Ege Postası
Geri

Belediye çalışanlarına FETÖ soruları

İzmir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerde çalışan memur, işçi, sözleşmeli personel ve taşeron işçilerin doldurması için 'FETÖ' anketi gönderdi. İzmir Valiliği anket formu gönderdi
Belediye çalışanlarına FETÖ soruları
Haberler / İzmir
12 Ağustos 2016 Cuma 15:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çalışanlardan kendileri, eş ve çocuklarını da kapsayacak şekilde, Kanun Hükmünde Kararname'yle kapatılan okul, yurt, vakıf, dernek, üniversite, sendikalarla bağlantıları olup olmadığını, FETÖ ve kalkışma hareket lehine sosyal medyada paylaşımlarda bulunup bulanmadıklarını sordu. 

İçişleri Bakanlığı'nın 15 Temmuz darbe girişimi yaptığı çalışma kapsamında önce İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerden çalışanların listesini alan, daha sonra ise FETÖ'yle ilgili olduğu tespit edilen, gözaltına alınan veya tutuklanan personelle ilgili rapor istemesinin ardından İzmir Valiliği bu kez de belediye çalışanlarının doldurması için FETÖ anketi gönderdi. Anketler bir hafta içinde valiliğe teslim edilecek. Anketle birlikte, 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Kapatılan kurum ve kuruluşlara ilişkin tedbirler başlıklı 2'nci maddesinin 1'inci fıkrası ile milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti veya irtibatı belirlendiği belirlenen 934 anaokulu, ilk ve orta dereceli okul, 109 öğrenci yurdu, pansiyon,104 vakıf, 35 sağlık tesisi, 1125 dernek, federasyon, 15 üniversite, 20 sendikanın adı da çalışanlara verildi. 

BAĞLANTINIZ VAR MI ' 
Çalışanlara ankette listedeki özel sağlık kurum ve kuruluşları, özel öğretim kurum ve kuruluşları, öğrenci yurtları ve pansiyonlar, vakıf, dernekler ve bunların iktisadi işletmeleri, vakıf yüksek öğretim kurumları ve sendikalar ile bağlantıları olup olmadığı, varsa niteliği soruldu. Ayrıca Bank Asya'da menkul kıymetleri bulunup bulunmadığı da sorular arasında yeraldı. 

SOSYAL MEDYA SORUSU
Anketin son sorusu ise "Gerçekleştirilen kalkışma hareketinin öncesi, vukuu bulduğu süreç ve sonrasındaki zaman çerçevesinde milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen terör örgütü (FETÖ/PDY) ve kalkışma hareketi lehine, sosyal medya organlarında halkı galeyana sürükleyici, ülkemizin vatandaşları arasında birlik, beraberlik ve kamu düzenine zarar vermeyi amaçlayan paylaşımlarda bulundum / bulunmadım. (Bulunması halinde niteliğini açıklayınız)" şeklinde oldu. 

SENDİKADAN TEPKİ GELDİ

İzmir Büyükşehir Beleidyesinde 26 bin personelden istenen anket ile ilgili olarak Tüm Yerel sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı  Dr. Hakan Kıran, "Anket üzerinden fişleme" diye değerlendirdiği çalışmaya tepki gösterdi. "İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalışan 26 bin personelin Valilik tarafından mercek altına alınmasından sonra şimdide Büyükşehir belediyesi hazırladığı bir anketle çalışanların adeta kendilerini ihbar etmesini istiyor" diyen Kıran, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ankette çalışanlardan  FETÖ  terör örgütüne bağlı olan ve OHAL kararnameleri kapsamında kapatılan dernek, sendika,  eğitim   ve sağlık kuruluşları, vakıflara ilişkin olarak bağlantılarının olup olmadığı sorusuna cevap vermeleri istenmektedir.

İzmir Büyükşehir belediyesinde yetkili  Tüm yerel sen sendikamız  15 temmuz darbe girişimini daha ilk günden  karşı çıkmış olup  çalışanların kendi kendilerin ihbar etmesini amaçlayan hukuksal dayanaktan tamamen yoksun  bu faşizan  anketlere karşı çıkmaktadır.

Bu anketler gerçek anlamda FETÖ terör örgütü ile bağlantılı kişileri tespit etmeye yönelik değil kişilerin geleceğe kaygı ile yaklaşmasını ve çalışma şevkinide ortadan kaldırmaya yöneliktir.Öyleki devletin tüm kurumlarının bu araştırmayı yapmasına herhangi bir engel yokken  bu anketle ne amaçlanmaktadır'

Zaten bu terör örgütü ile ilişki içinde bulunanlar yıllardır devletin içine sızmışlar ve Laik Türkiye Cumhuriyeti devletini hedef alan planlarını son olarak 15 Temmuzda sahneye koymuşlardır. İşler bu noktaya gelene kadar devletin tüm kurumları içersinde örgütlenirken göz yuman iktidar şimdiyse tüm çalışanları zan altında bırakmak istemektedir.

Biz Birleşik Kamu iş Konfederasyonu ve ona  bağlı  Tüm Yerel Sen Sendikası olarak Atatürk ilke ve devrimlerini sonsuza dek yaşatmak gayreti ile yola çıkmış bir emek  örgütüyüz. Bu anlamda  içinde bulunduğumuz koşullarda ülkemizin kurucu değerlerine sımsıkı sarılmaktan başka çıkış yolumuz bulunmamaktadır. Elbette bu  FETÖ  terör örgütü mensupları en ağır cezayı almalıdırlar. Ama kimin FETÖ  terör örgütü üyesi olduğu yapılacak anketlerle değil temel hukuk ilkeleri çercevesinde  belirlenmelidir.

İlk andan itibaren Belediye çalışanları bu anketin ne olduğunu sormakta ve kaygılarını dile getirmektedirler

Buradan da anlaşılıyor ki böyle bir anket FETÖ terör örgütleri ile ilişkisi olanları tespit etmek amacına değil, çalışan emekçiler üzerinde baskı, korku ve sindirme politikalarına hizmet ediyor.

Kapatılan ve FETÖ terör örgütü ile ilişkilendirilen bu kadar kurum ve kuruluş devletin bilgisi dahilinde açılmadımı '

Siz şimdi bir çalışanı Devletin onayı ve bilgisi dahilinde açılan kurumlara, çocuğunu okula gönderdi diye,bankadan para çekti diye, eşi veya kardeşi o hastanede çalıştı  diye   suçlamak  hukuka ve vicdana ne kadar uygundur.Burada  asıl sorgulanması  Türkiye cumhuriyeti devletinin en önemli kurumlarında en stratejik önemli yerlere bu insanların getirilmiş olmasıdır. .Demokrasimize ve Cumhuriyetimize karşı yapılan bu saldıryı  gerçekleştiren Yasa dışı bu örgütün devletin kurumlarından temizlenmeli ve yargı önünde en ağır şekilde cezalandırılmalıdırlar Yasa dışı terör örgütü ile ilişkisi olanları tespit etmek  Akıldan, gerçeklikten ve  devlet ciddiyetinden uzak düzenlenen anket yöntemiyle değil  sosyal hukuk devletinin  ve bağımsız yargının yapacağı çalışma ile belirlenmelidir.

Böyle bir anket yöntemini şiddetle reddediyor ve kınıyoruz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası