklamasına CHP Belediye Meclis Üyeleri, İBB CHP Grup sözcüsü Deniz Yücel, Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Muammer Gezginci Buca Meclis Üyeleri, muhtaralar ve partililer katıldı. Gümrükçüye destek olan Eski Çiğli CHP ilçe Başkanları Ali Rıza Koçer ve Nihat Gültekin açıklamada hazır bulundular.
 
“Demokratik ve örgütlü mücadelenin”
 
Konuşmasına örgütlü mücadelenin önemine vurgu yaparak başlayan Gümrükçü, “hayatım boyunca demokratik ve örgütlü mücadelenin bir neferi olarak örgüt iradesinin verdiği yetkinin olağanüstü durumlar dışında son güne kadar kullanılmasından yana oldum. Maalesef Çiğlimiz adına durum bu şekilde tezahür etmedi. Bugüne kadar ilçe başkanlığını yürüten sayın Nihat Gültekin'e emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
 
CHP’nin her kademesinde görev yaptığını belirterek konuşmasına devam eden Gümrükçü, “Cumhuriyet Halk Partisinin her kademesinde görev yaptım. 18 yaşında Gençlik Kolları Eğitim Sekreteri olarak başladığım günden sonra 19 yaşında Ali Rıza Koçer'in İlçe yönetim kurulu üyesi, 21 yaşında ise Alaattin Yüksel'in il yönetim kurulu üyesi olarak seçildim. 2004 yerel seçiminde İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak rahmetli başkanımız Ahmet Piriştina ile çalışmanın onurunu yaşadım. Piriştina'nın vefatından sonra Aziz Kocaoğlu'nun meclis üyeleri tarafından seçilmesi sürecini yaşadım. Partime üç dönem Çiğli İlçe Yöneticisi, üç dönem de il yöneticisi olarak hizmet verdim. Yaşadığımız olağanüstü kongre sürecinde de İlçe başkan adayı olmam konusundan partililerimizden ve kamuoyundan talepler doğrultusunda harekete geçtim” dedi.
 
“Örgütün sesinden başka hiç bir sesten emir almayan örgüt yönetimleri oluşturacağız”
 
CHP Çiğli ilçe örgütü adına ihtiyaçları ve gereklilikleri saptadıklarını belirten Gümrükçü neden aday olduğu şöyle açıkladı: “Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinin önemi hepinizin malumudur. Bu seçim ülkenin kurucu temel değerlerinin, demokrasinin, halkın temsil gücünün, Türkiye’yi Türkiye yapan birlik beraberliğin temeli olan hukuk devletinin seçimine dönüşmüştür.  Bu süreçte tüm örgütlerimize çok önemli görevler düşmektedir. Parti içinde ayrışmayı engelleyecek, CHP programının temel değerlerini halka yaymaktan başka hiç bir amacı olmayan, bu uğurda hiç bir fedakarlıktan kaçmayan kararlı, birikimli, bilgili, gençliği kucaklayıp yönlendirebilen yönetim erkleri oluşturulmalıdır. Ayrıca çıkar hesaplarından uzak, ne yaptığını bilen, Türkiye’nin bugünlerdeki en büyük ihtiyacı olan birlik beraberliği inşa edebilecek, demokrasiyi içselleştirmiş, örgütün sesinden başka hiç bir sesten emir almayan örgüt yönetimleri oluşturularak geçmişte olduğu gibi önümüzdeki süreçte de demokrasinin bayraktarlığını yapmaya devam etmelidir.  Türkiye’nin siyasal demokrasisini inşa eden parti olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aktif görev alarak seçim çalışmalarını layıkıyla yönetmek ve ardından yapılacak genel seçimlerde örgüt iradesini önseçim ile sandığa yansıtmak en büyük arzumuzdur. Parti örgütünün, partimizin yönetim erklerinin oluşmasında en yüksek derecede belirleyici olduğunun bilinmesi ve hissedilmesi, partililerin enerjisini yükselteceği açıktır” dedi.
 
“Çiğli adına mücadele etmekten gurur duyacağım”
 
Gezi Parkının; sesinin, kültürünün, enerjisinin Cumhuriyet Halk Partisine taşınması gerektiğini söyleyerek konuşmasına devam eden Gümrükçü, “Yükselen Gezi hareketinin işçi sınıfı hareketi ile birleşerek emekten yana büyümesini sağlamak için otuz bin işçinin çalıştığı Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışma yürütülmelidir. Çiğli yerelindeki sorunların katılımcı bir şekilde çözülmesi, partinin kapılarının halka açılması, örgütün büyütülmesi, CHP Programı’nın halkımıza daha iyi anlatılması ve iktidar olduğumuz ilçedeki doğru uygulamaların örgütümüz aracılığı ile Çiğli halkına anlatılması adına önemli bir mücadele verilmelidir. Aktif siyasi hayatıma başladığım 18 yaşımdan beri, aydınlanma mücadelesinden, Cumhuriyet Halk Partisi’nin temel değerlerinden hiç bir zaman ödün vermedim. Emek vermekten, bedel ödemekten çekinmedim. Bu partinin bayrağını, afişini astım duvara yazılama yaptım bu sebeplerden gözaltına alındım, yargılandım, cezalar aldım ama hiçbir zaman korkmadım, yılmadım, mücadeleden kaçmadım. Bugün de parti örgütünde adımda bir uzlaşma sağlandığını görerek, partim adına, Çiğli adına, mücadele etmekten gurur duyacağımı belirtiyor, 6 Temmuz 2014 tarihinde yapılacak Çiğli ilçe kongresinde İlçe başkan adayı olarak demokratik yarışın içinde olacağımı sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyorum” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası