Ege Postası
Geri

Kocaoğlu'ndan anket dokundurması

Büyükşehir Belediye Başkanı, Hakan Tartan’ın 1. tercih olarak göründüğü kamuoyu yoklaması için, “Bu şirket reklam yapmak istiyor” yorumunu yaptı
Kocaoğlu'ndan anket dokundurması
Haberler / Yerel Yönetimler
25 Ekim 2012 Perşembe 11:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -İstanbul, Ankara ve İzmir’de ORC adlı kamuoyu araştırma şirketi tarafından yapılan ve İzmir’de Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın ilk sırada çıktığı anketin sonuçları, erken yerel seçim tartışmaları öncesi ilgi çekti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, basın mensuplarının anketle ilgili değerlendirmesinin ne olduğu yönündeki soruya “Hakan Tartan arkadaşımız son derece başarılı, eski bakan olmanın verdiği tecrübe ile güzel işler yapıyor. Sanırım halkın teveccühü bu noktada. Biz de seviniriz. Aramızda kıskançlık falan yok. Başarılarının artarak devamını dileriz arkadaşımızın” dedi.
Sonuçlar için yorum yapılmaz
Yapılan çalışmanın iyi analiz edilmesi gerektiğini belirten Kocaoğlu, “Doğru bir örnekleme yapılırsa anketler korkunç bir bilimdir. Hakan Bey’in birinci olduğu anket için söylemiyorum ama denek çok önemlidir. Bu anketi özel bir şirket yaptırmış. Hakan Bey ile alakası yok. Seçim arifesinde anket firmalarının da en çok iş yapacağı mevsime girdik. Belki bir reklam amacıyla yapıyordur” diye konuştu.

“Ben anketör görmedim”

Kocaoğlu, bugüne kadar İzmir’de dolaşırken hiç anketörle karşılaşmadığını belirterek, “Anketleri yaptıranlar gerçekten ne kendini ne vatandaşı aldatmayacak. Anketler yüzde 100’e yakın doğru sonuç verir. Ama ne kendini aldatacaksın ne de karşındakini! Zaten açıklamak doğru da değil. Bunu niye yapıyorsu? Zayıf olduğun yerleri ortaya koymak için mi yapıyorsu? Anket ‘Ben geliyorum’ diyerek yapılmaz. Bu anketi de Hakan Bey, Binali Bey ya da ben yaptırmadım” dedi.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası