Ege Postası
Geri

Batur: Bizsiz 'dönüşüm' olmaz!

İzmir'de kentsel dönüşümü ilk başlatan belediye başkanları arasında yer alan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur,İzmir ve Narlıdere'de dönüşümde gelinen noktada içini Ege Potası'na döktü.
Batur: Bizsiz 'dönüşüm' olmaz!
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Mart 2013 Salı 12:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI –HABER SERVİSİ -Kentsel dönüşüm konusunda İzmir’in en tecrübeli belediyesi olan Narlıdere’de Başkan Abdül Batur gelinen noktada içini Ege Postası’na döktü. Batur’un kentsel dönüşüm konusunda verdiği çarpıcı mesajlar satır başlarıyla şöyle…

12 YILDIR BU KONFUDA ÇALIŞIYORUZ
“Öncelikle kentsel dönüşümle ilgili yaptığımız çalışmaların birincisi haziran ayında afet riski taşıyan bölgelerin tespiti ile ilgili bir kanun çıktı. Daha sonra çıkan yönetmelikle ilçe belediyeleri de bilgilendirdi. Bizim 3-4 tane mahallemizde kentsel dönüşüm çalışması yapılıyor. 12 yıldır bunu yapıyoruz. Artık son etabını yapacağımız mahallelerimiz var. Bu bölgelerle ilgili planlarımızı yaptık çalışmalarımızı bitirdik ağustos ayında kentsel dönüşüm genel müdürlüğüne gönderildi. O tarihten bu yana bekliyoruz. Geçtiğimiz haftalar içerisinde yaptığımız temaslarımızda önümüzdeki hafta içinde bakanlar kuruluna gidecek ve artık belediye olarak yaptığımız kentsel dönüşüm ve edindiğimiz tecrübelerle vatandaşımız da istiyor ki bu işi Narlıdere belediyesi yapsın. Çünkü görüyorlar yaptığımız işler belli. Bizde bu konuda yaparken kentsel dönüşüm kolay gibi geliyor ama kentsel dönüşümde vatandaşla birebir çözümler üreterek yaptık. Bizim yaptığımız işler kapsamında 3200 konut yıkılmış. Ama aynı mahallelerinde yaşamaya devam ediyorlar. Buna dikkat ederek yine çalışmalarımızı yürütüp hedefimiz 2020 yılında Narlıdere’de artık hiç gecekondu kalmayacak. Kentsel dönüşümün en önemli ilçelerinden biri olacak.

KİMSEYİ SOKAĞA ATACAK DEĞİLİZ
Şimdiye kadar yapılan çalışmalarla hep ön planda olan bir ilçeyiz. Bu projelere başlarken 63 konut dediğimiz bir alanımız var. Bu yeni yasa orada yaşayan vatandaşların ilgili idarelerle muhatap olabilmesi için oturma raporu tapu veya imar affı olmasını kesin olarak kabul ediyor. Ama Narlıdere’de bu vasıfların olmadığı binalar da var. Bu bölgelerde hemen hemen yüzde 70’ni tutuyor. Narlıdere olarak buradaki vatandaşlarımızı sokağa atacak değiliz. Onların da mahallesinde bu insanlarımıza kooperatif kurdurarak bizle muhatap olmasını sağlıyoruz. Onlar da bu şekilde konut sahibi olacak.

HAZİNE ARAZİLERİ BELEDİYELERE DEVREDİLMELİ
Hazine arazilerinin ilgili belediyelere devri bir an evvel gerçekleştirmeli. Onu talep ediyoruz. Madem kentsel dönüşüm deniyor kentsel dönüşümde en önemli şey İlgili belediyelerin bu işin tam içinde olması. Bu işin dışında bırakılmamalıyız tam tersine bu işin tam göbeğinde olmalıyız. Öncelikle kapısını çalabileceği ilk mercii belediyedir.

BÜTÜN İZMİR YARARLANACAK
Bu kentsel dönüşüm alanında daha önce yaptığımız alan içinde 80 bin dönümlük bir alanı rekreasyon alanı olarak planlıyoruz. Sadece Narlıdere değil bütün İzmir yararlanacak. İçerisinde anfi tiyatro, kafeterya en önemlisi de su alanları. Vs.ler. Müthiş bir proje oldu. Tahmin ediyorum mayıs ayında ihaleye çıkmış olacak. 1 yıllık süre koyuyoruz bir yıl sonra teslim edilecek.

BU KÜLTÜRÜ GELECEK KUŞAKLARA TAŞIYACAĞIZ
Narlıdere’de tarihi cem evimiz var. Burada yaklaşık 15 dönümlük alan içinde eski evler var. Bu Narlıdere’nin ilk yerleşim alanı. Tarihi evlerimiz var. Biz burayı kentsel sit alanı ilan ettik. Öncelikle oradaki tarihi cem evini restore ederek müze haline getirdik. Narlıdere’ye ilk yerleşe tahtacı Türkmen Alevilerinin yaşamının her anını neler yaşadıklarını neler yaptıklarını orada görebilirsiniz. O müze çevresindeki eski tarihi binaları da restorasyon yapacağız. Projeler hazır. Bu da bizi heyecanlandıran bir proje. Bir kültürü gelecek kuşaklara taşımış olacağız.

NARLIDERE BİR ANADOLU MOZAİĞİ
Yeni parklar yapıyoruz. Eskiyen parkalarımızı bu yıl elden geçiriyoruz. Narlıdere bir Anadolu mozağiği. Neşet Ertaş adına bir park yapıyoruz. Yine çok önemli bir isim Kemal Kırlangıç. Onun için de bir park yapıyoruz. Adını yaşatacağız. Deprem anıtını meclisimizden geçirdik. Bunu da süratle 23 Ekim’de yani van depreminin olduğu tarihte açmayı planlıyoruz. Deprem çok çabuk unutulan bir olgu. Çok çabuk unutuyoruz. Biz kendimiz gittik gördük orayı. Oraya bir okul da yapıyoruz. Kıyı ege belediyeler birliği olarak. Oradaki o olguyu gördükten sonra burada o insanların o anıtın yanından geçerken bir üç saniye 5 saniye depremi dşünmesi ve ona göre tedbirini almasını insanların kafasına yerleştirmek istiyoruz. Anıtın bir köşesinde de van depreminde kaybettiğimiz 60a yakın öğretmenimizin adı olacak.

OTOPARK SORUNUNA NEŞTER
Meydanla ilgili demokrasi meydanımızla ilgili bazı projeler hazırlıyoruz. Daha kullanılabilir noktaya getirmek adına. Narlıdere artık yepyeni. Mithatpaşa caddesinde. Bugün Narlıdere mithatpaşa caddemizde bir yayamızın önüne artık bir şey çıkmıyor. Vatandaşımız da esnafımız da bize çok yardımcı oldu. Mithatpaşa Caddesinde otopark sıkıntısını çözmek için meydanın altını bir otopark projesi olarak geliştiriyoruz. Güzel bir çalışma olacak. Narlıdere’deki o trafik düzenini otopark düzenindeki sıkıntıya ortadan kaldırmak adına…”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası