Ege Postası
Geri

CHP'li Aslanoğlu'ndan 'kurultay' değerlendirmesi: Siyaset dersi verdik

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, TR35 ekranlarında CHP'nin 38. Olağan Kurultayını değerlendirdi. Aslanoğlu açıklamasında, "Kurultay beklediğimden çok daha sakin ve eğlenceli oldu. Bir demokrasi şöleni gibi geçti. Türkiye’ye siyaset dersi veren bir kurultay oldu. Bir seçimle bir genel başkan değiştirdik, bu Türkiye tarihinde yok” dedi.
CHP'li Aslanoğlu'ndan 'kurultay' değerlendirmesi: Siyaset dersi verdik
Haberler / Yerel Politika
8 Kasım 2023 Çarşamba 20:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, TR35 TV’de 8. Gün programında Gazeteci Mithat Umutoğulları’nın sorularını yanıtladı. 

“İZMİR ÖZEL’İ KUCAKLADI” 

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda genel başkan seçilen Özgür Özel’in İzmir’e gelişi sonrası havalanında izdiham yaşandı. Karşılama törenini anlatan İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Biz kurultaylara alışkınız ama bu denli rekabetin olduğu, adayların yarıştığı kurultaylara çok alışkın değiliz. İl başkanları olarak bizim görevimiz, partinin birlik ve beraberliğini sağlamak. Böylesi kurultayların hemen ardından yapılmasıu gereken en önemli iş seçilmişlere saygı göstermek, partililerin de saygı göstermesini sağlamak. İlk gün ziyaretinde İzmir’in kucaklayıcı tavrı çok önemliydi, o tavır tüm Türkiye’ye yayılacak. Kurultay sürecinde farklı iller farklı tercihlerde bulundu. Kemal Bey’i destekleyen arkadaşlarımızın da yeni Genel Başkanımızın başarılı olması için mücadele etmesi gerekiyor. Partililer, partinin başarılı olması için mücadele etmesi gerekiyor. Bizler partiliyiz. Partinin başarılı olabilmesi için seçilmiş genel başkanı ve MYK’nın başarılı olması gerekir. Hep birlikte buna katkı sağlamalıyız. İzmir dün yeni Genel Başkanımızı binlerce kişiyle karşıladı. Arabaya biniş sırasında izdiham oldu. Kalabalık o kadar fazlaydı ki sıkışma oldu” ifadelerine yer verdi. 

“TÜRKİYE’YE SİYASET DERSİ VERDİK”

Kurultay sürecini değerlendiren Aslanoğlu, “14-28 Mayıs seçimleri sonrasında bazı arkadaşlarımız partide yenilenme olması gerektiğini söylediler. Ben de o dönemlerde bir bayram konuşmasında fikrimi beyan etmiştim. Kongre sürecinde zorlanacağımızı ve parti içindeki rekabet ve heyecanıyla birbirimizi üzebileceğimizi söylemiştim. Kongrenin yerel seçimlerden sonra girmemiz gerektiğini ve yerel seçimlere Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde gitmemiz gerektiğini söylemiştim. İlçe ve il kongreleri bayram havasında geçti. Kurultay içinde böylesi başa baş bir rekabetin olduğu kurultayın bazı partilileri üzebilir mi diye düşündüm ama o gerçekleşmesi. Kurultay beklediğimden çok daha sakin ve eğlenceli oldu. Bir demokrasi şöleni gibi geçti. Türkiye’ye siyaset dersi veren bir kurultay oldu. Bir seçimle bir genel başkan değiştirdik, bu Türkiye tarihinde yok” dedi. 

“GENEL BAŞKANIMIZ ÖZEL JEST YAPTI”

Yerel seçim öncesi ayrıştırmaya izin verilmemesi gerektiğine dikkat çeken Aslanoğlu, “100 yıllık CHP’de iyi bir partili olmanın talepleri var. Çünkü partiyi esas alır. Taraf olmak iyi bir partili olmaktır. Genel Başkanımız Özgür Özel de iyi bir partilidir. Ben kendimi de iyi bvir partili olarak görürüm. Özgür Bey’in İzmir ziyaretinde ben bir konuşma yapmıştım. ‘Biz mahalle delege seçimlerinde 2 kişi yarıştı biri kazandı, ilçelerde 2 arkadaşımız yarıştı biri kazandı, il başkanlığında 2 arkadaşımız yarıştı biri kazandı. Kurultayda da 2 isim yarışacak biri kazanacak’ dedim. Bu kurultayı gergin bir hale getirmeye çalışan arkadşalara bunun doğru olmadığını söylemiştim. Genel Başkanımız dün bir jest yaparak beni alkışlattı. Bizler seçilmiş olana saygı duyarız. Bizler parti içi çalışırız. Partinin üyeleri bunu bilir ve öyle davranır. Bizim ayrışmaya tahammülümüz yok. Yerel seçimlere giderken hiç birimiz ayrılmadan gitmeliyiz. İzmir’de bütün arkadaşlarımız hep iletişim halinde. Bazı arkadaşlarımız küsmeye meraklıdır. Ama partililik bilincindeki bütün arkadaşlarımız küsmezler, etkinliklere katılırlar. Seçimden önce söylediğim bir şey vardı, seçimin hemen ardından vekillerimiz ve başkanlarımız kurultayda kimi desteklerse desteklesin birlikte çalışacağız” diye konuştu. 

“ADAY PROFİL ÇALIŞMALARI YAPILIYOR” 

Yerel seçimlerde gösterilecek adaylara ilişkin açıklamalarda bulunan İl Başkanı Aslanoğlu, “Kemal Bey genel başkan olarak kalsaydı da tavır değişmeyecekti, Özgür Özel’in genel başkanlığında da değişmeyecek. Bizler CHP başarılı olsun istiyoruz. Kim hak ediyorsa kim daha fazla oy alacaksa onun belediye başkanı olmasını isteriz. Belediye meclis üyeleri ve belediye başkanları sürecimiz var. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da bir adalet çizgisinden vazgeçmem. Doğru bildiğim konudan da sapmam. Göreve geldiğimde ‘abisi şu olanlarla iyi geçinecek’ dediler ama ben bütün seçim boyunca aynı çalışmayı sürdürdüm. Ben bir ilçeye gittiysem o ilçenin belediye başkanıyla yemek yedim. Bu benim bir rutinim oldu. Yaptığımız hiçbir çalışmada belediye başkanımızı ya da ilçe başkanımızı davet etmediğimiz bir çalışma olmadı. Herkes için aynı süreç işledi. Bizim taraf olma durumumuz olamaz. Yeni genel başkanımız da anketlere bakacak. Bu hafta içinde yeni anketler yapacağız. Aday profil çalışmaları yapıyoruz. Müracaat edecek arkadaşlarımızdan o profile uyanlara bakacağız ve onların içerisinden doğru olan adaya Genel Başkan, MYK ve PM karar verecek. Burada il başkanının görevi, doğru çalışmaları ve şehrin bilgisini Genel Merkez’e doğru iletmek” dedi. 

“4 ARKADAŞIMIZ DA MYK OLURSA ÇOK SEVİNİRİM” 

Yeni oluşan PM’yi değerlendiren Aslanoğlu, “Genel Başkanın 7’ye yakın önerisi vardı. YDK için ise 2 öneri var. 2 arkadaş da seçildi. Selin Hanı mile birlikte 4 arkadaşımız PM’ye girdiler. PM içerisindekiler İzmir örgütünün yabancısı değil. Deniz Bey 5 yıl il başkanlığımızı yaptı. Murat Bey 3 dönemdir milletvekili, Gökçe Hanım Merkez Yürütme kurulu üyeliği yaptı, Selin Hanım ise Genel Sekreterliğimizi yaptı. Deneyimli bir kadro. Benim tavrım belli, MYK’da daha fazla İzmirli arkadaşımızın olmasını istiyorum. Keşke 4’ü de MYK’da olsa ben çok sevinirim” ifadelerine yer verdi. 

“TUNÇ BEY’E HALK TEVECCÜH GÖSTERECEK” 

İzmir Büyükşehir belediye Başkanı Tunç Soyer’in dönemini değerlendiren Aslanoğlu, “Tunç Başkan ile birbirimize benziyoruz, o da doğru bildiğini yapıyor. İktidar medyası tarafından eleştirilmek Tun Bey için onurdur. İktidar medyasının eleştirilmesi benim gurur duyduğum bir şey. İktidar medyası gittikçe çamur medyası oldu. Maalesef seçim sonucuyla medyanın geçirdiği bu başkalaşımla oturdukları yerden kurşun sıkan adamlara döndüler. Olmadık eleştiriler yapıyorlar. Bir vatandaş moloz dökünce çekip hemen yükleniyorlar. 5 milyon insanın kitlettiği her gün temizleniyor. Biz İzmirliler sabah kadar oturuyoruz sonra belediye çalışanları oraları bir kaç saatte temizliyor. Bu şeylerle eleştirilmesi sorun değil. Tunç Bey’i stratejik olarak eleştirebiliyorlar mı? Artımayla ilgili, Körfez’le ilgili eleştirebildikleri bir şey yok. Körfez kokuyor diyorlar, gidelim diyoruz, gelmiyorlar. Bunlarla politika üretmeye çalışmak acizlik. Tunç Başkan bence başarılı işler yaptı ve halkın teveccüh göstereceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

“ZAFERLE ÇIKACAĞIZ”

Partililere çağrıda bulunan Aslanoğlu, “Arkadaşlarınızı toplum içerisinde, sosyal medyada eleştirmeyin. CHP’nin başarılı olması için bütün yoldaşlarımıza ihtiyacımız var. Yerel seçimler demokrasi için çok önemli, yerel seçimleri muhakkak kazanmalıyız. Herkesi çalışmalara katarak hem İzmir’de hem Türkiye’de yerel seçimlerden zaferle çıkacağız” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası