Ege Postası
Geri

Bayraklı'da tansiyon yükseldi: Önal oturumu bitirdi

Bayraklı Belediyesi Haziran Ayı Olağan meclis toplantısında gündem dışı konuşmalarda AK Parti ve CHP kanadı birbirine girdi. Tansiyon düşmeyince Başkan Önal oturumu sonlandırdı.
Bayraklı'da tansiyon yükseldi: Önal oturumu bitirdi
Haberler / Yerel Politika
3 Haziran 2024 Pazartesi 20:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Bayraklı Haziran Ayı Olağan Meclis toplantısının ilk oturumu Başkan İrfan Önal idaresinde gerçekleştirildi. 

AK PARTİ'DE İSTİFA DALGASI 

AK Partili Meclis Üyeleri Muhammet Şahin, Ali Osman Arslan ve Mesut Bilgin partisinden istifa etti. Şahin, Arslan ve Bilgin, komisyonlarda bulunan görevlerine yeniden üye olarak önerildi ve seçildi. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM OFİSLERİ TARTIŞMASI

Gündem dışı söz alan AK Partili meclis üyesi Soner Akbulut, Önal'ın ilk 100 gün vaatlerini hatırlatarak, "Kentsel dönüşüm ofisleri açacağınızı söylemiştiniz. 24 mahallenin 24'üne de açacaktınız. Burada vatandaşların sizinle doğrudan irtibata geçeceğini söylemiştiniz" dedi. 

"MANİPÜLE EDERSEN..."

Önal ise araya girerek, "Manipüle edeceksen müdahale ederim. 24 mahallenin revizyona ihtiyacı yok. Bak siyaset yapıyorsun siyaset etiği de geçtim ahlakla yapılır. Beni  laflarımla yalan söylersen müdahale ederim. 24 mahallemizle ilgili kentsel dönüşümlerle alakalı ofisler acağız dedik. Bir veya 2 yerde ofis açılır ve bu ofisler açılacak. Ancak cımbızla 24 tane ofis açacaksınız diyemezsiniz" ifadelerine yer verdi. 

"EKONOMİK KRİZİ BAYRAKLI BELEDİYESİ ÇIKARMADI"

Bayraklı'da günlerdir süren maaş krizine işikin açıklamalarda bulunan Başkan Önal, "Devletten aldığımız vergiler ve vatandaştan aldığımız vergilerde 20 milyon eksik geldi. Daha duyarlıysan parayı öde karşılayayım. Gelen tüm parayı aktardım. Geldiğimden bu yana işçiler mağdur olmasın diye özen gösterdim. Bundan keyif almıyorum ancak ekonom Bayraklı Belediyesi sorumlulupuyla bu hale gelmedi. İller Bankası kesintilerinin sebebi biz değiliz. Zor bir süreçten geçiyoruz" ifadelerini kullandı. 

ROBİN HOOD MİSALİ 

Maaş krizine ilişkin açıklamalarda bulunan MHP'li Meclis Üyesi Muhammet Şahin, " "Mart ayında siz gelmeden önce Ocak ayında maaşlar ödendi. Şubat ayında ödendi. Mart ayında siz mazbata aldıktan sonra maaşlar ödenmemeye başlandı. Burada 2 temelk husus var. Bir tanesi geçmiş dönemdeki başkan ve yönetimin kasadan para aldığı durumu. Diğer husus ise, sizinde tecrübeleriniz var. Ben iş adamıyım ticaret ile uğraşıyoruz. Burada sanki 2 ay sonra maaşları ödeyerek kahramanlık profili çizeceğinizi sanıyorum. Bir Robin Hood misali 'maaşlarınızı ödeyeceğim' diyeceğini düşünüyorum" diye konuştu. 

"SANDAL AÇIKLAMA YAPSIN"

Öte yandan Şahin önceki dönem belediye başkanı Sandal'a da çağrıda bulunarak, "Serdar Sandal'ın da açıklama yapması gerekiyor. Bu tablodan dolayı arkadaşlarımız eylem yapıyor" dedi. 

"SİYASİ Mİ BÜROKRAT MI?"

AK Parti Grup Başkanvekili Emre Demir ise, " Burada bir önerge vermiştim, cevabı gelmiş teşekkür ederim. Bayraklı'nın bu konuma gelmesinin sebebi. Soruya cevap zaten yok demiş ki, 'başvuru sayısını az olmasının nedenleri içinde ülkemizdeki ekonomik kriz ve inşaat maliyetlerinin artması' demiş. Bu arkadaş bürokrat mı siyasi mi? Siyaset yapmak istiyorsa sonraki dönem adaylığa davet ediyorum. 'Emre Bey Bayraklı'da doğdunuz da üstün mü oldunuz?' diye sordunuz. Hayır, kimse kimseye üstünlük taslamıyor. Ben insana insan olduğu için değer veriyorum ancak yerelde siyaset yapıyorsanız var olduğunuz ilçenin sorunlarının iyi bilmeniz, iyi okumanız ve vatandaşlarla aynı dili konuşmanız gerekir. Kolay kısım şudur; gelirsiniz başka şehirden birinci sıraya oturursunuz ve burada magazinsel konulara değinirsiniz, kendinizi grubunuza ispat etmeye çalışırsınız.  Bayraklı'da doğmanın önemi ne biliyor musunuz? Fuat Edip Baksı'nın yıllarca mülkiyet ve plan sorunları var. Bayraklı'da yaşayanlar bilir" dedi. 

"BİR TUTAM TOPRAK" 

Demir açıklamasının devamında, "Günümüzde en kıymetli şey zaman. 5 sene öncesine dönemiyoruz. Ben 5 sene öncesine dönmek isterdim. Burada yaptığımız eleştirilerin ileride ne kadar doğru olduğunu belediye başkanına ifade etmek isterdim. İnanıyorum ki sizde bugünkü düşünceleriniz ile eleştirilerimizin ne kadar haklı olduğumuzu önceki belediye başkanına ifade etmek isterdiniz. Bir önceki belediye başkanı bir önceki belediye başkanını sadece PR yapmak uğruna önceki dönem belediye başkanını eleştirdi. Burası Bayraklı Belediyesi, 2009'da 8 milyon bütçe ile kurulmuş borçsuz Bayraklı Belediyesi burası. İş maydonoz meselesi değil iş Bayraklı'ya hizmet etme meselesi. Sizin zamanı kıymetli kullanmadığınız görüyoruz. Göreve geldiniz 100 gününüz doldu işçi maaşları ödendi, ödenmedi, ilçe başkanı belediye başkanın yanındayım dedi, demedi. Gün geçiyor, zaman geçiyor ve bunlar sizin aleyhinize geçiyor. Bayraklı ufak yer ve bazı konular bizimde kulağımıza geliyor. Sizden önceki belediye başkanın kasa ile ilgili birtakım durumlarından bahsediyorsunuz. Bu mazeretler size artı kazandırabilir ancak zaman hızlı geçiyor. Belediyecilik bir sabah uyandığımızda komşu illerden bir tutam toprak alalım gibi bir durum değilim. Bu yaklaşım ortaçağ'da kaldı." dedi.

"YALANLA İFTİRAYLA İŞ YAPMAYIN"

 Başkan Önal Demir'in sözlerine sert açıklamalarla yanıt vererek, "Ben AKP'nin yaptığı haksızlığı anlattım. Dinleyeceksin. Çarpıtırsan sana cevap verecğeim. Ben le ilgili konuşurken yalanla iftira ile iş yapmayın. Bu kelime benim değil. Benim adımı ve cümlemi kullanacaksanız doğru kullancaksınız" dedi. 

VATANDAŞ 'MAĞDURUZ' DİYE BAĞIRDI 

Demir'in, '2020 depreminde tüm siyasi aktörler birlik oldu beraber oldu K sınırlı ile ilgili kararı meclisimizden geçirdik' ifadelerine meclise gelen bir depremzede 'evlerimizi alamadık, 75 bin aile hala mağdur duruyor" sözleriyle tepki gösterdi. 

AK Parti gurubu vatandaşın dışarı çıkartılması yönünde talepte bulundu. Önal ise, "gelen kimseyi engellemedik. Kapıdan gelen kimseye partisini sormadık' dedi. 

"HALK KONUT ÜZERİNDEN NELER DÖNDÜ?"

Açıklamaya işçi krizine ilişkin sözleriyle devam eden Demir, "Mayıs ve Haziran'da maaşlar eksik. Eğer bir kahramanlık öyküsü yazıyorsanız burada yalnızsınız. İlçe başkanınızın açıklaması da ortada. Biz de Cumhur İttifakı olarak personelin yanındayız. Aramızda halk konutun mucitleri var. Ya neler döndüğünü çıkıp anlatsın ya da önümüzdeki 57 ayda ben çıkıp tek tek anlatacağım. İZBETON konusu nasıl zora soktuysa Halk Konut da sizi sıkıştıracak. Kasamızda kaç para var? Biz maaşları neden ödeyemiyoruz. Kasa boş ise zan altında kalmak istemiyorsanız CHP'li bir başkandan devraldığınız belediyenin borçlarını çıkın ve asın" dedi.

"KEYFİ EL İŞARETİ"

İddiaların ardından söz alan CHP Meclis Üyesi Haydar Özkan, "Devletimizin açıkladığı 72 bin bağımsız bölüm hasar aldı. Bakanımızın keyfi el işareti ile binalarımız yıkıldı, 7 katlı binalarımız 5 kat olarak yapıldı. 130 metrekarelik evlerimiz 80 metrekarelik kuş kafesi gibi yerlere dönüştürüldü. Ben Bayraklı'da doğmadım. 2004 yılında devletim beni buraya atadı. Ben 2020 yılında Bayraklı'da öldüm! Evim ağır hasarlı ilan edildi ve evimden oldum. Elinizi vicdanınıza koyarsınız sonra konuşursunuz. Halk Konut ile ilgili konuşulacak konu varsa her türlü konuşmaya hazırım" ifadelerini kullandı. 

OTURUMU KAPATTI 

Özkan'ın sözleri sonrası Cumhur İttifakı'ndan sesler yükseldi. Gerilimin artması üzerine  Önal, araya girerek, "Bu meclis böyle sürmez' ifadeleriyle oturumu sonlandırdı. 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası