Ege Postası
Geri

Bayram coşkusunu 6 bin metrede yaşadılar

Bursa'da yamaç paraşütüne gönül veren gençler, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle Türk bayrağı astıkları paraşütleriyle gösteri yaptı. Bursa semalarında 6 bin metre yükseklikte tur atan paraşüt sevdalılarının...
Bayram coşkusunu 6 bin metrede yaşadılar
Haberler / Güncel
19 Mayıs 2013 Pazar 13:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa'da yamaç paraşütüne gönül veren gençler, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle Türk bayrağı astıkları paraşütleriyle gösteri yaptı. Bursa semalarında 6 bin metre yükseklikte tur atan paraşüt sevdalılarının çektiği görüntüler de nefes kesen hava yolculuğunu gözler önüne serdi.

Yaklaşık 7 yıldır yamaç paraşütü sporuyla uğraşan Hikmet Feridun Keleş ve arkadaşı İsmail Avcı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle özel bir gösteri uçuşu yaptı. Çalıkuşu Feride’nin köyü olarak bilinen Zeyniler’deki piste gelen Keleş ve Avcı, ilk olarak paraşüte Türk bayrağı astı. Ardından 19 Mayıs için özel olarak semalara uçan ikili, 20 dakikalık uçuşu kamera ile kayıt altına aldı. Yamaç paraşütü pilotu Keleş ve yolcu olarak semalarda tur atan İsmail Avcı, 19 Mayıs’ın coşkusunu havada çıkarttı.

İsmail Avcı, 20 dakika süren uçuş sırasında kameraya "Şanlı Türk bayrağımızı paraşütümüzde dalgalandırıyoruz, harika bir şey, tarif edilemez ancak yaşamak lazım. Atatürk’ün bize verdiği bu güzel bayramı idrak etmekten çok mutluyuz, mükemmel bir manzara var. Ülke olarak, halkımızla güzel şeyler başaracağımızı düşünüyoruz. Mükemmel bir gün, harika bir hava var., 6 bin metredeyiz, bayramın coşkusunu yaşıyoruz." açıklamasını yaptı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan yamaç paraşütü pilotu Hikmet Feridun Keleş de inişleri sırasında daha çok çocukların ilgi gösterdiğini söyledi. Yamaç paraşütü yapmak isteyenlerin yaklaşık 10 uçuşla bir haftada uçmayı öğrenebileceklerini anlatan Keleş, “Yeter ki, gençlerimiz istesin, çok riskli bir spor değil." dedi.

İsmail Avcı da halk arasında 'riskli' bilinmesine rağmen yamaç paraşütünün çok zevkli bir spor olduğunu dile getirdi. Çalıkuşu Feride’nin köyünden 19 Mayıs’a özel uçtuklarını belirten Avcı, "Gençlerimiz bu spora başladıkça büyük tat alacaklar." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası