Ege Postası
Geri

Basmane’ye hayat veren dokunuş

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Basmane’yi şahlandıracak projeleri hayata geçiriyor
Basmane’ye hayat veren dokunuş
Haberler / Yerel Yönetimler
25 Ekim 2012 Perşembe 09:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -Tarihin eski devirlerinden bu yana İzmir’in en önemli bölgelerinden olan Basmane, son yıllarda unutulan değerini Konak Belediyesi ile yeniden kazanıyor. Altınpark kazı alanında Konak Belediyesi desteğiyle tamamlanan arkeolojik çalışmalar ve Kadın Müzesi binası restorasyonunun ardından Basmane’nin tarihini yansıtan Sarmaşıklı Ev’de de restorasyon başladı.

Basmane’nin yükselen bir değer olarak insanıyla, tarihiyle, farklı atmosferiyle yeniden İzmir’in gözbebeği olması için çalıştıklarını söyleyen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan şöyle konuştu:
“Yerel yönetimler kentlerin altyapı hizmetleri ve genel işleyişi için gereken çalışmayı elbette yapacak. Hiçbir belediye ‘ben yol yapmam, çöp toplamam’ diyebilir m? Bunlar zaten kentteki rutin işleyişin bir parçası. Eğer kentin yöneticisi sizseniz her şeyden önce şehrin insanını düşüneceksiniz. ‘Önce insan’ diyerek, onların huzurunu, mutluluğunu, sosyal ve ekonomik gelişimini hizmet anlayışınızın odağı yapacaksınız. Biz Konak Belediyesi olarak her zaman ‘önce insan’ dedik. İçinde insan olmayan binalar sadece taş ve duvardır. Kentin her noktasında restore ettiğimiz tarihi binaları müze ve semt merkezi olarak değerlendirdik.”

Tarih manzaralı tarihi ev
Duvarlarını kaplayan sarmaşıkların oluşturduğu görüntü nedeniyle Sarmaşıklı Ev olarak anılan tarihi binada Konak Belediyesi’nin restorasyon çalışmaları sürüyor. Altınpark tarihi kazı alanınını manzara alan bahçesi, piyano tarzı saçak deseni, Marsilya tipi kiremit çatısı, tavan oymaları, mermer merdivenleriyle dikkat çeken yapının her metrekaresi Konak Belediyesi tarafından orijinaline uygun olarak restore ediliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası