Ege Postası
Geri

Başkan Pehlivan, Anıtkabir'i ziyaret etti; O’nun hayalinin yaşayan sonuçlarıyız

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, beraberindeki heyetle Anıtkabir'i ziyaret etti. Başkan Pehlivan, Anıtkabir ziyaretine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Pehlivan, "İnsanlığı geliştiren, medeniyetler kurduran, çağları değiştiren her şey hayalleri olan ve kendisini hayallerini gerçekleştirmeye adayanların eseridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de hayali büyük bir imparatorluğun küllerinden göz kamaştıran genç ve modern bir ülke yaratmaktı. Bugün her birimiz O’nun hayalinin yaşayan sonuçlarıyız." dedi.
Başkan Pehlivan, Anıtkabir'i ziyaret etti; O’nun hayalinin yaşayan sonuçlarıyız
Haberler / Yerel Politika
9 Kasım 2023 Perşembe 20:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'ın Ankara temasları sürüyor. Önceki gün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen Pehlivan ve Menemen heyeti bugün de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümü dolayısıyla Ata'nın ebedi istirahatgahı Anıtkabir'i ziyaret etti.

Pehlivan ve Menemen heyetine Anıtkabir ziyaretinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da eşlik etti.

Pehlivan, beraberindeki heyetle Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine çıktı.

Aydın Pehlivan ve Menemen heyeti Anıtkabir'de hatıra fotoğrafı da çektirdi.

O'NUN HAYALİNİN YAŞAYAN SONUÇLARIYIZ

Başkan Pehlivan, Anıtkabir ziyaretine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Başkan Aydın Pehlivan açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hamza Dağ, AK Parti İlçe Başkanımız Sayın Hakkı Durmaz, MHP İlçe Başkanımız Sayın Barbaros Çalışçı, belediye başkan yardımcılarımız, Cumhur İttifakı ve bağımsız  meclis üyelerimizle birlikte Ata’mızın huzuruna çıktık.

İnsanlığı geliştiren, medeniyetler kurduran, çağları değiştiren her şey hayalleri olan ve kendisini hayallerini gerçekleştirmeye adayanların eseridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de hayali büyük bir imparatorluğun küllerinden göz kamaştıran genç ve modern bir ülke yaratmaktı. Bugün her birimiz O’nun hayalinin yaşayan sonuçlarıyız. Çünkü Ona göre Türk Milleti tarih sahnesinden silinemez, asla esir yaşayamazdı. Bedeli ne olursa olsun mutlaka kendi ülkelerinde özgür bir millet olarak yaşamalıydılar. O tüm ömrünü bu modern ve özgür ülke hayalini gerçekleştirmeye adadı. 

Bugün her birimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu hayalin içinde hayaller kurarak yaşayan özgür bireyleriz. 

Gerçekleştirilmiş hayaller esir toplumları da cesaretlendirir. Bizler bu kutsal emaneti kuşaktan kuşağa layıkıyla ulaştırdıkça Türkiye Cumhuriyeti gelişerek yaşamaya devam edecektir. Ve elbette Türkiye Cumhuriyeti yaşadıkça Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’te fikirleriyle, başardıklarıyla, arkasında bıraktıklarıyla ölümsüzleşecektir. Çünkü fikirler, eserler, hizmetler ölümsüzdür.
 
Biz O’nu her zaman söylemlerindeki güçlü ve gerçekçi öngörüleriyle hatırlayacağız.
"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır,
ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

Saygı, sevgi, minnet ve özlemle anıyorum."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası