Ege Postası
Geri

Başkan Şenol tarihe iz düşüyor

Eski adı Seydiköy olan Gaziemir’in tarihini gün yüzüne çıkaran, kitap ve belgesel halinde gelecek kuşaklara aktaran Başkan Şenol, ‘Bizim Seydiköylüler’ kitabının tanıtım toplantısında Seydiköylü yaşlılarla bir araya geldi. Şenol: “Seydiköylü olmak bir onurdur”
Başkan Şenol tarihe iz düşüyor
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Ekim 2013 Cumartesi 13:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, eski adı Seydiköy ve tarihi Osmanlı ile sınırlı olan Gaziemir’in tarihini gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. Geçmişin üstündeki kalın örtüyü kaldırmak amacıyla bir dizi çalışma ve proje hayata geçiren Başkan Şenol Gaziemir’in kültürel ve tarihi mirasını kayıt altına alıyor. Kentin sosyal, kültürel ve tarihi zenginlikleri söz uçar yazı kalır mantığıyla kitap ve belgesel halinde gelecek kuşaklara aktarılıyor. Gaziemir’in tarihi üstündeki kalın örtüyü kaldıran Başkan Şenol, belediyenin 12. kültür yayını ‘Bizim Seydiköylüler’ kitabının tanıtımında Gaziemirli yaşlı vatandaşlarla bir araya geldi. 

52 yaşam, 52 öykü
En genci 75 yaşında olan Mübadil, Boşnak ve Pomak kökenli 52 Seydiköylü’nün hikayesinin yer aldığı kitap, kişilerin yaşantıları üzerinden Gaziemir’in 40-50 yıl önceki kültürel ve sosyal yaşantısına ayna tutuyor. Yaşadıklarını anlatarak kitabın ortaya çımasına katkı koyan yaşlı vatandaşlarla yemekte bir araya gelen Başkan Şenol, “Araştırmalarımızla tarihi kalın örtüyle örtülen, sosyal ve kültürel mirası kaybolmaya yüz tutmuş kentimizin zengin tarihini ortaya çıkardık. Çalışmalarımızda ulaştığımız zenginliklerimizi kültür yayınlarımızla kayıt altına alarak gelecek nesillere ulaşmasını sağladık. Anı Evi, Gazi Umurbey Heykeli, Seydi Baba Türbesi ve Rekreasyon Alanı gibi çalışmalarımızla Gaziemir’e tarihi ve kültürel kimlik kazandırdık” diye konuştu. Gaziemir’in hızlı gelişimi ve şehirleşmeyle birlikte dostluk akrabalık ilişkilerinin zayıfladığından ve kültürel değerlerin yitirildiğinden yakınan Şenol, “Herkes Seydiköy kültürüne sahip çıksın. Seydiköylü olmak onurdur” dedi.

Başkan Şenol’a teşekkür
Toplantıda söz alan ‘Bizim Seydiköylüler’ kitabının yazarı ve İzmir Pomak Kültür Derneği Başkanı Arkeolog Ercan Çokbankir ile Seydiköylüler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakan Süvari, tarihi ve kültürel çalışmaları için Başkan Şenol’a teşekkür etti. Toplantıya katılan yaşlılar Seydiköy gelenekleri ve anılarıyla, yerel sanatçı Nusret Taşçı da Seydiköy türküleriyle etkinliğe renk kattı.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası